Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Majonez czyli sieroty po tym na w (specjalnie z małej).

06.09.2022 23:47
Yaca Killer
👍
1
Yaca Killer
269
russiaisaterroriststate
Image

Majonez czyli sieroty po tym na w (specjalnie z małej).

Jak się okazało, najtrudniejszym wyzwaniem w czasie wojny, okazał się bojkot mojego ulubionego majonezu (wiecie o którym mówię).
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć sekciarzy proponujących wyrób ze szkieletczyzny, ze względu na nieakceptowalną octowość zabijającą wszelkie inne nuty smakowe.
Błąkałem się po bezdrożach alejek marketowych, szukając majonezowego Graala. Czegóż to ja nie spróbowałem: roleski, babuni, pudliszki i mnóstwo innych, których nazw już nawet nie pamiętam.
I nic.
Aż do dziś.
Gdy udało mi się, nabyć drogą zakupu ... PEGAZA!
I to jest to. To nie tylko zamiennik tego na "W", to jest godny następca, ba powiem więcej, to jest ten kierunek postępu, na który czekałem.
Śmiało mogę napisać - polecam Magda Gesler :>

post wyedytowany przez Yaca Killer 2022-09-06 23:49:52
06.09.2022 23:57
cenzura
2
1
odpowiedz
cenzura
44
Pretorianin

Majonez kupuję tylko Winary

07.09.2022 00:25
Leo Tar
😱
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Nie wiedziałem, że polska firma spożywcza bierze udział w wojnie...

07.09.2022 01:16
Herr Pietrus
3.1
Herr Pietrus
230
Ficyt

Unilever nie wycofał się z kacapii

07.09.2022 00:35
👍
4
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

A dla mnie Heinz creamy and smooth najlepszy.

post wyedytowany przez zanonimizowany1373660 2022-09-07 00:52:49
23.09.2022 13:56
Darth_Tusken
📄
4.1
Darth_Tusken
39
Świniobicie z dancingiem

Najgorszy majonez ever.

07.09.2022 01:42
CzarnaKreda
5
odpowiedz
CzarnaKreda
121
Generał

Ja rzadko jem majonez ale dla mnie top to wegański koreański majonez od firmy Leon.

07.09.2022 02:00
claudespeed18
6
odpowiedz
claudespeed18
210
Liberty City Finest
Image

Pomorski próbowałeś? Na tym się wychowałem i nie jest to jakiś unikat ale nie wszędzie dostępny. Przy nim większość jest nijaka a wielu próbowałem ;)

Pomimo, że unikam majonezu, ostatnio to chyba na okres wielkanocny sporo nowych testowałem to odkryłem, że wegańskie potrafią być całkiem ciekawe a ten to jest akurat bardzo delikatny w smaku >>>>

07.09.2022 03:11
Persecutor
7
odpowiedz
Persecutor
44
Tosho Daimosu

Yaca Killer -> nie lepiej zrobić sobie domowy samemu?

btw Jak kupny to dla mnie tylko Winiary :)

07.09.2022 06:50
Bullzeye_NEO
📄
8
odpowiedz
22 odpowiedzi
Bullzeye_NEO
230
1977

majoneziarze to dziwni ludzie, duzo istotniejszy jest dobry ketchup

07.09.2022 07:07
Herr Pietrus
8.1
Herr Pietrus
230
Ficyt

Ale z tym nie ma problemu - Dawtona, Międzychód albo Hellman's

07.09.2022 09:09
PrzemoDZ
😱
8.2
1
PrzemoDZ
133
Legend

Dawtona, Międzychód albo Hellman's

Wszystkie zagęszczane skrobią... Przecież obok dobrych ketchupów to to nie stało...

07.09.2022 09:14
Qverty
8.3
Qverty
39
w olejku lub w pomidorku

Tylko pikantny Kotlin

07.09.2022 09:31
Mr. JaQb
8.4
1
Mr. JaQb
110
Legend

Tylko Madero z biedry

07.09.2022 11:38
Herr Pietrus
😍
8.5
1
Herr Pietrus
230
Ficyt

W Dawtonie na bank skrobi nie ma. Do tego 100 gram ze 170 gram pomidorów. Ale zapomniałem, że to forum prezesów fantastów i ortorektyków

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2022-09-07 11:39:10
07.09.2022 14:09
claudespeed18
8.6
1
claudespeed18
210
Liberty City Finest
Image

