TVN – 20:00, 08.05.2011
Powtórka: 13:30, 15.05.2011
Przydatne linki:
http://xfactor.plejada.pl/
http://pl.wikipedia.org/wiki/X_Factor
Wszystkie utwory wykorzystane w programie znajdziecie na oficjalnej stronie w zakładce odcinki, albo tu http://muzykazreklam.pl/t18375.html
Dzisiejsza tematyka to piosenki o miłości.
Poprzednia:
https://www.gry-online.pl/forum/x-factordrugi-odcinek-na-zywodyskusjaczesc-2/zeabf1ac?N=1
dzisiaj sweet rebels out, oprocz nich mam nadzieje, ze drugie piosenke bedzie musiala wykonywac ada szulc.
i oby pani malgosia nie dala tak czadu jak w ostatnim odcinku =]
Jeśli kogoś interesuje to w Uwadze jest teraz materiał o Szpaku(to ten co się tak przebiera).
Właściwie to już końcówka.
Jakim cudem ten norweg jeszcze nie odpadł ? Przecież on tak słabo śpiewa, że aż mam wrażenie, że ten program rzeczywiście jest ustawiany na korzyść Wojewódzkiego :(
Matsowi nie pasuja takie piosenki. Powinien spiewac utwory w stylu Nothing Else Matters. Kto mu dobiera takie piosenki do jasnej ciasnej?
Faktycznie nie wiem co za tępak dobiera repertuar... Ogólnie polska edycja jest chyba najgorszą w Europie. Kto to widział, żeby juror nie potrafił skleić poprawnie zdania, a finaliści FAŁSZOWALI.
Ktoś na złość tej pani daje tak trudny repertuar w dodatku po angielsku :/
Jak by nie było już polskich piosenek. Skoro Stankiewicz nie zna angielskiego, to po co dawać jej repertuar po angielsku?!
Idiotyzm.
napster-> A widziałeś inne edycje? Widziałeś je w innej formie niż filmik z konkretnym uczestnikiem? Skoro porównujesz to może odniesiesz się do konkretnych przykładów.
Sweet Rebels get the fu*k out!
zal ciezki to słit rebles bez kitu
szpak tez nie lepiej
Gość jest jak dla mnie za bardzo przesadzony. Potrafię docenić inność, zwłaszcza artystyczną, ale jeśli coś jest przerysowane to przestaje być w pewnym momencie zjadliwe i smaczne.
najlepiej z dzisiejszych ale dalej kiepsko
w dodatku ma pomalowane na różowo usta
Ależ bym chciał żeby Genek zaśpiewał Love Hurts. Zmiażdżyłby tą piosenką resztę tego tałatajstwa.
Shemale zdecydowanie lepiej niż tydzień temu. Sympatyczna starsza pani...hmm, pierwsza pomyłka tego finału a sweet piardzik to już chyba jakiś chytry plan Wojewódzkiego.
Gienek zaśpiewa utwór w wykonaniu Hanki Ordonównej- "Miłośc ci wszystko wybaczy" i sie wyłoży.
W dogrywce Gienek stanie z sweet piardzik i Wojewódzki decydującym głosem wskaże ponownie na "utalentowane" panny
PPppppfff....... :P
W sumie to z niego kurczak :)
PS. Oglądam z opóźnieniem 30-minutowym, więc opuszczam wątek do zakończenia :)
Obstawiam, że dzisiaj w dogrywce będzie Szczepańska Stankiewicz i Norweg albo Sweet Rebels. Najlepszy występ Gienka był tydzień temu, Layla miażdzy, dzisiaj kiepski repertuar miał.
Szpak i Szulc jak na razie najlepsi, potem Loska.
Magłosia to pomyłka.
Nie rozumiem tego krytycyzmu wobec szpaka, przecież on tego nie robi pod publike.
A szminkę wg mnie moze mieć i kolarach tęczy.
Oj jestem teraz ciekaw, czy Czesław udupi Matsa żeby odegrać się na Kubie, czy wywali wreszcie te laski.
@Edit:
Haha. Maja miała rację z Eltonem.
Jeśli Czesław jest mądrym człowiekiem to powinien wykopać norwega i zemścić się za Malcolma. Identycznie wyeliminuje silniejszą konkurencję, a Sweet Rebels zapewne w przyszłym tygodniu będzie miało kolejną dogrywkę ;)
Odnosze wrażenie że te sweet rebels zawsze w dogrywce są lepsze, a norweg polegnie- nie ma bata.
Ciągle sie zastanawiam kto głosuje na starszą panią.
ech, a jednak, Czesław nie jest mściwy , zrobił to co uważał za słuszne.
W mojej opinii Szpak dzisiaj zaśpiewał najlepiej. Starsza Pani ma pewnie zwolenniczki w kobietach, które są podobne wiekowo.
Mam nadzieję, że Sweet Rebels dzisiaj zakończą swoją przygodę z programem.
