Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wasze pomysly na laptop do gier za 5000 ?

29.01.2015 21:53
Ogx#2182
1
Ogx#2182
15
Pretorianin

Wasze pomysly na laptop do gier za 5000 ?

Mam Lenovo y50 z GF860m uwazam go za najkorzystniejszy zakup w przedziale cenowym do 3K. Chcialbym wiedziec czy jest cos silniejszego ale podobnego w stosunku jakosc/cena... do kwoty 5K ?

29.01.2015 22:08
2
odpowiedz
x68
8
Generał

Pozytywnie wypada wysoka wydajność Y50 w grach. Martwią natomiast wysokie temperatury, hałas i problemy energetyczne przy ekstremalnych zastosowaniach.

Lenovo z pewnością pozornie ma najlepszy stosunek jakość/cena ale dla mnie throttling i hałas jest dyskwalifikują. Wolałbym za tą kasę coś Asusa.

29.01.2015 22:11
3
odpowiedz
rniczypo
139
Starchaser

Asus z serii G75... (dobierz wersję w zależności od tego ile kasy chcesz wydać)

29.01.2015 22:26
Ogx#2182
4
odpowiedz
Ogx#2182
15
Pretorianin
Image

Lenovo z pewnością pozornie ma najlepszy stosunek jakość/cena ale dla mnie throttling i hałas jest dyskwalifikują. Wolałbym za tą kasę coś Asusa.

Cytujesz artykul w ktorym testowali y50 z i7, znam problem throttlingu... dlatego wzialem i5 ---->
Coprawda nie tego tyczy sie watek ale moze info przyda sie komus :)

Asus z serii G75... (dobierz wersję w zależności od tego ile kasy chcesz wydać)

Dzieki, dobrze jest miec od czego zaczac :)

+ wciaz otwarty na propozycje

30.01.2015 15:09
Ogx#2182
5
odpowiedz
Ogx#2182
15
Pretorianin

spoiler start

spoiler stop

30.01.2015 15:17
dudek101
6
odpowiedz
dudek101
156
redneck

y50 niezależnie od procesora ma kiepskie matryce, ciemne i mdłe, w moim przypadku właśnie ten fakt zdyskwalifikował ten model, na plus nie przemawiał też brak możliwości zainstalowania 2 dysków twardych (patrz y510p)
o ile ktoś szuka mocnego ultrabooka alternatywą dla y50 może być acer nitro black, jeśli nie są asusy

30.01.2015 15:45
7
odpowiedz
hakirek
30
Pretorianin

a nie lepiej kupić jakoś fajnie wygladajacy lapek za 2k + PS4 / XB 0ne ?
lapki do gier są cięzkie ,wielkie ,no i drogie w porównaniu do mozliwosci
wiem ze nie na temat :)

30.01.2015 15:47
PrzemoDZ
8
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Nie mogę zrozumieć co kieruje ludźmi, którzy myślą o czymś takim... Ani to nie laptop, bo wielka i ciężka krowa, która ma problemy by pociągnąć 2h, na baterii, ani nie sprzęt to grania, bo jest po prostu słaby, a granie na 15-calach to śmiech, nie przyjemność. Poza tym, chłodzenie zawsze będzie suszarką, o dobrej jakościowo matrycy można pomarzyć, głośniki nie nadają się do niczego, więc i tak trzeba podłączyć głośniki zewnętrzne, lub słuchawki, które i tak dobrze nie zagrają, bo wyjście słuchawkowe jest warte 2$.

Za 3 tyś kupi się znacznie wydajniejszy zestaw stacjonarny, z przyzwoitym, dużym monitorem, który zapewni nieporównywalnie większy komfort pracy, czy rozrywki. Za pozostałe 2 tys zaś, można już kupić lekkiego 13-calowego ultrabooka, który będzie ważył niewiele więcej niż 1kg i popracuje na baterii te 5-6h, zapewniając prawdziwą mobilność.

Głupotą jest rezygnowanie z korzyści obu tych urządzeń, kupując jedno, które w obu zastosowaniach jest do dupy.

30.01.2015 16:03
Falcao_82
9
odpowiedz
Falcao_82
161
!AssociazioneCalcioMilan

@up Truth truth

30.01.2015 16:20
10
odpowiedz
micin3
137
Buc

[8]
Uwielbiam ludzi twojego pokroju. Wyobraź sobie, że niektórzy często podróżują bądź studiują. To że ty nie widzisz powodu dla kupowania takiego laptopa to nie znaczy że nikt inny go nie widzi. No chyba że radzisz autorowi wątka targać ze sobą stacjonarkę, bo w końcu waćpan uznał za głupotę kupować laptopa do grania.

