Tak przeglądam niektóre tytuły gier w gol-owej bibliotece (zarówno nowe jak i stare) i nie wiem jak wy, ale wydaje mi się, że kiedyś pod danym tytułem było znacznie więcej komentarzy niż teraz. Ciężko w rezultacie coś znaleźć w kwestii gameplayowej (zagadki, sekretne miejsca), albo z kimś po prostu pogadać. Do czego zmierzam?
W przypadku gier multiplatformowych może warto zunifikować miejsce do komentowanie w obrębie jednego wątku, gdzie będą wypowiadać się na temat danej gry ludzie zarówno xboxa360, ps3 i pc? Wiadomo, że taka forma ma w pewien sposób integrować dane grupy konkretnej maszyny, ale myślę, że podniosłoby to aktywność w takich tematach, a jak ktoś będzie chciał z kimś pograć na danej platformie, to zawsze może dać znań i będzie to widoczne.
Wiadomo, że mogą pojawić się wojenki i tym podobne, niemniej często jest tak, że jako posiadacz ps3 muszę wchodzić do wątku z PC (ze względu na popularność u nas) żeby się czegoś dowiedzieć, a fajnie jakbym miał to w jednym miejscu. Co myślicie?
Co?
Konsolowcy i PCtowcy w jednym wątku?
Ale na poważnie to pomysł dobry, bo najczęściej i tak trzeba wchodzić do wątku na PC bo najpopularniejszy.
Jak dla mnie pomysł bardzo dobry.
Dodatkowy to raczej nie, chodzi o to, że gry multiplatformowe najczęściej się niczym nie różnią więc jeden wątek załatwiłby sprawę.