Nie Dawtona a Dagoma raczej ;)

Poza tym, że Włocławek to 'smak dzieciństwa' ale chyba się zepsuł, lub inne są lepsze to taką 'Słodka Ania' mógłbym pić litrami :)

07.09.2022 15:15
8.7
Asmodeus
38
Senator

O, widze ktos z pomorza :) Dagoma jest swietna (musztarda kaszebska rzadzi! gdanska miodowa tez niczego sobie do miesa z grilla) ale niestety jest regionalna. Poza polnocną Polską ciezko juz dostac, w UK ani razu nie widzialem :/

07.09.2022 17:10
hopkins
8.8
hopkins
218
Zaczarowany

Tylko Tortex!

07.09.2022 17:19
PrzemoDZ
😜
8.9
PrzemoDZ
133
Legend

W Dawtonie na bank skrobi nie ma. Do tego 100 gram ze 170 gram pomidorów. Ale zapomniałem, że to forum prezesów fantastów i ortorektyków

Marka kupowanego keczupu za kilka zł, raczej nie jest wyznacznikiem statusu... A przynajmniej ja nigdy nie oceniałem kto wygląda na Heinza, a kto na Tortexa ;)

Ale o ile większość majonezów czy musztard trzyma podobny poziom, to badziewnych keczupów jest cała masa. Powszechnie dostępna Dawtona na pewno ma skrobię w składzie. Ale może jest jakaś wersja bez. Np Włocławek różni się składem w zależność czy jest w słoiku czy plastikowej butelce (w plastiku ma konserwanty, w słoiku nie). A co ciekawe- "badziewny" nie zawsze znaczy najtańszy na półce... Np Kotlin, czy Słodka Ania, składy maja fatalne. Ten drugi w ogóle najpierw jest rozcieńczany wodą, a później zagęszczany skrobią, żeby pomidorów mniej poszło. O całej masie konserwantów nie wspominając.

post wyedytowany przez PrzemoDZ 2022-09-07 17:21:19
07.09.2022 19:25
Herr Pietrus
8.10
Herr Pietrus
230
Ficyt
Image

No to dajesz dowody, że producent kłamie. Od razu można powiadomić UKOIK i Sanepid.
No, chyba że ukryli ją w przecierze - to teoretycznie możliwe... wtedy i tak jest powód do interwencji - jawne wprowadzenie w błąd w opisie produktu

Ale OK, Międzychód i Hellman's mają skrobię w składzie (na pewno ten drugi)...

Zapewne "kosmiczne" Ilości, biorąc pod uwagę niewiele mniej (Hellman's) albo wręcz więcej pomidorów (o ile dobrze pamiętam - Międzychód) na 100 g., od których, jak wiadomo, utyje się bardziej niż od kiełby z grilla.

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2022-09-07 19:33:50
07.09.2022 20:20
PrzemoDZ
😃
8.11
PrzemoDZ
133
Legend

Spokooojnie, nie ma co angażować CSI. Jak nie masz skrobi w składzie, to nie ma. Po prostu sięgając pamięcią do tych szczególnych momentów wyboru ketchupu w sklepie mam przed oczami skrobię na butelce Dawtony.
https://czytamyetykiety.pl/produkt-spozywczy/dawtona-ketchup-lagodny-560-g/
Zapewne firma ta ma w swojej ofercie kilka/kilkanaście różnych produktów o nazwie "ketchup", różniące się od siebie składem :)

08.09.2022 09:04
elathir
8.12
1
elathir
103
Czymże jest nuda?

Tylko Madero z biedry

Dokładnie, a najlepiej ten premium w słoiku.

Deklasuje w zasadzie całą konkurencję. Przede wszystkim jest to ketchup z pomidorów a nie jak 80% tych z reklam w TV z dodatkiem pomidorów.

Do tego 100 gram ze 170 gram pomidorów.

Wszystko poniżej 200g na 100g to trochę mało, poniżej 150g niejadalne. Ten z biedry Madero premium pikantny ma 232/100. Miodowy podobnie. Żadnej skrobi chemii itd.

