Drodzy GOLowicze nadeszla wiekopomna chwila wymiany telewizora! Z racji tysiecy modeli dostepnych na rynku pomyslalem ze zadam wam pare pytan:
1) o co to chodzi z tym smart tv i czy internet w tv to faktycznie jest wygodne i przydatne rozwiazanie? (zastanawiam sie bo i tak korzystam z laptopa a tv bedzie stal u mnie w pokoju)
2) cyzmozecie polecic badz odradzic jakies modele? Potrzebuje 40-42" do 2400 i 32" do 1500 oczywiscie od razu zaznaczam ze opcja 3D zupelnie mnie nie interesuje
ps
wiem ze to torche nie to forum ale nie znam zadnego o telewizorach wiec jezeli macie jakies usgestie w tej kwestii tez chetnie sie z nimi zapoznam : )
Napisz na hdtv.com.pl - tam ci lepiej doradzą telewizor do twoich warunków domowych.
Jeśli chodzi o 32 cale to polecam Philips LED Full HD kupiłem go jakiś czas temu za 1299zł w MediaExpert teraz na pewno wyrwiesz go taniej.
Nie jestem fanbojem żadnej firmy, ale jak chodziłem po sklepach to mi Philipsy zdecydowanie odradzali (rzekomo psują się szybko).
mrgiveman - no nie byłbym taki pewien. Były trzy telewizory - Sony, Samsung i właśnie Philips i wszystkie z tych trzech TV miały problem z obrazem - pojawiały się białe kropki, trudno to opisać.
Wcześniej też widziałem Phila z serii 4000 i z obrazem były duże problemy. Odpalony był trailer Szklanej Pułapki - wszystko było niesamowicie rozpikselowane.
Możliwe też że to tylko jakieś feralne modele, ale mam wątpliwości co do produktów tej firmy.
[4] W sklepie odradzą ci wszystko co tańsze,żeby trochę kasy od ciebie wyciągnąć.
Vader25 --> Jedyną metoda na sprawdzenie TV, jest jego wypożyczenie/kupno z zastrzeżeniem możliwości zwrotu.
W sklepach wszystkie TV pracują w tzw trybie sklepowym, poza tym, w celu rozwarstwienia półek cenowych, sklepy, te tańsze TV podłączają zwykłymi kablami component. Droższe TV są łączone przez HDMI i mają puszczony materiał w wysokiej jakości.
A Philipsy serii 4007, czy 5507 są jednymi z najlepszych LCD w swojej cenie.
Narel - co do wersji 40-42 calowej to na twoim miejscu bym dołożył do Philipsa 42PFL6007 a drugi telewizor wybrałbym Philips 32PFL5007
Ja matce kupilem tv samsunga najtanszy 42 calowy jaki byl, dala za niego 1400zl. Nie ma funkcji smart tv .
Jednak ja mam plazme Panasa za 4k i roznicy w odbiorze nie widze. Te matryce to jest praktycznie jeden diabel i przy ogladaniu Nki nie ma roznicy...moze przy filmach blu-ray jakas jest...
smart to bezuzyteczny bzdet. Nawet sie nie zastanawiaj nad ta opcja.
Co do marki: skresl polske (LG), skresl Korea (Samsung), bierz jak Cie stac japonczyka: Sharp, Panasonic, Sony.
Wiele osob poleca plasme - ja ogladalem pierdyliony LEDow i Plasm w salonach i zdecydowalem sie na LED. Szara biel, mniej soczyste kolorki, mniejszy kontrast etc.
Nie wiem o jakich salonach piszesz, ale jest to jakis market to nie dziwne, ze LED wygladal lepiej. Do domu to jednak plazma lepszy obraz daje.
Co do marki: skresl polske (LG), skresl Korea (Samsung), bierz jak Cie stac japonczyka: Sharp, Panasonic, Sony.
Bzdurna rada.
ja ogladalem pierdyliony LEDow i Plasm w salonach i zdecydowalem sie na LED. Szara biel, mniej soczyste kolorki, mniejszy kontrast etc.
Bo oglądanie TV w "salonach" nie jest nawet w minimalnym stopni miarodajne. A dlaczego, to napisałem wyżej.