Tak jak w tytule. Czy będzie różnica pomiędzy 1080p a 4k ale NA TELEFONIE? bo z tego co mi wiadomo to standard 4k robi wrażenie ale na dużych wyświetlaczach a nie na telefonie?...może ktoś mi to wytłumaczyć jak z tym jest? bo nie wiem czy opłaca się kupować Xperię Z1 czy jednak Z2?
aha spoko już nic myślałem że to wyświetlacz jest w rozdzielczości 4k :p a teraz zauważyłem że to TYLKO chodzi o nagrywanie video....btw. Czym tak naprawdę różni się Z1 od Z2? i dlaczego Z2 jest droższa aż o 50%!!??? czy to chodzi o tą kamerkę 4k? proszę o uzasadnienie
PS: możliwe jest aby smartfon miał wyświetlacz w rodziałce 4k?
Z2 to nowszy telefon, ma mocniejsze bebechy, zdecydowanie lepszy wyświetlacz, i jest ogólnie lepiej zaprojektowany. Do tego trzeba dodać różne zabawki w stylu kamery nagrywającej w 4k
Z2 ma lepszy i większy ekran, lepszy aparat (tzn, nagrywanie w 4k), nieco mocniejsze bebechy (Snapdragon 801 vs 800), więcej RAMu, nowszego Androida na start (chociaż obecnie obie mają 4.4.2) i większą baterię.
Co do drugiego pytania - tak, jest to możliwe, ale na razie na warsztacie jest 1080x1920 i 1440x2560.
hmm ok. a który radzilibyście mi kupić? Z1 czy Z2? od razu mówię że aparat 4k nie jest mi potrzebny. bateria aby mi wystarczała na 3 dni, aparat aby robił dobre zdjęcia, dźwięk był czysty, bardzo dobry wyświetlacz no i mocny i szybki procesor. Tyle mi wystarczy :).
Z1---->1500zł
Z2----> 2800zł
już tak na 80% zdecydowałem się na Z1, ale czy słusznie? co sądzicie?
sms'y (od czasu do czasu), zdjęcia(od czasu do czasu), internet (częściej), granie również w gry 3d(też częściej) oraz korzystanie z różnych aplikacji np PSN, no i słuchanie muzyki. :D to tego miałby mi służyć.
dawniej im mniejszy telefon był tym lepszy, dziś odwrotnie
osobiście chciałem 'zetke' jakąś ale jest zdecydowanie zbyt wielka a Compact za to zbyt mały..
Z1, dopłacać do Z2 raczej nie warto. Zetdwójka to telefon bardziej dla posiadaczy starych Zetek. Hipotetyczna Z3 będzie przeskokiem dla posiadaczy Z1 :)