Hellman's - to nawet koło ketchupu nie stało.

post wyedytowany przez elathir 2022-09-08 09:07:50
08.09.2022 09:27
8.13
FSB znowu nadaje
27
Konsul

Wy o ilości pomidorów na produkt a zapominacie o najważniejszym: te wszystkie ketchupy to sam cukier z zawartością 25-35g na 100g produktu.
Ponieważ nie będę żarł cukry poszukałem i znalazłem taki nijaki o którym nigdy nie słyszałem:
Ketchup Laskol ostry z jedynie 11g cukru. Niestety nie wiem jeszcze jak smakuje bo na mojej wiosce go nie ma, znalazłem info że dostępny jest w Lecrecu.

08.09.2022 09:46
PrzemoDZ
😊
8.14
PrzemoDZ
133
Legend

Dokładnie, a najlepiej ten premium w słoiku.

Deklasuje w zasadzie całą konkurencję.

Jest ok, ale jeszcze lepszy jest np. Roleski Premium. Ma w składzie wyższej jakości ocet jabłkowy zamiast spirytusowego, jak w Madero :)

08.09.2022 10:11
elathir
8.15
elathir
103
Czymże jest nuda?

Jest ok, ale jeszcze lepszy jest np. Roleski Premium. Ma w składzie wyższej jakości ocet jabłkowy zamiast spirytusowego, jak w Madero :)

A to nie próbowałem jeszcze. Skład faktycznie wygląda super.

Ketchup Laskol ostry

Chłopie, przecież to istne badziewie, same wypełniacze i konserwanty.

woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy, substancja konserwująca: benzoesan sodu.

To nawet nie jest ketchup tylko woda z konserwantami. 17% koncentratu? Nawet najsłabsze marketówki mają po 30-40%.

te wszystkie ketchupy to sam cukier z zawartością 25-35g na 100g produktu.

Ten Roleski co wrzucił PrzemoDZ ma niecałe 6g na 100g. Co jest świetnym wynikiem, bo tyle to będzie w samych pomidorach.

No i to jest przyprawa a nie główne danie, ile tego ketchupu zjesz? Łyżeczką będziesz go wsuwał?

post wyedytowany przez elathir 2022-09-08 10:48:46
08.09.2022 10:31
Mr. JaQb
8.16
Mr. JaQb
110
Legend

Deklasuje w zasadzie całą konkurencję.

A najlepsze jest to, że to produkt marki własnej dyskontu :P Kiedyś to było nie do pomyślenia, bo produkty własne były po prostu tanie i byle jakiej jakości. Wydaje mi się jednak, że przez lata badań naszego rynku dyskonty doszły do wniosku, że muszą robić wysokiej jakości produkty, mogące konkurować z produktami zewnętrznych producentów nie tylko ceną.

I tą ilość pomidorów naprawdę czuć, dla porównania miałem Heinza w domu i smakował samym octem w porównaniu z tym ketchupem.

post wyedytowany przez Mr. JaQb 2022-09-08 10:32:52
08.09.2022 10:46
elathir
8.17
elathir
103
Czymże jest nuda?

Takich produktów jest więcej. Choćby Kiełbasa myśliwska z biedry.

Powód jest chyba dość prosty czemu to działa. Produkty markowe sprzedaje dzisiaj reklama a nie jakość, więc taki Heinz może się sprzedawać pomimo wysokiej ceny i słabego składu. Produkty dyskontowe nie maja reklamy, więc tutaj oszczędzają sporo kasy, a do tego mogą pokryć cały rynek, zarówno niską jakość i cenę jak i wyższą jakość z wyższą ceną.

Zresztą to są często dokładnie te same produkty co znanych marek tylko taniej bo:
1) oszczędzają na reklamie
2) producent wie dokładnie ile mu towaru zejdzie, bo ma na to konkretne zamówienie, więc może zejść z ceny.

Za klasycznym Madero stoi Dawntona, ale nie wiem czy za premium też.

Choć fakt, ma jedna wadę, trochę przesadnie go dosładzają. Mogli mniej dosypać cukru a najlepiej wcale.

W sumie taki artykulik:
https://zywienie.abczdrowie.pl/analizujemy-sklad-popularnych-ketchupow-dietetyczka-wybiera-najlepszy

Faktycznie wskazany przez PrzemoDZ Rolski wygrał, Madero drugi w zestawieniu i tylko te dwa zostały wybrane jako polecane, reszta jest odradzana.

post wyedytowany przez elathir 2022-09-08 10:55:04
08.09.2022 11:27
Herr Pietrus
8.18
Herr Pietrus
230
Ficyt

Skoro ten Madero taki Kozak, to muszę go sprawdzić. Skład to jedno, pytanie czy broni się też smakiem :)
Bo już abstrahując od ilości pomidorów to np Pudliszki i Kotlin są dla mnie niejadalne, Heinz też słabizna (faktycznie octu sporo)

A Hellman's racja, najgorszy z tych co wymieniłem i w sumie ostatnio jakość chyba jeszcze mu spadła, a cena wysoka, więc tak naprawdę sam już ostatnio nie kupowałem, ale przyprawiony jest świetnie...

