Mam zamiar kupić telefon w sklepie rtv euro agd lub w media expert na raty. Nie będę ukrywał, że jeszcze mi się nie przydarzyło brać produktu na raty w tych sklepach i jestem ciekaw czy po wzięciu danego produkty na raty nie będą wynikały jakieś komplikacje, problemy związane z płatnością, coś w stylu zobowiązań dla banku, jakaś karta, którą mi zaoferują etc.?
Powiedzcie mi czy moje obawy mają podstawy czy raczej nie powinienem się obawiać brania na raty w tych sklepach?
Branie na raty to branie na raty. Nic Ci wciskac nie beda. Najwiecej o warunkach dowiesz sie w sklepie.
Czyli nie muszę się obawiać, że potem będę musiał coś komuś dopłacać w trakcie spłacania przez dany okres czasu oraz po tym okresie?
poza faktem, ze kupowanie na kredyt luksusowych dobr konsumpcyjnych jest slaba opcja raczej nic zlego nie powinno ci się stac
Zgadzam sie.
Tylko pamietaj, by kategorycznie spuscic ich na drzewo, jak beda probowali wcisnac ubezpieczenie kredytu. Na pewno zechca to zrobic, poniewaz sklep na tym niezle zarabia (czasem to kilka procent kredytu), wiec sprobuja Ci wmowic, ze jest to obowiazkowe, mimo ze takie nie jest. Jesli odmowia wypisania umowy bez ubezpieczenia, to grzecznie kazesz im spadac na drzewo i idziesz do innego sklepu.
dokladnie. jedyny haczyk to wlasnie ubezpieczenie kredytu ktore powoduje ze wpedzasz sie w niepotrzebne koszty.
Ja niedawno kupowalem laptopa i TV w RTV euro agd i nieżle sie wkurzyłem. Przed zakupem zapewniali mnie ze to kredyt 0% dopiero przy samym podpisywaniu umowy wyszło ze trzeba opłacić jakąs dużą sume za ubezpieczenie. Zrezygnowałem i zaproponowali bez ubezpieczenia ale na krutszy okres spłaty , 5 miesięcy a chciałem na 18.