hey
Jakoś kilka dni temu zaobserwowałem, że jak mam w jednym z okien przeglądarki Chroma(na ms edge jest mniejszy stres) otwartą stronę, czy też podstronę wp.pl to stres procesora sięga nawet 50-70%, po jej wyłączeniu spada do 1-5%. Wydaje mi się ze największy stres jest na poczcie wp.pl.
Na początku pomyślałem, że to może bloker mam AdGuarda, jednak jego wyłączenie nic nie zmienia.
Chciałem zapytać czy też tak macie, czy moze tylko u mnie i co moze być tego przyczyną?
Chciałem zapytać czy też tak macie, czy moze tylko u mnie i co moze być tego przyczyną?
Ja korzystając z firefoxa tak nie mam, więc prawdopodobnie przyczyną jest chrome.
hmm, no nic dzięki
ja to głównie z poczty korzystam na wp jakoś tak mi przypasowała, mam jeszcze gmail ale to do 2 różnych rzeczy ich używam.
Tak ogólnie mnie to zdziwiło, ze strony wp taki stres robią dla procesora zupełnie jakby coś robiły w tle,
tech.wp.pl/zamiast-reklam-pozyczaja-moc-procesora-gosci-na-stronie-nie-zgadniesz-po-co-6167879644104833a
ciekawe czy wp coś kombinuje, nie wiem moze na chrome jest jakaś opcja blokady czegoś takiego jak nadmiernego wykorzystywania procesora przez stronę
Coś masz z chromem skopane (wyłącz wszystkie wtyczki, dodatki i spróbuj ponownie).
Lub najlepiej usuń całkowicie chroma z wyczyszczaniem folderu z profilem (Skrót na klawiaturze: Windows +R i w otwórz wpisujesz: "%localappdata%\google" )
U mnie max to 10% w czasie ładowania 10 kart z wp, później między 1% a 4%.
odinstalowałem usunąłem 1,5gb z tego katalogu
zainstalowałem na nowo i to samo niestety, 1 karta z otwartą pocztą wp.pl to 60% procesora
dziwne to.
Chrome mi sugeruje by nie korzystać z wp.pl, nic zainstaluje se jakiegoś klienta poczty czy coś,
dzięki za zainteresowanie