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2022-09-08 12:01:16
08.09.2022 12:02
8.19
Ryokosha
82
Legend
Image

Tylko Słodka Ania --->

08.09.2022 12:21
PrzemoDZ
8.20
PrzemoDZ
133
Legend

Co wy ludzie macie z tą Słodką Anią?
To jeden z najgorszych jakościowo ketchupów na rynku... Chyba jedyny mi znany rozcieńczany wodą (o później zagęszczany skrobią i błonnikiem), i jedyny gdzie nie podają ilości pomidorów.

Skład: koncentrat pomidorowy, woda, cukier, skrobia modyfikowana, sól z mikroelementami, błonnik, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, przyprawy, substancja konserwująca – benzoesan sodu.

i dla porównania Roleski Premium Pikantny:

Skład: Pomidory (232g na 100g ketchupu), cukier trzcinowy, ocet jabłkowy, sól himalajska, przyprawy.

post wyedytowany przez PrzemoDZ 2022-09-08 12:23:44
08.09.2022 12:44
TeRiKaY
8.21
TeRiKaY
186
Senator

co prawda nie wiem czy wszystkie premiumki od roleskiego mają taki sam skład ale ten z dodatkiem Jalapeńo jest strasznie kozacki.

btw. roleski w ostatnim czasie mocno się rozpycha na rynku ostrych sosów i taki Trinidad Scorpion od nich jest dobry fest

08.09.2022 20:00
Sir klesk
😁
8.22
Sir klesk
256
...ślady jak sanek płoza

Przemo ;) a moze on nam tak zwyczajnie smakuje? :P ja prawie nie jadam sosow ale jak mnie najdzie to kupuje wlasnie Slodka Anke albo Krzepkiego Radka. Nie spotkalem ketchupu/sosu o podobnym smaku i ot caly sekret. Takze prosze zaprzestac szkalowania! :D
A z ta iloscia pomidorow na 100g... bez urazy ale sztuka dla sztuki. Chyba, ze ktos z Was spozywa keczup litrami. Ja w miesiac nie zuzyje nawet polowy butelki, a jak mam ochote na pomidora to siegam po warzywo a nie szukam sosu, ktory ma je w skladzie. :P

a tak w ogole to chyba jednak pora zamknac to forum skoro nikt nie wspomnial o Reypolu z zielona etykieta. Smak dziecinstwa. :D

post wyedytowany przez Sir klesk 2022-09-08 20:01:20
07.09.2022 09:14
mirko81
👍
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
mirko81
70
Slow Gaming
Image

Niewiele odbiega od Nestle (Winiary).
Sosy Steak House, Chili, Czosnkowy (te w szkle) też polecam

foto z google :)

post wyedytowany przez mirko81 2022-09-07 09:21:52
07.09.2022 09:18
ODIN85
😉
9.1
ODIN85
34
Senator

Trochę po terminie.

07.09.2022 10:41
Qverty
😉
9.2
Qverty
39
w olejku lub w pomidorku

Dupa nie portki, nie rozpruje się.

07.09.2022 10:45
Widzący
😁
10
odpowiedz
Widzący
242
Legend

Sieroty po majonezie, wyobraziłem sobie biedne dziatki Majoneza i Keczupa

07.09.2022 14:29
😁
11
1
odpowiedz
Piotrasq
169
Legend

Też bojkotuję "Tego Co Imienia Się Nie Wymienia", ale mi podpasował majonez z Lidla. Kania bodajże :)

07.09.2022 15:01
12
odpowiedz
2 odpowiedzi
Redman2
2
Generał

Tylko Helmans/Madero (to to samo, tylko z szyldem Biedronki o czym mało kto wie)

08.09.2022 09:15
mirko81
😉
12.1
mirko81
70
Slow Gaming
Image

Redman2

Madero to Develey.

post wyedytowany przez mirko81 2022-09-08 09:26:15
08.09.2022 20:08
mirko81
12.2
mirko81
70
Slow Gaming

Za Madero kryje się sporo firm.
Ketchup jednak robi : ZPOW Agros Nowa
Sosy to : Develey, Roleski
Majonez : JSC Kedaini - Litwa

07.09.2022 16:51
😉
13
odpowiedz
Hakim
241
Senator

Majonez Winiary do się nadaje do dekorowania jak sama nazwa wskazuje, a nie do jedzenia.
A Pegaz i owszem, dobry i pewny, bo ta firma od dekad się nie zmienia. I niech tak pozostanie.
Jednak dla mnie ich numerem 1 jest musztarda z żółtym wieczkiem.
Chociaż ostatnio to nie jem już ani majonezów, ani musztard.
A co do keczupów, to jak tylko coś ma w nazwie „keczup”, to już wiadomo, że nie ma co tego nawet tykać.

07.09.2022 17:08
neXus
14
odpowiedz
1 odpowiedź
neXus
243
Fallen Angel
Image

Ja to od dłuższego czasu tylko taki ->
Dekoracyjny był dla mnie zbyt ostry jak na majonez

07.09.2022 19:29
Herr Pietrus
14.1
Herr Pietrus
230
Ficyt

Przecież to Kielecki ma więcej przypraw.

07.09.2022 17:45
Arxel
15
odpowiedz
Arxel
227
Kostka Rubika
Image

Kewpie!

07.09.2022 17:56
Bullzeye_NEO
👍
16
odpowiedz
3 odpowiedzi
Bullzeye_NEO
230
1977
Image

a jesli chodzi o musztarde to ta jest wielkim zwyciestwem, polecam wszystkim krakusom udac sie do najblizszej bacowki i sie zaopatrzyc

07.09.2022 22:37
WolfDale
😍
16.1
WolfDale
79
~sv_cheats 1

Miodowe musztardy to najlepsze wynalazki na świecie.

08.09.2022 17:02
Zmroku
16.2
Zmroku
84
Redaktor Bezczelny

GRYOnline.plRedakcja

Bullzeye_NEO-> Gdzie to można kupić? Rzuć jakims adresem

Nvm, znalazłem, dzięki :)

post wyedytowany przez Zmroku 2022-09-08 17:11:12
08.09.2022 17:23
claudespeed18
16.3
claudespeed18
210
Liberty City Finest
Image

Musztarda HORCICE KREMSKA - połączenie słodyczy i delikatnej ostrości, jak ktoś lubi miodowe to polecam

post wyedytowany przez claudespeed18 2022-09-08 17:25:32
08.09.2022 00:02
Angry Zeus
17
odpowiedz
4 odpowiedzi
Angry Zeus
33
Generał

32 posty w temacie majonezu i musztardy? Nieźle.

08.09.2022 00:35
Bullzeye_NEO
📄
17.1
Bullzeye_NEO
230
1977

i zero jebania, jest jednak dla naszego narodu jakas przyszlosc

zaglosuje na partie, ktora zaoferuje mi najlepszego grilla

08.09.2022 00:51
Angry Zeus
17.2
Angry Zeus
33
Generał

-)

08.09.2022 09:19
mirko81
17.3
mirko81
70
Slow Gaming
Image

Tu nie ma nad czym debatować

08.09.2022 12:48
TeRiKaY
😂
17.4
TeRiKaY
186
Senator

Bullzeye nawet jak bedzie to partia Gęstego?

08.09.2022 05:39
squrwielitek
📄
18
odpowiedz
squrwielitek
43
Pretorianin

Majonez: Winiary / Musztarda: Sarepska Roleski / Keczup: Pudliszki pikantny albo Heinz pikantny i życie staje się prostsze

08.09.2022 07:30
Szyszkłak
19
odpowiedz
2 odpowiedzi
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Jak majonez to Roleski / Madero / Pudliszki
Jak musztarda to SarePska Pegaza
Jak ketchup Dawtona

post wyedytowany przez Szyszkłak 2022-09-08 09:53:41
08.09.2022 07:53
19.1
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

"Sarepska" :-)

post wyedytowany przez zanonimizowany1341416 2022-09-08 07:55:00
08.09.2022 09:55
Szyszkłak
19.2
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Dla mnie jeden uj bo opinia jest mojego taty ja tam praktycznie nie jadam nic z tych dodatków. Musztarda to może raz w roku, ketchup pewnie z 3, majonez podobnie.

