Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Znacie jakieś prawdziwe historie o duchach ?

08.04.2011 09:39
AmeRicaN95
😊
1
AmeRicaN95
20
JLB

Znacie jakieś prawdziwe historie o duchach ?

Znacie jakieś takie prawdziwe historie ? Podzielcie się historiami wiejskimi, rodziny lub swoimi.

08.04.2011 09:42
2
odpowiedz
zanonimizowany775707
0
Generał

Prawdziwe? A są takie w ogóle w kontekście duchów?

08.04.2011 09:47
AmeRicaN95
3
odpowiedz
AmeRicaN95
20
JLB

To zależy od punktu widzenia ludzi. Jeden widzi bo nadużywa alkoholu, drugi nie wieży, trzeci widział, czwarty nie itp.

08.04.2011 09:48
STARKILLER22
4
odpowiedz
STARKILLER22
60
LVL 90 SCRIBE
08.04.2011 11:12
😊
5
odpowiedz
zanonimizowany5545
80
Legend

Wszystkie są prawdziwe, nie wiedziałeś?

08.04.2011 11:17
6
odpowiedz
wlodzix®
120
Zapach starca

Wiele razy opisywałem różne incydenty ( zapewniam was, że prawdziwe ) na tym forum. Wiadomo, że nikomu nie każe w nie wierzyć, ale podzielić się zawsze można.

Ja wiem, że były prawdziwe i to mi wystarcza.

Kilka razy doświadczyłem: znaków od zmarłych z rodziny. I to uwierzcie mi: wyraźnych.

Zresztą wiele osób znam, którym zmarli z rodziny dawali znaki na różne sposoby. U mnie w okolicy nikt z takich wydarzeń się nie śmieje.

kiedyś i ktoś z was przeżyje coś podobnego. Wtedy przypomną wam się moje słowa.

08.04.2011 14:36
AmeRicaN95
7
odpowiedz
AmeRicaN95
20
JLB

Ja Ci wierzę. Napiszcie jakąś historię która Wam sie przydarzyła.

08.04.2011 20:43
Jedziemy do Gęstochowy
8
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
183
KENDO DROGA MIECZA

Historia wlodzixa 100 % autentyk, wiem bo ja robiłem to zdjęcie, i dopiero tydzień po wigilii, tj. w sylwestra zobaczyłem tam tę twarz, gdy z nudów powiększyłem sobie środek zdjęcia.

możecie nie wierzyć ja wiem jak było naprawdę, no może przerabiałem tę fotkę photoshopem jeśli we śnie porwali mnie kosmici, bo ja nie pamiętam żebym ją przerabiał.

08.04.2011 20:48
wysiak
9
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

JdG --> Tez "wiesz, że były prawdziwe i to ci wystarcza"? Jak to sie ma do twojego ateizmu, i opinii o wierze i wierzacych?

08.04.2011 20:49
10
odpowiedz
zanonimizowany315478
93
Legend

wysiak -> Ale on widział cień ducha na ścianie, to chyba niezbity dowód! Czy Ty widziałeś cień Jezusa na ścianie? No właśnie.

09.04.2011 10:50
Jedziemy do Gęstochowy
😍
11
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
183
KENDO DROGA MIECZA

wysiak - ma się bo co innego widziec coś na własne oczy, a co innego wierzyć w coś bo widziało się to napisane w książce.

09.04.2011 12:27
12
odpowiedz
wlodzix®
120
Zapach starca

Spotkałem się też z wieloma przypadkami w których zmarli dawali znaki rodzinie w dwóch przypadkach: zaraz po śmierci czy w dniu mszy za zmarłą osobę np. No i jeszcze można dodać znaki w czasie gdy wiele osób z rodziny jest przy jednym stole np. wigilia.

Gdybym sam nie przeżył podobnych rzeczy ( pukanie w drzwi gdy nikogo nie ma za drzwiami itp. ) też trudno by mi było wierzyć. Ale ci co przeżyli podobne incydenty to głównie rodzina czy znajomi rodziny. Wierze im bo sam coś takiego przeżyłem. Tak jak napisałem: nikt nie śmieje się
, ale też nikt nie ekscytuje się tym za bardzo. Stało się, trzeba żyć dalej.

Czasami myślę sobie choć nie jestem zbytnio wierzącą osobą, że Mszę, rytuały kościelne to nie grochem w ścianę. Jednakże to tylko moje luźne spostrzeżenia.

Dziwne też było, że w czasie pogrzebu mojego wujka ten sam aparat w telefonie, którym robione było owe zdjęcie w wigilię zwariował. Nie dało się pstryknąć fotki prawie żadnej, bo wszystkie wychodziły w całości lub w miejscach prześwietlone ( całe białe po prostu ) Smaczku temu dodaje fakt, że nie tylko u mnie takie coś się dzieję a były podobne przypadki ( niektórzy mówią, że dzieję się tak gdy zmarły nie chce być fotografowany ) + to, że tylko raz takie coś się stało z aparatem, nigdy więcej nie doświadczyłem takiego czegoś.

09.04.2011 12:48
13
odpowiedz
Montera
63
Legend

Dziwne też było, że w czasie pogrzebu mojego wujka ten sam aparat w telefonie, którym robione było owe zdjęcie w wigilię zwariował. Nie dało się pstryknąć fotki prawie żadnej, bo wszystkie wychodziły w całości lub w miejscach prześwietlone

U mnie była podobna sytuacja. Tyle, że ciocia chciała zrobić wujkowi zdjęcie w hadesie i aparat, który zawsze działał i nie było z nim problemów, po prostu nie chciał zrobić zdjęcia. Po kilku próbach dała sobie spokój :)

09.04.2011 13:00
14
odpowiedz
wlodzix®
120
Zapach starca

Uwierz mi, że nie tylko my coś takiego widzieliśmy. Może po prostu niektórzy zmarli nie chcą by robiono im zdjęcia. Też bym uwierzył, że to wina aparatu gdyby nie fakt, że tylko raz w czasie pogrzebu takie coś mu się zdarzyło. Samo dziwne jest to, że aparat w telefonie i prześwietlone zdjęcia jak na kliszy.

01.08.2011 16:30
15
odpowiedz
felus321
1
Junior

Kazdy chcialby znac date swojej smierci,czy jest cos po ... Kazdy chcialby znac date swojej smierci,czy jest cos po smierci?Na te i wiele innych pytan oraz paranormalne zjawiska znajdziecie na tej stronce http://yourdeathdate.info/data-a.php Goraco polecam!!!

01.08.2011 16:50
_D_R_A_G_O_N_
16
odpowiedz
_D_R_A_G_O_N_
91
V

Raz miałem bardzo dziwną sytuację, gdy nie poszedłem tylko ja i moja siostra na mszę za mojego wujka. To był chrzestny mojej siostry, która też nie była na mszy. I w nocy ona coś tam w telefonie swoim ustawiała dźwięki i za każdy utwór w telefonie był zamieniony dźwięk np. było słychać jakieś wycie, drapanie, jęki, ryki, jakby ktoś szurał nogami po podłodze, dźwięk łańcuchów... Wyłączyła i włączyła telefon i wszystko było normalnie. Dziwne to było, nie wiem, czy to był jakiś pieprzony znak, ale w życiu się z takim czymś nie spotkałem.

Forum: Znacie jakieś prawdziwe historie o duchach ?