Po szesnastu latach zawodowej kariery Witalij Kliczko (44-2, 40 KO) szykuje się do debiutu na moskiewskiej ziemi. Posiadacz tytułu WBC już dzisiaj zmierzy się z Manuelem Charrem (21-0, 11 KO)
Walka do obejrzenia na : RTL oraz w polskim Orange Sport
oraz:
Już dzisiaj w Prudential Center odbędzie się gala bokserska, która wyłoni mistrza Ameryki Północnej federacji IBF oraz pięściarza na drugim miejscu w rankingu prestiżowej federacji IBF w królewskiej dywizji. W walce wieczoru swoje rękawice skrzyżują Tomasz Adamek (46-2, 28 KO) oraz Travis Walker (39-7-1, 31 KO). Pojedynek zostanie pokazany w systemie PPV, jednak nie wszędzie będzie można go zobaczyć. Dwaj czołowi gracze na rynku telewizji satelitarnej - Polsat i Canal+ nie zdecydowali się na jej sprzedaż.
Niestety nie obejrzę Kliczki, bo wybieram się na Adamka do Multikina :)
Kliczko ze słabiakiem / Adamek ze słabiakiem. Wieczór super boksu!
Pewnie z braku laku obejrzę, ale PPV bym za cholerę nie kupił, zwłaszcza jak odwołali walkę Solisa.
siwCa
Witaj Januszu! :) Widziałeś choć jedną walkę Walkera, a przynajmniej tę ostatnią? Z pewnością nie. On jest teraz w życiowej formie, poprawił każdy aspekt bokserskiego rzemiosła w stosunku do tego co prezentował kiedyś.
romex666
Mówisz o ostatniej walce Charra z jakimś Ukraińciem sklasyfikowanym pod koniec 100 boxrecu ? Nie, nie widziałem.
Widziałem za to jak poprawiony w każdym calu aspekt rzemiosła bokserskiego pokazał z Kliczka.. Super walka, jak większość z Kliczków.. ale to rzeczywiście trzeba zostawić znawcom pokroju romexa, bo mi jakoś ciężko doszukać się tu emocji.