Za to baaardzo lubię sosy słodko-ostre taotao i podobne. Spoko jest też sos do hamburgerów/hot dogów Roleskiego - zupełnie jak ten z big maca.

08.09.2022 07:54
20
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

Majonez: Pomorski i Pudliszki. Kielecki błeeeeeeee...... kwaśny, fuj!
Ketchup: Hmmm... Chyba Włocławek.

08.09.2022 09:03
cswthomas93pl
20.1
cswthomas93pl
142
Legend

Włocławek także się skasztanił na przestrzeni lat, zupełnie inny smak i receptura. Kiedyś włocławek w sloiczku to był sztos

08.09.2022 08:15
👍
21
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

Ketchup? Kotlin mega ostry

08.09.2022 08:17
👍
21.1
1
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

Musztarda Roleski sarepska ostra.

08.09.2022 12:04
21.2
1
Ryokosha
82
Legend
Image

Musztarda Sarepska Kamisa --->

08.09.2022 10:20
Herr Pietrus
22
odpowiedz
2 odpowiedzi
Herr Pietrus
230
Ficyt

BTW - czy z Roleskiego albo Pegaza zdarza się wam dostać śmierdzącą, zepsutą musztradę, pomimo rzecz jasna długiego terminu przydatności i zamkniętego fabrycznie słoika?

Kiedyś jadłem lokalny produkt, ale zacząłem trafiać na takie słoiki, przerzuciłem się na czeską Kamisa - jedyna jadalna z ich oferty poza może jeszcze delikatesową - i długo wszystko było OK, aż ostatnio dostałem to samo, śmierdzący syf...

Kupiłem Kielecką sarepską, też była zwykle OK, ale jest średnia.

O co chodzi z tym smorodem musztrady? Stara gorczyca? Brak konserwantów?

Pegaza o dziwo gdzieś u mnie widziałem, Auchan albo Carrefour... Może bym sprawdził, Roleski z tego co pamiętam był ohydny, chociaż możliwe że to była krenska

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2022-09-08 10:22:00
08.09.2022 12:34
Szyszkłak
😐
22.1
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Nigdy nie zdarzyło mi się nic takiego, ale za to zdarzyło że znalazłem odciski dwóch paluchów w słoiku musztardy pegaza z auchan właśnie. Ketchup otwarty też mi się trafił. Jest to jeden z powodów dla którego już tam nie kupuje nic.

08.09.2022 15:35
Herr Pietrus
22.2
Herr Pietrus
230
Ficyt

A mnie trafiało się często u lokalnych, a teraz Kamis, chyba nawet drugi raz. Nie wiem o co chodzi, przecież w sklepie może stać w temperaturze otoczenia, nie wymaga chłodni, a teraz i tak wszędzie klima...

08.09.2022 15:41
tygrysek
23
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

to z pegaza polecam jeszcze musztardy
piekielna jest genialna

08.09.2022 16:51
Szyszkłak
24
odpowiedz
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Przez tatę zostałem też pouczony że majonez Kania daje radę - chyba w lidlu można go dostać ale głowy nie dam.

23.09.2022 13:54
claudespeed18
25
odpowiedz
1 odpowiedź
claudespeed18
210
Liberty City Finest
Image

Wracam do wątku bo zakodowałem sobie spróbować tegoż Pegaza i dać znać jak odczucia. Jako, że lubię próbować nowych rzeczy i odkrywać smaki to go kupiłem. W sumie kilka miesięcy nie jadłem majonezu bo to zło(choć pyszne) ale dziś spróbowałem nowego.

Całkiem przyzwoita pozycja, końcowe odczucie jest trochę zbyt octowe i tłuste(choć aksamitne) ale i tak to bardzo dobry majonez. Właściwie to przypomina mój ulubiony Pomorski. Także +1 do wątku :)

Z ciekawości wziąłem też Sarepską od Pegaza i w sumie jest ok, jak to Sarepska. Czyli bez szału ale do parówek się nada ;)

23.09.2022 14:05
papież Flo IV
😈
25.1
papież Flo IV
90
Prymas Polski

Z pegaza to tylko piekielna. Choć to nie jest już ta sama co kiedyś.

Forum: Majonez czyli sieroty po tym na w (specjalnie z małej).