Uwaga zagadki pochodzą z gry "Czarne Historie 1". Kto zna ten niech nie podpowiada.
Zasady" Podaję historyjkę. Waszym zadaniem jest odgadnąć o co w niej chodzi, zawadzając pytania. Mogę na nie odpowiadać tylko "TAK" lub "NIE".
Jak sądzicie, że znacie odpowiedź to dawajcie ją w SPOILERu.
1.Kiedy światło zaczęło migotać, Stephen wiedział, ze przyjechał za późno.
żona go zdradziła?
Odpowiedź na to pytanie, może doprowadzić do błędnych wniosków.
Podobno zgadłem, więc wrzucam w spoiler, hahaha
spoiler start
Stephen zauważył brak ciasta czekoladowe w lodówce - wiedział, że przyszedł za późno i Merry je zjadła.
Kiedy w końcu po 10 minutach stania przed pustą lodówką dotarło to do niego postanowił ją zamknąć.
Zauważył, że światło gaśnie jak przymyka drzwiczki lodówki - spędził kolejne 15 minut zamykając i otwierając lodówkę patrząc jak światło migota, bo było to zabawne.
spoiler stop
Mogę na nie odpowiadać tylko "TAK" lub "NIE".
Odpowiedź na to pytanie, może doprowadzić do błędnych wniosków.
Nie ma to znaczenia
Czemu nie trzymasz się własnych zasad?
Stephen był policjantem?
Nie
Arxel - mówiłem, że odp. mają być w spoilerach. Teraz dałeś rozwiązanie i zepsułeś ludziom zabawę. Historyjka skończona ;D.
[12] - a po co mam ich bez sensu mylić. Mogę powiedzieć, że nie ma to znaczenia, że doprowadza do błędnych wniosków lub że idą w złą stronę.
chciał powstrzymać zabójstwo ale przybył za późno
Tak
można zabić ciastko czekoladowe?
można zabić ciastko czekoladowe?
Jak ciastko miało rodzinę i pracę, a ty je zjadłeś to tak.
a jak człowiek nie ma rodziny i pracy to nie można go zabić?
Mowa o ciastku
Ale wróćmy jednak do historyjki.
No i zabawę rozwaliłeś Arxel... Dawaj Harry M następną.
Zgadłem?
O kurde, nie wiedziałem, że to o to chodzi.. Jakoś przyszła mi wena i humor dopisał, to taką głupotę napisałem :D
[20] Trololo... :D
spoiler start
Stephen nie powstrzymal zabojstwa, a poznal to po migaczacych swiatlach kogutow policyjnych, bedacych juz na miejscu?
spoiler stop
24 nie bo on tego ciastka juz nie mial a swiatelko sie gaslo co raz i swiecilo co dwa i sie mu spodobalo no
cholera to nie chodzi o to ciastko co go marys zjadla i on zesmutnial zeby pozniej sie zabawic z lodowka?
34 zamordowanie ciastka jest zgodne z prawem, tak mi sie wydaje, a zamordowanie czlowieka juz nie, osoba, która zginie w wypadku samochodowym czy samobójca ciskający się pod pociąg nie są zamordowani
Kurde, ale teraz to się wszystko układa w całość ;D
spoiler start
Stephen musi być kimś, kto albo posiada dowody na niewinność tej osoby, albo ułaskawienie od jakiejś szychy. A skoro zamrugało światło, czy to na parkingu, czy w korytarzu, to chyba ktoś zdążył odpalić krzesełko (?)
spoiler stop
spoiler start
Stephen był adwokatem mężczyzny skazanego na śmierć. Wreszcie udało mu się zdobyć ułaskawienie, ale niestety przybył za późno. Światło migotało, ponieważ krzesło elektryczne zostało już uruchomione.
spoiler stop
2. Mężczyzna wisi na kawałku liny w pustym pokoju. Pod nim znajduje się kałuża wody.
Moje z lodówką lepsze.. :(
2. akurat znam:
spoiler start
Mężczyzna chciał się powiesić, ale nie miał krzeseł, miał tylko lód, dużo lodu - ten zdążył się roztopić jak przybyła policja :)
Jakoś tak to leciało..
spoiler stop
spoiler start
Na skutek zawodu miłosnego lub z innej ważnej przyczyny, mężczyzna zdecydował się powiesić wchodząc na blok lodu, który powoli topił się pod jego stopami
spoiler stop
3. Kobieta wchodzi do pustego pubu i zamawia przy barze coś do picia, po czym mężczyzna stojący za barem strzela do niej.
spoiler start
barman ją zabił bo ta kobieta była świadkiem przestępstwa barmana
spoiler stop
spoiler start
Mężczyzna stojący za barem właśnie okradał pub. Aby uniknąć zidentyfikowania przez policję, musiał zabić jedynego świadka.
spoiler stop
Teraz dawałem łatwe bo już nie mam czasu. Jutro powrócimy do gry. Ale zagadki dam trudniejsze.
ahahhaa trafiłem
spoiler start
chodzilo mi o to, że kobieta była w przeszłości światkiem przestępstwa. czyli to nie byl barman?
spoiler stop
Ja dam teraz.
4. Adam i Ewa nie żyją. Leżą mokrzy i martwi na podłodze obok potłuczonego szkła, a w pokoju jest otwarte okno.
spoiler start
Adam i Ewa to rybki akwariowe. Akwarium zostało zbite przez przedmiot które wleciał przez okno.
spoiler stop
W tej całej książeczce z czarnymi historiami była jedna o chorobie karłowatości. Masakra, w życiu bym jej nie zgadł samodzielnie :P
Teraz grajmy tak, że jak ktoś zna historyjkę to niech nie pisze jej rozwiązania nawet w spoileru. Bo raczej wszyscy zajrzą do tego spoilera. Rozwiązanie dajemy tylko na sam koniec.
Jacek wykonał krok w tył i zginął.
Zginal w wyniku wypadku komunikacji miejskiej, potracenia?
Przewrócił się o coś?
spoiler start
Tak, wiem że to głupie, ale chciałem też upnąć temat, bo może wyjść z tego ciekawy wątek.
spoiler stop