Ja rozumiem spam na mejla, ale to ?! Tak oto teraz wp sle spam. Ja pierdziele, nic tylko teraz pewnie wchodzac na poczte, po oczach beda mi walily rozne kolory sponsorowanwgo gowna, a normalnego mejla nie bede mogl znalezc ;/
Też się przed chwilą zdziwiłem, ale da się przeżyć :) To i tak bardzo dobra skrzynka w porównaniu z zasyfionym tlenem czy kretyńsko zrobionym gmailem.
Ale co jest złego w gmailu? :P Jak Ci interfejs nie odpowiada to skorzystaj z jakiegoś klienta, ja się parę lat temu przerzuciłem na gmaila i jest na nim najmniej spamu.
Co prawda dużo też zależy od tego gdzie używamy naszego maila. Ale śmiało można powiedzieć, że samo wp przesyła więcej śmieci od Siebie. Google tylko czasem wspomni G+ i to tyle.
Gmail spoko, malo spamu jak sie nie rzuca mejla w syfiaste strony, a wp ? 90% spamu idzie od nich, dodaje oczywiscie jako spam i na czarna liste i nic to nie daje, dalej mi to gowno od siebie sla. A teraz juz przegieli, ze zaczeli kolorami zaznaczac. Czekam az uzyja oczojebnego rozu, to bedzie cos.
Powiem tak: outlook.com.
Posiadam tam łącznie 10 emaili złączonych w jedno konto. Jeżeli nie rejestrujesz się się nigdzie na te adresy to na 10 adresów przychodzi średnio jedna wiadomość spamerska na miesiąc. Na gmailu nie nadążam klikać usuń cały spam(chociaż przyznaję, że na gmailu zarejestrowałem się w kilkunastu miejscach).
Ja Ci polecę jakiś program pocztowy. Używam WP od ponad dekady (tlen.pl też) ale przez Thunderbirda. Obie firmy ładnie oznaczają spam od siebie i można go jednym wpisem odfiltrować. Więc nie widuję ich reklam.
Na gmailu to pewnie można sobie strzelać w miarę sensowne nazwy, a i tak niemal na pewno do kogoś dojdzie ;)
Do tego zawsze gdzieś tam ktoś sprzeda zebraną bazę emaili, czy będzie włamanie i nie ma bata, żeby używany przy rejestracjach email nie zaczął dostawać spamu. Nawet jak na niego chuchasz i dmuchasz.
Za to ci spamerzy od darmowych doładowań mają moje wszystkie maile, które używałem przy rejestracjach.
Mam też skrzynkę w domenie aol.pl. Od czasu gdy wchodzili na nasz rynek (grudzień 2007). Nie używam jej, ale mam skonfigurowaną by sprawdzało. Nie dostałem na nią ani jednego spamu od AOL.
Raz wykupiłem pocztę WP premium na miesiąc. Odtąd co jakiś czas nie mogłem się zalogować hasłem, które znam od lat. W celu zmiany hasła należało wysłać płatnego smsa. Nigdy więcej poczty na portalu.
Wiarołomca
To czemu nie założysz płatnej poczty? Niech zgadnę, bo trzeba zapłacić? Płacenie źle, reklama źle. Rozumiem, że Ty zaoferowałbyś usługi pocztowe i jeszcze do tego interesu dołożysz z własnej kieszeni?
Poczekaj jak weźmiesz się do roboty i np. założysz firmę. Coś czuję, że zmieni się Twoje podejście do reklamy.
Gmail - posiadam tam konto od dłuższego czasu. Zero spamu, tylko jedna wiadomość dziennie z yt przychodzi, bo mam tam konto. Ciemny interfejs ustawiony, prostota obsługi. Jednym słowem polecam.
Tylko debile mają pocztę na polskich portalach typu Onet, WP, O2. Gmail i Hotmail/Outlook FTW!