w czwartym meczu finałowym granym ''u siebie'' w rzeszowie, asseco pokonało reprezentację polski tzn. PGE skrę bełchatów 3:0 w setach , pozbawiając ją złudzeń na rozegranie 5 meczu i przede wszytkim tytułu mistrza polski ;->
http://www.sport.pl/siatkowka/1,65101,11590691,PlusLiga__Asseco_Resovia_mistrzem_Polski__Skra_ograna.html
GRATULACJE, puchar i mistrzostwo po latach wraca do rzeszowa!
Rozgrozerowali Skre :) brawo Resovia! swieto w Rzeszowie
Niech obronią tytuł siedem razy z rzędu, to porozmawiamy ;P Bełchatów się nie poddaje, lalalaaa. :P
rafaleon - co ty mówisz, przecież to karling (curling) a nie żużel!
-------------------------
Grozer grał jak w transie, trzeci set wygrany do 15 to koncert jego gry
serwował , bronił , blokowal jak na najlepszego chyba na świecie na tej pozycji , po prostu rozsmarował na parkiecie (prawie) w pojedynkę całą reprezentację polski , szkoda że to OSTATNI raz w rzeszowie
to ze resovia nie potrafiła go zatrzymać to niewybaczalny błąd , żeby jeszcze odchodził z innymi perspektywami niż jednoroczny kontrakt dla zgarnięcia nieco większej kasy , nawet te 400 tysięcy euro dla takiego zawodnika to za mało
lokomotywa o tym wie, asseco dowiedziało się za późno
-----------------------
Megera - niech bełchatów straci kilku z graczy reprezentacji polski i wtedy zdobędzie mistrzostwo
pierwszy pakuje walizki kurek , kto następny?
Ale czemu mamy tracić graczy reprezentacji? ;P Kurek niech sobie idzie do domu, robi się totalnie bezużyteczny. Wlazły też ma swoje wzloty i upadki.. Grunt to nie stracić Możdżonka. :>
Megera - możdżonek to świetny zawodnik i wyróżnia się znacznie - w ostatnich 4 meczach głównie wzrostem , niczym więcej ;->
w pucharze świata w reprezentacji blokował dobrze w ostatnim pucharze polski jeszcze lepiej , ale w finałach mistrzostw pożytku z niego nie było , poza tym to ''tylko i aż'' świetnie blokujący zawodnik
''cieszcie się'' z wicemistrzostwa i dmuchajcie na zimne by czegoś więcej drużynie po odejściu kurka nie zabrakło , bo to trochę dziwne że jak kurek jest to głosy pełne zachwytu nazywają go sercem i duszą drużyny , tytanem pracy na treningach i meczach itd. a jak ma odejść, to ''pa, nikt po nim nie zapłacze'' ;->
Ward, ja jestem siatkarską amatorką i cała moja miłość do Skry wynika w sumie z faktu, że Bełchatów to moje miasto rodzinne, ale trzeba być jakimś ślepcem totalnym, żeby uważać, że Kurek jest podporą drużyny - ostatnio to on pokazuje co najwyżej, że jest kulą u nogi ;P a Możdżonek ma potencjał, i tego się będę trzymać, o! :D
Megera - miłość jak branżowe czy fachowe komentarze , ślepa bywa ;->
czasem nawet ocena na statystyce oparta prowadzi na manowce , ale finałowe mecze wystarczało obejrzeć by mieć pewność na temat ich dyspozycji i przydatność dla drużyny
inna sprawa że ewentualna strata kurka ''dla was'' nie jest tak ciężka jak grozera dla resovii , może strach przed lataniem zatrzyma kurka w bełchatowie?
grozera nic nie powstrzyma przed odejściem z rzeszowa więc czarno to widzę ;->
moze chlop wróci do polski (ma żonę polkę) ale czy do resovii , wątpię!
dać wielkie D w negocjacjach z tym zawodnikiem to mało powiedziane