Witam,
mam pytanie do osób bardziej ogarniętych w sprawie zasilaczy do komputera, opiszę swój problem.
Otóż chciałem kupić zasilacz SilentiumPC 600W ale nie wiem czy będę wstanie go przykręcić do obudowy, gdyż jego szerokość, to 15,8 cm. A ten co posiadam Modecom Feel 500W ma 15 cm szerokości i chciałbym się dowiedzieć, czy otwory na śrubki ma w tym samym położeniu czy nie. Bo jeśli nie, to najwyżej kupię be quieta pure power l8, bo szerokość mają tą samą, ale wole się upewnić, bo nie chciałbym za bardzo przepłacać za zasilacz. Dlatego proszę o radę w tej sprawie.
Pozdro ;)
Otwory na srubki sa w takich samych miejscach we wszystkich zasilaczach ( no moze procz dedykowanych ale one Ciebie nie obchodza ).
Ergo - > bedzie pasowal.
PanSmok bardzo dziękuje, czyli ze spokojem mogę kupić tego SilentiumaPC. Ale tak nawiasem warto zapłacić 70 zł więcej za tego be quieta ?
Jezei mialbym wybierac pomiedzy tymi dwoma modelami to na pewno wzialbym be quiet'a. Na pewno lepsza firma a ja na zasilaczach oszczedzac nie lubie.
Cóż zapytałem, bo z tego co czytałem dużo ludzi chwali silentiumpc deus g1 600w ale oczywiście też spotkałem się z negatywnymi opiniami, odnośnie be quieta pure power l8 600w, to nie czytałem o nim zbyt dużo, tylko recenzje i test tego zasilacza na benchmarku. Naprawdę nie wiem, bo w sumie chcę kupić dobry na przyszłość zasilacz, jak będę kupował nowe bebechy do kompa, to chce mieć pewność ze da radę i nie będzie za głośny. Dlatego zastanawiam się nad tym be quietem. W sumie racja na zasilaczach nie powinno się oszczędzać, ale z drugiej strony mam zaufanie do polskiego producenta i cena jest o wiele niższa, dlatego się zastanawiam.
Powiem tak: w redakcji i wśród znajomych było w sumie 9 deusów i wszystkie poszły z dymem. Te zasilacze po prostu posiadają wadę konstrukcyjną.
red_baron skoro tak piszesz, to wolę jednak nie ryzykować i zaufać waszej opinii, zamówię tego be quieta. Dzięki wielkie za odpowiedzi i rady ;) pozdrawiam.
Witam,
ja znów odnośnie zasilaczy. Chciałem kupić zasilacz, ale musiałem przełożyć zakup na trochę później, dlatego mam pytanie, odnośnie tego chieftec-a. Znajomy też ostatnio proponował mi kupić zasilacz od tego producenta, ale nie jestem pewien. Dlatego mam pytanie jaki model mi polecacie, a tym bardziej czy jest coś lepszego od tego be quieta o którym wspomniałem wyżej, ale w rozsądnej cenie. Sam też szukałem i jakoś nie znalazłem nic do 300 zł lepszego od be quieta pure power l8 600w, tak mi się wydaje. Znajomy proponował mi bym kupił CHIEFTEC GPS-600A8, raz ze tańszy, dwa ze pewna marka, a trzy ze ma dość dużo zabezpieczeń ale nie wiem czy lepszy od tego be quieta.
Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
pozdro ;)