Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zmienny poziom trudności w Fifie 12

17.05.2012 14:18
iNfiNity!
1
iNfiNity!
98
NSX

Zmienny poziom trudności w Fifie 12

Co prawda premiera była jakiś rok temu, ale za grę wziąłem się jakiś miesiąc temu. I powoli zaczyna mnie frustrować tryb kariery.

Gram na World Class. W jednym meczu gromię Real 7:1, tylko po to, żeby za tydzień, ze świeżymi piłkarzami i tym samym składem, zremisować 3:3 z ostatnim w tabeli Herculesem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że piłkarze Herculesa grali dużo lepiej od Realu - byli szybsi, lepiej rozgrywali piłkę, dokładne podania przez całe boisko, atomowe strzały na bramkę etc.

Problem ten zauważyłem wiele razy. Czasami mam wręcz wrażenie, że wyniki są ustawione. Przykładowo, strzelam bramkę na 1:0 i nagle nie jestem w stanie odebrać słabszemu przeciwnikowi piłki. Dokładny zwód, gra z klepki, wrzutka na pole karne, strzał z woleja w okno i mamy 1:1.

Też to zauważyliście?

17.05.2012 14:19
peterkarel
2
odpowiedz
peterkarel
61
Legend

nic dziwnego :) Wiadomo przecież, że Real to cieniasy :)

17.05.2012 15:11
iNfiNity!
3
odpowiedz
iNfiNity!
98
NSX

Nie wdawajmy się w potyczki słowno-piłkarskie :)

17.05.2012 15:19
4
odpowiedz
zanonimizowany766738
21
Konsul

Też to zauważyłem, w jednym meczu potrafię spokojnie ograć Manchester United 3:0 a w następnym F.A cup przegrać 2:0 z Peterborough ( nie pamietam jak się piszę ) które jest w niższej lidze

17.05.2012 15:21
Dym14
😊
5
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Ja zauważyłem ale zauważyłem też przyczynę. Problem w moim przypadku polega na tym, że gram jak ciota. Któryś mecz z kolei i brak mi świeżości, pomysłu na akcje, wkrada się schematyczność, gonienie wyniku. Spróbuj sobie wyłączyć mecz który Ci nie idzie i włącz go za 2 dni. Najprawdopodobniej ich zmiażdżysz. To działa.

17.05.2012 15:28
Browar Drinker
6
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

FIFA już tak ma. Dzięki temu nie można być pewnym o wynik żadnego meczu ( no chyba, że gra się o 2 poziomy trudności niżej niż się potrafi). Ale po części rozumiem Twoją frustrację bo model zmiany poziomu trudności to jakaś kpina. Im wyższy poziom to przeciwnicy zamiast grać lepiej, precyzyjniej to oni po prostu dostają magicznego kopa parametrów. I tak nie ma wg twórców nic dziwnego jak biegnącego sprintem Cristiano Ronaldo doganiają 34 letni obrońcy z ligi polskiej np. Nie ma nic dziwnego, że niscy, słabiutcy normalnie napastnicy walą seryjnie bramki głową mając na przeciwko 2 metrowych obrońców... Ale chcąc się trochę wysilić nad grą trzeba się do tego przyzwyczaić, lepszej alternatywy i tak nie ma. ;) PES cofa się w rozwoju zamiast kierować się w stronę swoich najlepszych edycji (3,5,6), zrobi się monopol wkrótce a to tylko na złe wszystkim wyjdzie.

17.05.2012 15:42
iNfiNity!
7
odpowiedz
iNfiNity!
98
NSX

Niby tak, ale mogli to rozwiązać inaczej.

Bo teraz to mam uczucie, że bez sensu moje dwa lata kariery i kompletowania najlepszego składu, skoro i tak, jak ma być 2:2, to będzie 2:2. Równie dobrze mogłem zostawić standardową ekipę, a gra i tak dostosowałaby poziom trudności do moich zawodników.

A tak powstają takie kwiatki, jak opisał Browar Drinker. Gram z Deportivo, a oni rozgrywają piłkę jak roboty, a sprintem prześcigają Green'a za najlepszych lat.

Forum: Zmienny poziom trudności w Fifie 12