Witam! Szukam jakiegoś laptopa do 2000 zł chciałbym, żeby dało się pograć w jakieś nowsze gry na jakiś średnich detalach, ale nie jakieś Crysisy Full HD. Laptop będzie też służył do obróbki zdjęć, grafiki komputerowej i nagrywania gitary elektrycznej, więc przyda mi się karta dźwiękowa.
Nie wiem za bardzo jaką wybrać kartę graficzną i inne podzespoły.
Mógłby mi ktoś pomóc?
Acer Aspire 5552G mam, używam, nie narzekam, polecam jednak wersję z phenomem X3, której nie kupiłem ze względu na ścisłe ograniczenia cenowe.
A nie wiesz jak działają na nim jakieś nowsze gry?
Sama karta dźwiękowa do nagrywania gitary to jakieś 400zł.
Zostaje 1600zł - chcesz za to kupić laptopa na którym da się grać?
Chciałbym kupić w tej cenie najmniejsze zło :)
Pisałem, że nie wymagam gry na nie wiadomo jakiej rozdzielczości z najwyższymi detalami tylko najlepszego wyboru w tej cenie.
A jakbym kupił lapka bez dźwiękowki i dokupił ją kiedyś albo do pc to znajdą się lepsze propozycje?
Laptop będzie też służył do obróbki zdjęć, grafiki komputerowej i nagrywania gitary elektrycznej, więc przyda mi się karta dźwiękowa.
W wersji minimalistycznej, to każdy laptop ze zintegrowaną kartą dźwiękową da jakoś radę. Jednak jeśli chcesz mieć w miarę komfortową pracę na amatorskim poziomie, to o laptopie w tej cenie zapomnij.
Hasło "grafika komputerowa" też niewiele mówi. Tworzenie grafiki na potrzeby netu, czy prostych modeli 3D nie wymaga mocnego sprzętu. Jednak już potrzeba dość szybkiego kompa, żeby zajmować się tworzeniem grafiki pod wydruk A4 przy 300 dpi, a to i tak bardzo małe wymagania.
Co rozumiesz przez nagrywanie gitary? Chcesz po prostu nagrać, czy myślisz może o programach muzycznych takich jak FL Studio? W tym ostatnim przypadku będziesz odtwarzał po kilka ścieżek z nałożonymi efektami i wolny laptopowy dysk twardy może dostać zadyszki.
lenovo Y550 za 1600zł sprzedam, crysis 2 na detalach ,,wysokie'' stale 45fps, CoD:BO na najwyższych działa super, ogólnie laptop bardzo dobry do gier w tym przedziale cenowym
Jak coś to pisz na gg 11133868
W sumie to nie wiem czy na prawdę przyda mi się ta karta dźwiękowa.
Obecnie mam wzmacniacz do gitary, ale z każdego wzmacniacza nagrywać się tylko w słabej jakości i myślałem, że z kartą dźwiękową będzie lepiej, ale tak chyba jednak nie jest. Więc jeśli chodzi o nagrywanie to musiałbym kupić multiefekt albo interfejs i nagrywać programem audacity, a wtedy nie jest mi już potrzebna ta karta, bo te urządzenia "robią" za tą kartę.
Grafika - będę się bawił w gimpie i picasie.
Teraz mam pc:
2gb ramu
gf 8500gt 1gb
amd athlon phenom czterordzeniowy 2,2ghz
Myślę, że coś koło tego dało by radę tylko jakąś lepszą kartę graficzną, żebym sobie pograł trochę w nowe call of duty, może nawet crysis, gta 4, assassins creed, gothic 4 o ile będa działać bez zacinek. ale i tak najczęściej to będę grał pewnie w starego gotika albo heroes 3 ;p
up
HP to dobre laptopy jak u nich z awaryjnością?
up
A po laptopie za 2000zł jakiej grafiki mogę się spodziewać w Gothicu 3?