Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: ZTE v987 vs Nexus 4

07.11.2013 18:53
😊
1
zanonimizowany858571
9
Generał

ZTE v987 vs Nexus 4

Mialem brac Galaxy S2 ale ze wzgledu na praktycznie zerową dostepnosc tego modelu w sieci (nowego) ze o zwyklych sklepach nie wspomne postanowilem dozbierac i kupic Nexusa 4. Dzisiaj jednak wpadlem na ZTE v987 ktory tez mnie zainteresowal. Przemawia za nim dual sim (wspolpracuje z aero), cena (700-800 zl) no i wyglad bardziej mi sie podoba. Podzespoly jak za te cene ma bardzo dobre (czterojajowy procek 1.2ghz, 1gb ramu, aparat 8mpx). Zdaje sobie sprawe, ze to jednak chinczyk ale ZTE to dosyc porzadna marka jak na rynek chinski chyba? Co mnie odstrasza to to, ze moga byc problemy z jezykiem polskim przez co ponoc nie dziala google play. Jesli ktos z was posiada/ mial stycznosc z tym telefonem to prosze o opinie :)

Czego wymagam od telefonu:
-android
-duzy ekran
-plynnosc/wydajnosc
- dobry aparat

Bede glownie przegladal siec, sluchac muzyki, wysylac smsy, sporadycznie dzwonic, cykac fotki, grac w gry :)

07.11.2013 19:02
2
odpowiedz
zanonimizowany924115
9
Senator
Wideo

Bede glownie przegladal siec, sluchac muzyki, wysylac smsy, sporadycznie dzwonic, cykac fotki, grac w gry :)
Jak tak to zdecydowanie Polecam Sony Xperię L. I VideoRecenzje na zachęte -> [ http://www.youtube.com/watch?v=ex9PcT_eB4U ].

07.11.2013 19:04
Mr. JaQb
3
odpowiedz
Mr. JaQb
115
Legend

ZTE - aktualizacji do kolejnej wersji androida prawdopodobnie nigdy się nie doczekasz.

Procek prockowi nierówny, 4x1.2 GHz MediaTeka to nic w porównaniu z 4x1.5GHz Snapdragon :) No i 1GB RAMu mniej w ZTE.

Nexus 4 w swojej cenie jest bezkonkurencyjny.

Nie udzielałem się chyba z miesiąc na GOLu, a [2] nadal nie jest zbanowane. No ładnie

07.11.2013 19:10
4
odpowiedz
fenfir
183
Generał

Tak jak Mr. JaQb, nie korzystałem z tego ZTE, ale jeśli jest w podobnej cenie co nex4 to nie ma sensu go brać, jedyne co ma "lepsze" to trochę większy ekran jak na tym ci zależy, ale poza tym w reszcie nex4 go wciągnie nosem.

Na tę xperię L nie ma nawet co patrzeć.

07.11.2013 19:13
5
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Korzystasz z gps czesto? Uklady mediateka czesto maja problemy z lapaniem sygnalu. No i spojrz na wymiary zte, to jest niesamowity kloc bo nie dosc ze ma 5 cali to jeszcze ramka wokol ekranu jest dosc spora. Jak juz masz w budzecie 800 zl to radze dozbierac do nexusa. Za 1200 spokojnie kupisz nowke 16 GB.

07.11.2013 19:36
6
odpowiedz
zanonimizowany858571
9
Generał

Jesli o gps chodzi to uzywam bardzo rzadko. Tylko jak robie rowerem jakies dluzsze dystanse uzywając endomondo.

To mowicie, ze jednak Nexus 4? Nie ukrywam, ze cenowo bardziej przyciaga ZTE (500zl roznicy? kupilbym sobie jeszcze konsole :D) ale jesli mam byc potem zawiedziony to dozbieram :)

Jak ktos chce cos dodac to bez krepacji. Moze ktos kto uzywal/ mial ZTE?

07.11.2013 21:00
7
odpowiedz
zanonimizowany924115
9
Senator

na tę xperię L nie ma na co patrzeć

Co za bzdury!

Moim zdaniem jest to Bardzo Dobry telefon,bateria tryma długo z dwa trzy dni,(zależy od użytkowania).
Aparat potrafi zrobić świetne zdjęcia.
Nic się nie tnie,wszystko płynnie chodzi (żadna gra się nie zacina). Smartfonik prezentuje się bardzo elegancko,przycisk fizyczny boczny Super! wyczuwalny.
Co do jego pod zespołów wsparcie jest bardzo dobre.
Sony Xperia L to dobry wybór.

Forum: ZTE v987 vs Nexus 4