witam, jako że na GTA V jest ogromny hype liczę, że część sprzedawców się wyłamie i będzie możliwość już dzisiaj kupić grę. orientuje się z Was ktoś czy jest już może w jakimś sklepie gra wystawiona na półkę?
W empiku ma być o minutę po północy za 199,99- https://www.gry-online.pl/newsroom/nocna-sprzedaz-grand-theft-auto-v-w-empikach/z613882
Ciekawe czy jest sens iść (mam 5 minut drogi) czy to będzie przypominało atak na Biedronkę po obnizkach :)
https://www.gry-online.pl/newsroom/nocna-sprzedaz-grand-theft-auto-v-w-empikach/z613882
Swoją drogą zastanawia mnie sens zakup przed premierą - kurier grę przyniesie 17 albo 18 września, do tego cena zakupu wyższa.
Biorąc pod uwagę, że akurat Rockstar jest cięty na wystawianie gier przed premierą, to mało rozsądnym rozwiązaniem byłoby informowanie tutaj o wcześniejszej sprzedaży. Dla zdrowia wszystkich.
Ogarnijcie się, to tylko gra, wytrzymaliście 5 lat
To AŻ gra.
[3] Na 8 do roboty rano, boję się kupować grę w nocy bo nie pośpię do rana. Najwyżej wtorek po pracy skoczę, mam tylko nadzieję, że nakład nie zejdzie tak jak swego czasu Diablo3.
Nazgrel --> no właśnie nakład pewnie zejdzie...
Ogarnijcie się, to tylko gra, wytrzymaliście 5 lat
Ja czekałem 33 lata :)
Nie no, sam niejednokrotnie czekałem "z podjarką" na gry, ale akurat w przypadku GTA V chyba mam za dużo innych spraw na głowie i zeszło to na dalszy plan. Ale nie ma co wariować, to przecież jeden dzień.
Reasumując, jak jakiś mały sklep nie chce za wcześnie zwijać działalności, to lepiej aby poczekał. A nawet jeśli nie poczeka, to nie ma powodu, aby o tym pisać, naprawdę.
W Media Markt (a przynajmniej niektórych), też mocna premiera jak ktoś ma mocne ciśnienie. 199 tak samo jak w Empiku.
A czy instalacja GTA V w poniedziałek na xboxie nie skończy się banem? Wszyscy póki co grają na piratach, z odpiętym xbox live.
Stra---> czemu podkreslasz wszedzie jaki to jestes zarobiony? Co masz do roboty teraz? :p
Moj post polecial, moze i dobrze skoro R* taki ciety
Qverty -> Ogarnięcie się. Sam się sobie dziwię, bo przed taką grą "prywatny hype" powinien być największy w życiu, a zdecydowanie nie jest. Nieraz mocniej czekałem np. na kolejną FIFĘ. :) Spokojnie dotrwałem do dnia premiery.
erton -> Teoretycznie nie wiadomo, skąd masz grę, bo oficjalne źródła sprzedają ją dopiero od jutra. Po co ryzykować? Nie wytrzymasz tych 14 godzin?
Ja wybieram się na midnight launch, bo jutro popołudniu zaczynam swój tydzień pracy, w którym nie mam za bardzo czasu, więc przynajmniej pogram sobie już te kilka godzin od północy do rana.
Podobno niektóre preordery z Amazona już niektórym doszły w piątek/sobotę, ciekawe czy też dostali bana za uruchomienie przed premierą, haha (choć pewnie to ściema).
No dlatego mówię. Z tego co słyszałem gra próbuję zassać patcha i dostajesz bana, więc po co kombinować.
Wątpię, żeby dostali bana. Nawet jeśli, to zawsze można to odkręcać. ;) Szkoda jednak czasu na tłumaczenie się, skoro można chwilę poczekać.
Z drugiej strony jest już poniedziałek i wytrzymanie tych kilkunastu godzin nie powinno stanowić problemu.
Jakie sa szanse, ze ta gra pobije wszelkie mozliwe rekordy sprzedazy? Jest szansa, ze bedzie ja ciezko dostac gdziekolwiek jak za PRLu?
Saluteer - podobny problem był po premierze Diablo ]I[ gry potem chyba przez miesiąc nie było można było dostać w normalnym obiegu sklepowym. Byłem na nocnej akcji w MM, zastanawiam się czy dzisiaj też nie podjechać do MM czy jutro z rana udać się do marketu Real i tam zakupić.
Na szczęście mam urlop :D
Davidian - jeszcze jedno pytanie. Czy gra bedzie chodzic na silniku Red Dead Redemption, bo ktos mi tak powiedzial?
A drugie pytanie dotyczy tego... czy nie wkurza was jesli w grze jest az tak duzo elementow lacznie z tym, ze musisz spac, jesc, planowac... ja rozumiem ze ta gra bedzie genialna nie ulega to watpliwosci ale czy nie zrobia sie z tego pewnego rodzaju Simsy?
Przeciez w GTA V nie musisz spac ani jesc. Jedyna dodatkowa zawartoscia sa minigierki, tuning, tatuaze i ciuchy...no i fryzjer ale zmusza cie ktos zeby z tego korzystac?
[17 [18] Myślę, że spokojnie wystarczy dla wszystkich, Diablo zabrakło ale tutaj nie dość, że mamy dwie platformy, to jeszcze nie są one tak popularne w naszym kraju jak PC.
Do tego dystrybutor widział, jak rozkładają się preordery i mógł wysłać odpowiednią ilość pudełek do sklepów. Wątpię, aby zabrakło, ta gra ma olbrzymi nakład.