Plus dla Czesława za to, że nie chciał się zemścić:)
Minus dla Kuby, który czepiał się pierdół(chodzi o występ Gienka i czepianie się tego co jest na scenie).
jedno przemyslenie mi ten program przynosi,a mianowicie ze Wojewódzki to dupek i zarozumialec,spina się,jedzie po wszystkich oprócz swoich ludzi,obiektywizm 0,zawsze go lubiłem ale teraz w mojej opinii daje dupy.
No, w końcu odpadły Sweet Rebels, które powinny wylecieć już po pierwszym odcinku na żywo jak nie wcześniej. Moi faworyci czyli Gienek i Dziewczyny zaśpiewali trochę bezpłciowo, kiepski repertuar. Genialnie za to wyszli dzisiaj Szpak i Ada, którzy moimi ulubieńcami nie byli ale ich dzisiejszy występ był naprawdę genialny. Mats też całkiem niezły, szczególnie jego drugi występ. Mam jedynie złe przeczucia co do p. Małgorzaty, która powinna też odpaść a możliwe iż ma szanse na finał. No ale teraz trzeba mniej krytykować uczestników, bo nie wiadomo czy Wojewódzki i na forum GOL'a nie wchodzi i nie sprawdza wpisów, bo za każdym razem jeździ po tych internautach
Jurorzy chyba mają obiecane jakies dodatkowe premie za doprowadzenie swojego człowieka do finału i wygrania programu, a Wojewódzki jak wiadomo jest chciwy na kase więc ciśnie i kosi.
Mam nadzieje że było mu głupio po decyzji Cześka.
Brawo dla Czesława, że nie chciał się rewanżować, tylko zagłosował tak, jak uważa - pozostawił lepszego uczestnika.
Ja bym wykopał Matsa, bo Sweet Rebels dzisiaj całkiem przyzwoicie, ale smucić się nie będę. Czekam na kolejny odcinek. :)
[37]Stra Moldas
tyle, ze Sweet Rebels mialy generalnie wystepy syfiate, chociaz dzisiejsza dogrywke akurat zaspiewaly calkiem przyzwoicie. Ale to nie zmienia faktu, ze powinny odpasc juz kilka tygodni temu.
Wojewodzki z odcinka na odcinek coraz bardziej zenujacy...
Ostatnio bezpodstawnie (a raczej z wlasnych pobudek) wyrzucil Malcolma, ktory nalezal do tej lepszej polowy programu, a przupuscil SR ktore nie powinny w ogole przejsc castingow... W najnowszym odcinku zachowywal sie jak szczeniak w okresie, jezdzil doslowanie po wszystkich i po kazdym, oczywiscie pomijajac swoich... Troche profesjonalizmu...
A dzisiaj? Gienek jak zwykle dobrze, Ada nawet niezle wypadla, tylko Szpak coraz bardziej mnie nudzi... Jego dzisiejsze wlosy - dno i metr mulu. Jak go na poczatku zobaczylem myslalem, ze jakas kobieta bedzie spiewac.
Za tydzien odpadnie albo Mats (mozecie mi pokazac gdzie wypisywano te gramy w strone jego osoby) albo pani Malgosia, Maja moze byc spokojna o to czy w finale bedzie ktokolwiek z jej grupy, Mozil, Wojewodzki raczej tez. Wiec tak jak sie spodziewal - w finale bedzie po jednym przedstawicielu od kazdego jurora.
bardzo bardzo dobrze że zostawili Norwega, wogóle to byłem zaskoczony ze był nominowany do odpadnięcia, bo mnie się występ ten najbardziej podobał, a dobrze że te dziewczyny odpadły, bo wogóle nie lubię takich słitaśnych zespołów, takie to tylko ładne i śliczne, w sam raz dla ,,czadowych nastolatek''
Łysack --> Nie wiem.
Wreszcie to Czesław zadecydował i w końcu odpadło to dno - Sweet Rebels. Teraz niech tylko wyleci kolejna żenua, mowa oczywiście o Dziewczynach i będzie ok. O Wojewódzkim się nie wypowiadam, bo szkoda słów.
Tak przy okazji, to pierwsze skojarzenie przy dogrywce, a konkretnie wykonie Matsa było takie:
http://www.youtube.com/watch?v=09BGoAVngZ8
Swoją drogą, Damian Skoczyk chyba lepiej zaśpiewał ;)
dlaczego laska z jury na wykonanie mówi wykon? ;]
Bo teraz jakaś taka moda zrobiła się w programach muzycznych (vide Must be the music i X Factor), że na wykonania mówi się "wykon". Może chcą bardziej się zbliżyć do młodszych odbiorców używając super fajnego slangu? ;)
Teraz niech tylko wyleci kolejna żenua, mowa oczywiście o Dziewczynach
IMO Dziewczyny, Gienek i Szpak to ludzie, którzy powinni się znaleźć w finale. Dziewczyny świetnie śpiewają chociaż wczorajszy występ był strasznie słaby