Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Win7 ;/

04.05.2013 14:03
Spider_16
1
Spider_16
40
Pretorianin

Win7 ;/

Witam, posiadam notebook'a Dell Inspiron M5110 z Win7 Home Premium (64). Wczoraj podczas zamykania systemu, nastąpiła awaria prądu, po ponownym włączeniu lapka, pojawia się logo DELL, a następnie Odzyskiwanie po błędzie systemu Windows, z wyborem opcji: Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania(zalecane) oraz Uruchom system Windows normalnie. PO wybraniu którejś z opcji pojawia się Trwa uruchamianie systemu Windows, lecz po chwili

spoiler start

Menadżer rozruchu systemu Windows

[Uruchomienie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może być
ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania. Aby rozwiązać
ten problem:

1. Włóż dysk instalacyjny systemu Windows i ponownie uruchom komputer.
2. Wybierz ustawienia języka, a następnie kliknij przycisk Dalej.
3. Kliknij pozycję Napraw ten komputer.

Jeśli nie masz tego dysku, skontaktuj się z administratorem systemu
lub producentem komputera, aby uzyskać pomoc.

Stan: 0xc000000e

Informacja: Nie można uruchomić pozycji rozruchu, ponieważ wymagane
urządzenie jest niedostępne.

spoiler stop

Sprawdzałem również F8, ale każda opcja sprowadza do w/w błędu ;/ Tryb awaryjny również się nie uruchamia.
Nie posiadam płytki z Win7, ale słyszałem że jest ukryta partycja z kopią zapasową, ale nie mam pojęcia jak to działa.

04.05.2013 22:03
Sharky
2
odpowiedz
Sharky
230
Renegat

Jesli nie zrobiles sobie plytki ratunkowej z partycji recovery to bedzie trudno. Zwlaszcza ze jak piszesz, przy F8 i wybraniu ktorejkolwiek opcji wywala sie z bledem.
Bo reinstalacja systemu z partycji recovery polega na F8 podczas startu->napraw system->Dell factory recovery. Mozna tez probowac to samo z plyty windowsa od Dell (musialbys skombinowac).
Jest jeszcze opcja ze sprzet sie zepsul - F12 podczes startu (na logu Dell) -> diagnostic i zapuscic testy.

05.05.2013 12:32
Spider_16
3
odpowiedz
Spider_16
40
Pretorianin

Testy wypadły ok, zapomniałem wcześniej napisać. No to lipa w takim razie.

05.05.2013 12:36
👍
4
odpowiedz
zanonimizowany860688
3
Konsul

tutaj masz windowsy 1:1 od m$
http://win7tools.pl/index.php?topic=2065.0

instalujesz nie podając klucza, aktywujesz tym:
http://www.mediafire.com/?y06gsw6zar2j6f5
odpalasz jako admin, wybierasz install oem certificate c, potem install oem slp key k.

Lub podajesz klucz i dzwonisz do automatu microsoft w warszawie aktywujesz system.

Sterowniki na stronie della.

Forum: Win7 ;/