Jakie są dobre polskie gilde na realmie Maghteridon i jak wysyła się prośbę o dołączenie do gildi (jeśli się da) ?
Jakie gildie są to nie mam pojęcia a jeśli chodzi o prośbę przyłączenia do jakieś gildii to po prostu musisz napisać do jednego z jej członków i poprosić by napisał do Guild Mastera aby ten Ciebie po prostu dodał do grupy.
w dzisiejszych czasach znalezienie gildi nie jest trudne ja co dziennie dostaję zapro
mogę ci poradzić że za szukanie gildi wziąć się najlepiej na 90 lvl jak się ma zamiar grać dalej
ponieważ gdy zacząłem przygodę z wowem dostałem zapro do gildi na 1 lvl akceptowałem przez miesiąc zdążyłem wbić 90 lvl potem przez 3 miesiące nie wykupiłem abonamentu bo mi było szkoda czasu, potem gildi już nie było a jak się dojdzie do gildi dopiero 90 lvl to duże są szanse na zobaczenie raidu normal czy heroic.
A nie w dzisiejszym Wowie nie jest wymagana imba gildia na raidy
No chyba że masz bardzo wielkie ambicje ale naprawde dobre gildie mają już swój skład od lat
za szukanie gildi wziąć się najlepiej na 90 lvl
To jest oczywiście podejście najgłupsze z możliwych, bo do gildii warto wejść już na 1 poziome z tego prostego powodu, że dostaje się spory bonus do expa (i pare innych), więc znacznie szybciej się leveluje i zdobywa sprzet. Gildia do rajdowania to inna sprawa.
Haszon a czy bycie w gildi dla expa nie jest głupie czy właśnie gildie nie powinny być dla ludzi co chcą grać dalej po 90 lvl. Ile ten exp da ci że w 2 dni szybciej wbijesz lvl
Oczywiście, że nie jest głupie, bo to jest po prostu konieczność. Z gildii masz tańsze przedmioty u vendorów, szybciej się poruszasz i latasz pomiędzy punktami, masz lepsze materiały ze zbieractwa itp. Poza tym gildia daje bodajże 25 procent więcej expa, a jesli masz dodatkowo heirloomy, to praktycznie o polowe skracasz czas levelowania i zamiast np. 20 dni do 80, robisz to w 10 dni. Nie mowiac juz o tym, ze czesto masz pomoc gildii w dungeonach.