Co do autora, polecam Allegro/Olx i polowanie na laptopy Alienware, używane nawet. Aczkolwiek oferty jak się pojawiają to od razu ktoś kupuje. Oprócz ww Asusa możesz jeszcze przyjrzeć się bluemobility.pl, niekiedy mają fajne promocje na składaki.

30.01.2015 16:33
PrzemoDZ
11
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

micin3 --> Jaką tu widzisz przeszkodę dla opcji którą podsunąłem?

Sam szybko pozbyłem się swojej 15" gdy przyszło mi ją codziennie targać na uczelnię. W podróży również nie była poręczna- nie dość że nie popracujesz na tym wygodnie w samochodzie/autobusie/pociągu, to jeszcze musisz to targać. Naprawdę uważasz, że 3kg (razem z zasilaczem) krowa będzie dla kogoś kto często podróżuje wygodniejsza niż 13" ultrabook?

30.01.2015 16:43
12
odpowiedz
micin3
137
Buc

A ty naprawdę uważasz że każdy ma takie same potrzeby jak ty? Nie podałem przykładu studiów jako noszenie laptopa na uczelnie tylko odległość od miejsca zamieszkania. Jestem w domu 3 dni, poza 4. Nie mam żadnego powodu do posiadania stacjonarki ani ultrabooka. Do przeglądania intrenetu w pociągu/samolocie mam tablet, do grania swojego Aliena. Autor chcę laptop, to albo mu jakiś poleć albo nie pisz swoich prawd objawionych, bo tylko spamujesz.

30.01.2015 17:03
PrzemoDZ
13
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

Zrobiłem coś lepszego, niż polecenie laptopa- przedstawiłem inny punkt widzenia, poparty doświadczeniem i zaproponowałem alternatywne rozwiązanie.

BTW: Naprawdę uważasz, że "twoje" rozwiązanie, można nazwać wygodnym?

30.01.2015 17:07
14
odpowiedz
MaXXii
87
Generał

micin3: A ja wręcz kocham takie śmieszne rozumowanie jak twoje. Jeżeli ktoś studiuje to Kufa nie kupuję laptopa do gier tylko robi korzystniejsze rozwiązanie typu

Laptop do 2K + Konsola. Bo w dalszym ciągu kupowanie np: lapka za 4K czy nawet 5K to istna głupota i wyrzucanie kasy w błoto.
Posumujmy sobie ten temat: "LAPTOPY nie SĄ Do GIER" są do pracy nie do grania, zapewne zaraz ktoś wyskoczy z tekstem "To czemu reklamują jako laptop do gier super wydajny" odpowiedź jest oczywista po to żeby taki nieogar (nie obrażając nikogo) zobaczył i kupił. Zazwyczaj takie rozwiązania niekorzystne (oczywiście taka osoba zazwyczaj uważa że to najlepszy zakup na świecie) są dla ludzi nie znających się na sprzęcie komputerowym. Dobra reklama i człowiek kupi wszystko....

30.01.2015 17:22
15
odpowiedz
micin3
137
Buc

Ludzie -.- Czepiliście się tego studiowania jak rzep psiego ogona. Pracuje, jeżdze po kraju, wieczory mam wolne. Naprawdę uważacie że wygodniejsze byłoby dla mnie targanie konsoli i podłączanie do małych telewizorków w hotelach? I jak rozumiem, skoro dla Ciebie to wyrzucanie kasy w błoto to już prawda objawiona. Naprawdę ludzie, uwierzcie że ludzie mają inne potrzeby, a wasza racja nie jest najmoszniejsza. Autor pyta o lapka, wy wyskakujecie że to marnowanie kasy. Jego kasa, jego sprawa, jak chce to może nawet 10 tysięcy wydać na niego.

30.01.2015 19:38
16
odpowiedz
Baltazar
119
Howl from Beyond

Warto rozważyć XNOTE W230SS z matrycą 13'3 lub MSI Ge40 z 14'1- może kombajny do gier to nie są choć GTX 860/850 nie jest zły - za to świetne matryce, ogólnie dobra wydajność, szybkość (szczególnie z dyskami SSD) i bardzo mocne baterie.
Do tego komputerki są lekkie i zgrabne.
Bredni, że nie da się grać na takich matrycach raczej nie słuchaj...

Forum: Wasze pomysly na laptop do gier za 5000 ?