Zakup gitary basowej- porada

Forum Muzyczne
Odpowiedz
12.06.2011 19:57
1
odpowiedz
zanonimizowany762677
4
Junior

Zakup gitary basowej- porada

Witam,

Chcę kupić gitarę basową, ale nie za bardzo się na tym znam, więc chciałbym, żeby mi ktoś polecił jakiś dobry i w miarę niedrogi model np. na Allegro. I czym różni się gitara jazzbas od takiej normalnej?

Myślałem np o takiej:
http://allegro.pl/zestaw-gitara-jazzbas-3kolory-combo-basowe-40-watt-i1659961410.html

Z góry dzięki za odpowiedź

12.06.2011 20:05
2
odpowiedz
zanonimizowany780044
0
Centurion

Chcę kupić gitarę basową, ale nie za bardzo się na tym znam, więc chciałbym, żeby mi ktoś polecił jakiś dobry i w miarę niedrogi mode

TO MOŻE SPYTAJ NA JAKIMŚ FORUM GITAROWYM A NIE NA FORUM Z GRAMI CIŚNIESZ!

12.06.2011 20:06
PrzemoDZ
3
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Jazzbas to nazwa- w tym przypadku nazwa gównianej gitary mająca przypominać nazwę dobrego produktu Fender Jazz Bas (J-Bas)

Jeśli myślisz o graniu na poważnie, przygotuj się na znacznie większy wydatek. Za 500zł nie kupisz przyzwoitej gitary basowej (elektrycznej zresztą też) i piecyka. Musiał byś się rozglądać wśród sprzętu używanego, ale i tam było by ciężko.

12.06.2011 20:12
👍
4
odpowiedz
JÓZEK2
166
Generał

To zależy ile czasu grasz, co grasz lub co chcesz grać. 4. czy 5. strunową? Chyba zaczynasz bo pytasz o sprzęt. Najlepiej do sklepu z wiosłami i pytać facia za ladą.

12.06.2011 20:16
PrzemoDZ
5
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Najlepiej do sklepu z wiosłami i pytać facia za ladą

Który wciśnie ci kit żeby opylić to co ma na stanie.

Do sklepu to tylko po to żeby instrument obadać i ograć, nie słuchając co sprzedawca mówi.

Forum Forum Muzyczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl