Witam Was.
Nie umiem HTML'a prawie wcale. Więc stwierdziłem, że kupie sobie szablon (3zł) na allegro i pozmieniam sobie najprostsze rzeczy i będzie śmigało. Szablon elegancko działa jako normalna strona ale jak wrzuce na allegro to już wszystko się pierniczy. (OSZUKALI MNIE! :P jeżeli kupuje szablon ALLEGRO to chciałbym żeby on mi działał na allegro. mniejsza).
Da się coś z tym zrobić? Bo z tego co się orientuje to poprostu na allegro jest węziej i wszystko się pitoli. (dupke merca obcieło). W jakiś prosty sposób da się to przerobić? Czy gruntowna przebudowa szablonu?
Bo już mnie głowa boli od samego wypełniania tego... co dopiero jak bedzie trzeba coś wykombinować cięższego.
POMOCY!
<body style="margin:0px; padding:0px;">
Co mam kombinować? :P
Dałem margin na 200px. Na stronie zmiejszyły się wyraźnie marginesy tak, ze już powinno się to zmieścić tam... ale w allegro nic się nie zmieniło.
Podtawiłem kilka różnych wartości ale cały czas to samo. Allegro nie zmienia wyglądu.
Cóż, widać że ten szablon jest dokładnie wart 3 zł. W cenie piwa nie dostaniesz dobrego kodu.
Ciężko ci będzie pomóc jeśli nie pokażesz to całego kodu źródłowego tego szablonu.
coś czuję, że autor część boxów ustawił na piksele, a część na procenty i dlatego przy różnych rozdzielczościach będzie się to wszystko rozwalało.
jak wrzucasz przez allegro to klikaj jako edytor tekstowy a nie edytor wizualny czy kod HTML bo na allegro od zawsze jest problem
To nie bedzie raczej w body. Ciezko cos powiedziec bez samego kodu, ale poszukaj linijki z tym tekstem co masz zle przesuniety i wklej.
Moment! :)
gromusek -> Jak wrzuciłem tak jak mówisz to jest zdecydowanie lepiej. :)
Te trzy elementy jeszcze jakby poprawił to byłoby pięknie. Jakieś wskazówki?
Wrzuć na allegro jakąś aukcję testową w tym szablonie (bo ja wiem, używany kubeczek plastikowy , albo butelka po napoju) BCM i podaj linka to może będzie łatwiej Ci pomóc.
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">
<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="950">
<tr>
<td align="center" valign="middle" background="http://[email protected]/images/images/slogan_star.jpg" width="151" height="185">
<span style="font-family:Arial; font-size:48px; font-weight:bold; color:#ffffff;">HIT!</span>
</td>
<td align="left" valign="middle" background="http://[email protected]/images/images/slogan_sign.jpg" width="799" height="185">
<span style="font-family:Arial; font-size:28px; font-weight:bold; color:#515151;"> <b> NAJTANIEJ w internecie </b> zestaw filtrów marki FILTRON!</span>
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
Tu mam kod tej gwiazdki i HIT i tego napisu. Chce zeby napis HIT i to NAJTANIEJ... było w gwiazdce. Wiadomo. Jaki parametr za to odpowiada?
Edytor allegro rzadzi sie swoimi prawami, dlatego kodowania szablonu rózni sie od tworzenia zwyklej strony. Bardzo czesto sie zdarza
ze nie pasuja mu niemtore fragmenty kodu i sygnalizuje on iz kod posiada nieodpowiednie fragmenty ale pomimo tego i tak akceptuje
zrodlo szablonu.
Trzeba wiedziec na co sobie mozna pozwoli w tresci kodu tak aby serwis go przyjal i co najwazniejsze poprawnie wyswietlal. Nie
wspomne tu juz o roznym wyswietlaniu tego samego szablonu pod roznymi przegladarkami.
Aby poprawnie pracować z szablonami allegro polecam poradnik:
http://web-aukcje.pl/index.php/poradniki/edycja-szablonu-allegro