Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Właśnie pobieram GTA V z Sociala. Troszkę jeszcze to potrwa, także... co powiecie ciekawego? ;)

19.04.2015 00:33
1
krukilis
139
Generał

Właśnie pobieram GTA V z Sociala. Troszkę jeszcze to potrwa, także... co powiecie ciekawego? ;)

Kupiłem dziś specjalnie do UT3 kartę graficzną Radeon XFX HD7770, ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć mojej konfiguracji, której zwykle używałem do grania z dwoma kumplami w UT99 na serwerze pukawki. (Chodziło głownie o MapVote, którego niestety nie ma w standardzie w starym UT). W końcu postanowiliśmy, że zagramy w UT3, ponieważ wszyscy mamy także tą grę. Niestety na mojej zintegrowanej grafice Intel HD 4000 nie dało rady osiągnąć więcej niż 30 fps przy rozdzielczości 1440x900. Także znalazłem na tablicy ogłoszenie, pojechałem i stałem się szczęśliwym posiadaczem Radeona. Cóż za piękny widok, 120 fps, wszystko na full łącznie z rozdzielczością FullHD.

W pewnym momencie jednak nieśmiało pomyślałem, że ta karta powinna na nisko-średnich detalach pociągnąć GTA V i oto zakupiłem klucz na Sociala za 174 złote polskie i czekam.
Dodam jeszcze, że w przyszłym tygodniu zamierzam wydać troszkę gotówki na GTXa 970, bo przecież nie po to czekałem na GTA na PC żeby grać na niskich. Już nie wspomną, że na Steamie czeka jeszcze Far Cry 4, gdzie troszkę pograłem w multi, a singla nie ruszyłem. Zatem myślę, że nowa karta się przyda. Przy okazji zapytam czy chce ktoś kupić tego Radeona za 200 zł z wysyłką? :)

19.04.2015 00:53
pioras55
2
odpowiedz
pioras55
112
Generał

U mnie nic ciekawego, w robocie jestem :(

Tak swoją drogą, jaki masz transfer poprzez launcher SC? Są jeszcze jakieś problemy z pobieraniem?

19.04.2015 01:13
3
odpowiedz
krukilis
139
Generał
Image

Transfer w granicach 4-5 MB/s. To jest maksimum co oferuje moje łącze, więc chyba źle nie jest. Nie zauważyłem żadnych problemów przy pobieraniu.

19.04.2015 02:03
pioras55
4
odpowiedz
pioras55
112
Generał

Dzięki za info, jutro będę robił reinstalacje i chciałem wiedzieć. Mam różne problemy z grą ponieważ patcha nie pobierałem z SC i może pliki się nie zgadzają.

19.04.2015 04:09
5
odpowiedz
zanonimizowany810890
46
Generał

Odpaliłem grę przed północą i dopiero teraz skończyłem. Dawno żadna gra mnie do tej pory nie przytrzymała. Optymalizacja tak jak mówią jest świetna. Wysokie detale, cienie tylko na średnie FULLHD, suwaki poprzeciągane w prawo i gra śmiga aż miło . Na sprzęcie z sygnaturki lekkie spadki klatek zauważyłem tylko w centrum miasta przejeżdżając szybko autem, no i gra chwile pauzowała jak okrążałem mape i wracałem do miasta. Po za tym żadnych problemów, super grafika, jestem pod wrażeniem. Spodziewam się że gdyby nie słaby procesor to gra trzymała by bez problemu te 50-60 klatek non stop w moim przypadku.

Btw. z instalacją nie było teraz żadnych problemów. Ściągnąłem tylko wcześniej tego 5gb patcha z normalnej strony. Wrzuciłem do folderu z grą, launcher pobrał 300mb i wszystko gra. 10/10

19.04.2015 09:07
6
odpowiedz
Apocaliptiq
168
Legend

Gra rewelacyjna, to prawda.

Jednak osobiście jestem rozczarowany. W przeciwieństwie do poprzednich części, po ukończeniu głównych zadań nie ma nic do zrobienia.

Zdecydowanie za mało sensownych misji pobocznych. Ćwiczenie jogi czy bieganie jakoś mnie nie kręci.

19.04.2015 09:50
Danley
7
odpowiedz
Danley
154
slow but dangerous

Też zwróciłem na to uwagę. Rewelacyjna gra z ogromnymi możliwościami, a tak mało jest do zrobienia...

19.04.2015 10:22
8
odpowiedz
DEFEDos
141
Generał

>>>Też zwróciłem na to uwagę. Rewelacyjna gra z ogromnymi możliwościami, a tak mało jest do zrobienia...

grać online, czekać na mody, dodatki.

Forum: Właśnie pobieram GTA V z Sociala. Troszkę jeszcze to potrwa, także... co powiecie ciekawego? ;)