Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Windows 7 - Niezidentyfikowana sieć.

15.03.2011 19:09
hubercik015
1
hubercik015
106
Puste pole

Windows 7 - Niezidentyfikowana sieć.

Witam! Od pewnego czasu mam problem z internetem. Kiedyś podczas pobierania większych plików (+500mb) z sieci torrent czy nawet ftp internet się rozłączał i musiałem używać Livebox ReConnect. Od paru dni mam już poważniejszy problem. Niezależnie czy coś pobieram czy nie internet potrafi od tak się rozłączyć. Wtedy pomaga użycie ReConnecta ale jest inny problem. Raz na dzień może na 2 nie mogę się połączyć z internetem. Gdy włączam komputer i wchodzę w centrum sieci to widzę 2 sieci. Sieć domową i sieć niezidentyfikowaną. Wtedy muszę ręcznie wpisać dane brama,ip,maska itp. i wtedy wyskakuje mi, że jest to problem z DHCP. Dodam, że nic nie daje kliknięcie na czerwony krzyżyk. Najpierw muszę wpisać te dane na sztywno a dopiero windows może naprawić ten problem.

Jak to naprawić? Czy przeinstalować system/zainstalować linuksa, wpisać dane na sztywno i mieć spokój? Ale jak jest z tymi sztywnymi danymi w TP i Liveboxie? Czy jeżeli wpiszę na sztywno bramę, maskę i ip to internet będzie działał normalnie?

15.03.2011 19:54
hubercik015
2
odpowiedz
hubercik015
106
Puste pole

Czy jeżeli kupię nowy router to ten problem zniknie? Chodzi o TP-LINK TD-W8901G

Forum: Windows 7 - Niezidentyfikowana sieć.