Myślę nad zakupem laptopa w sklepie X-Kom.pl za 5.7k, sprzęt dość drogi więc pewnie mógłbym dostać na niego jakiś rabacik. Myślę że lepiej zapytać się o konkretną kwotę, ile maksymalnie mógłbym utargować tak żeby nie przesadzić i nie wyjść na polaczka-cebulaczka, 100-200 zł?
Nie mam pięści. Jestem płetwalem.
jak znam życie to oni mają ze 200zł marży na tym lapku.
Raz mi facet powiedział telefonicznie, że oczywiście jest możliwość negocjacji i na miejscu mi coś spuści. Po przyjściu do salonu inny sprzedający stwierdził, że ma narzuconą cenę i nie podlega ona negocjacji. Przez sklep internetowy dogadałem się mailowo na darmową przesyłkę i to było wszystko co udało się "zbić".
Jesli nie bierzesz na raty i jestes w stanie zaplacic z gory gotowka (Nie karta) - to mozesz probowac wynegocjowac nizsza cene z racji, ze sklep nie poniesie na Tobie zadnych strat od prowizji, itp. Jesli sie nie zgodza, sprobuj po prostu powiedziec: "Dziekuje w takim razie" - i wyjsc. Jesli bedzie im zalezalo, to Cie zatrzymaja. ;)
Warto moze zrobic to osobiscie, bo jesli kupujesz w internecie, to taki myk chyba nie zadziala, prawda?
Marze na sprzecie komputerowym z racji duzej konkurencji sa znikome, ze nie ma szans na jakies powazniejsze rabaty. Co innego RTV-AGD, tam potrafia byc nawet kilkudziesiecioprocentowe.
Raczej nie ma szans choc mozna sprobowac. Zazwyczaj dorzucaja jakis upominek, pokrowiec/myszke za 50 zl ktore im zalegaja na magazynie.
Poprzegladaj ceny online i allegro bo tutaj mozesz zoszczedzic duzo wiecej niz targowanie sie o 100-200zl.
Oni mają dobre ceny, dostaniesz upust płacąc gotówką w sklepie.
Ogólnie to polecam tą firmę, w zasadzie cały sprzęt jaki mam kupiłem u nich.
Ja tak samo, tylko tutaj kupuję. No i bardzo często dorzucają jakieś gry, antywirusa, torbę, myszkę.
Na niektóre laptopy są rabaty jak wpisze się w uwagach do zamówienia PCLAB (na forum można znaleźć informacje na które laptopy aktualnie są rabaty i jak duże), ja na laptopie za 3400zł miałem 200zł rabatu, więc warto sprawdzać.