Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Włączenie niebsługiwanej rozdzielczości - problem z monitorem.

21.03.2012 16:34
1
Krasper
66
Konsul

Włączenie niebsługiwanej rozdzielczości - problem z monitorem.

Posiadam monitor Samsung SyncMaster FX2490HD. Zmieniłem omyłkowo rozdzielczość na nieobsługiwaną przez ten monitor. Próbowałem już uruchomić od nowa pod trybem awaryjnym (po włączeniu każdej z czterech dostępnych w trybie awaryjnym rozdzielczości i ponownym uruchomieniu pojawia się komunikat, że rozdzielczość ta jest nieobsługiwana ). Próbowałem też wyłączyć kartę graficzną w trybie awaryjnym. Wtedy mogę uruchomić w trybie normalnym, ale tylko przy niskiej rozdzielczości ekranu. Po włączeniu karty graficznej i ponownym uruchomieniu dalej ten sam komunikat o "nieobsługiwanej rozdzielczości". Co mogę zrobić żeby ustawić z powrotem normalną rozdzielczość skoro przy wyłączonej karcie jest to niemożliwe, a zmiany rozdzielczości w trybie awaryjnym nie przynoszą rezultatu ?

21.03.2012 16:39
2
odpowiedz
zanonimizowany829305
2
Legionista

Proszę spróbować przywracanie systemu mi to pomogło.

21.03.2012 16:47
3
odpowiedz
Krasper
66
Konsul

A nie można bez przywracania całego systemu ? Przecież to tylko rozdzielczość.

21.03.2012 16:59
4
odpowiedz
Piotrasq
174
Legend

Ja w takim przypadku podłączałem inny monitor, który obsługiwał taka rozdzielczość i zmieniałem ją.. Ale nie zawsze jest ten drugi dostępny...

21.03.2012 17:27
5
odpowiedz
Krasper
66
Konsul

up

21.03.2012 17:36
6
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Kiedyś wybrałem złe odświeżanie i obraz mi się strasznie popaprał. Nie mogłem przywrócić ustawień żadnym sposobem. Dopiero odinstalowanie sterowników w trybie awaryjnym i ponowna instalacja zlikwidowała problem.

21.03.2012 17:56
7
odpowiedz
Krasper
66
Konsul

mirencjum--> Tego też już próbowałem. Z tym, że ponowna instalacja sterowników wymaga ponownego uruchomienia kompa i nie można od razu zmieniać rozdzielczości. A jak uruchomię ponownie to dostaje komunikat o "nieobsługiwanej rozdzielczości". Paranoja.

21.03.2012 18:01
8
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Nie kapuję. W trybie awaryjnym instalujesz nowe sterowniki to najpierw wyskakuje opcja odinstalowania starych i automatycznie instalują się nowe.

21.03.2012 18:17
9
odpowiedz
Krasper
66
Konsul

mirencjum --> Tak, ale po ponownym zainstalowaniu sterowników aby one działały konieczne jest ponowne uruchomienie. A po ponownym uruchomieniu znów pojawia się "nieobsługiwana rozdzielczość".

Forum: Włączenie niebsługiwanej rozdzielczości - problem z monitorem.