Od razu uprzedzam, że próbowałem się dodzwonić do wydziału komunikacji ale na razie nikt nie odbiera.
Zgubiłem portfel w którym miałem m.in. prawo jazdy i oczywiście muszę wyrobić nowe. Niby nic dziwnego, ale jest jedno "ale", otóż:
Prawo jazdy odebrałem w tym roku w kwietniu, wyrobili mi je z błędem (literówka w nazwie miejscowości) o czym zorientowałem się dopiero po paru dniach. Zadzwoniłem do urzędu, Pani powiedziała, że w takim razie wyrobią mi nowe i dostane smsa, że jest gotowe do odbioru a dopóki nie odbiorę mam korzystać ze starego. Po jakichś 2 tygodniach dostałem smsa, że mogę odebrać nowy dokument, ale z różnych powodów (mieszkam zupełnie w innym miejscu) nie miałem kiedy pojechać i go odebrać, więc nowe prawko sobie leży cały czas w wydziale komunikacji.
I tu pytanie - czy będe musiał wyrabiać zupełnie nowy dokument czy po prostu w jakiś sposób unieważnią mi ten co zgubiłem (ten z błędem) i dostanę od razu ten nowy, który na mnie już dłuższą chwilę czeka?
A nie możesz jeszcze raz zadzwonić? Przedstawiłbyś tę historię Pani urzędniczce, a następnie uzyskał odpowiedź. Ludzie, litości...
Zadzwoń tam.
Edit:
Albo do urzędu w innym mieście jezeli chcesz sie najpierw dowiedziec incognito ;]