Witam co byście mogli polecić dobrego na wypadanie włosów dla dziewczyny ? szczególnie przy myciu głowy jej lecą , proszę o propozycje.
Miałem to samo, jak miałem długie włosy. Lekarstwem było pójście do fryzjera i zgolenie się na krótko, ale raczej nie o to chodzi twojej dziewczynie. :)
U kobiet wypadanie włosów często wiąże się ze spadkiem poziomu estrogenów w organiźmie. Może lepiej niech skontaktuje się z jakimś lekażem żeby ten jej coś wypisał.
Może za często farbuje? Albo niech używa odżywki, w aptece polecą jej odpowiednią, te 10-20 zł nie majątek, a bardzo możliwe, że pomoże.
Psycho16 _ końskim!? :o Nigdy nie słyszałem, matko czego to ludzie nie... spróbują :D
JÓZEK2- widzisz, nie każdemu włosy wypadają z powodu genetyki, czasem coś nam po prostu szkodzi, czy to w diecie, czy jakaś substancja...
po myciu glowy? potme suszarka ? - normalka.
Najlepiej niech odzywke do wlosow uzywa.
Szampon dla koni tez jest dobry - i to nie klamie :) duzo kobit sprawdzlao i polecaja.
Jezeli wypadaja wlosy z 1 miejsca (czyli lysienie) to loxon 2% lub 5% jak ma wtyki.
A prawda jest taka, że jeszcze nie wynaleziono środka który by pomógł. Wszystkie te szampony i odżywki, co to reklamują - o d..pę potłuc. Nie ma bata, to genetyka i basta.
[5] Zgadzam się ale cudów nie ma. Natura nam poskąpiła pewnych udoskonaleń albo je utraciliśmy. Np. rekinom całe życie rosną zęby na miejscu utraconych a nam, cholera, nie chcą. Mój ojciec w wieku prawie 80. lat miał czuprynę, że tylko zazdrościć a dziś młodzi ludzie w wieku już 25. czy 30. lat łysieją. Te wszystkie fast fudy, coca cole, powery, dopalacze, 10 kaw dziennie i stres - robią swoje. Zwolnijmy trochę.