Witem,
warto kupić tą konsole? Chodzi mi o to czy ta konsola rozwija się ogólnie. Jaki ma plusy i minusy.
up
Warto tylko jeśli zależy ci na jej exach. A tak ogólnie to nie warto.
Wszystko masz w necie. Tutaj zleci się zapewne stadko i zacznie opowiadać ze lepiej grać na telefonie albo tablecie za grosze, niż na Vicie. A prawda jest taka, że Vita to fajny sprzęt i ma kilka ciekawych pozycji, jak nie masz problemu z kasą i możesz wydać pare stówek na kolejny gadżet do grania to jak najbardziej tak. Ja bym ci poradził abyś nie pytał na tym forum nikogo bo tutaj tylko pojedyncze jednostki mają o czymkolwiek pojecie, najlepiej to pytac na forach konsolowych albo pooglądać jakieś reviewy + recki pisane i sprawdzenie ostatnich duzych gierek.
Absolutnie nie warto, bo wyrzucisz tylko kase w bloto. Nie ma na to zadnych gier oprocz portow z PS3. Spojrz na listy wydawnicze, praktycznie wszystko co wychodzi, to remasterowane porty (np. zapowiedziane na marzec kolekcje God of War i Sly Coopera), albo jakies popierdulki. Nikt oprocz Sony nie chce niczego na te konsole wydawac, bo nikt tego sprzetu juz nie kupuje. Ta konsola jest juz martwa, a wykastrowany Slim to desperacka proba reanimowania trupa. Dlatego duzo lepszym wyjsciem jest smartfon.
ja osobiście wolałbym 3DS. w mojej ocenie na maszynkę Nintendo wychodzą ciekawsze gry. oczywiście technologicznie Vita jest bardziej zaawansowana ale nie o to tu przecież chodzi.
jak masz ps plusa to vita to zakup obowiązkowy, bo wówczas właściwie w ogóle nie trzeba wydawać kasy na gry a grać jest w co przez wiele miesięcy. Do tego dochodzi super killzone i rewelacyjny dragon's crown i mając taki zestaw można się bawić dłuuuuugo:)
ja nie żałuje ani złotówki wydanej na vitę.
Podlacze się pod temat. Czy ps vita zakupiona w UK różni się czymś o takiej które są sprzedawane w PL? I czy 119£ to dobra cena za wersje z 3g oraz Wi-Fi?
Czy ps vita zakupiona w UK różni się czymś o takiej które są sprzedawane w PL?
Nie.
Jak chcesz vitke to kupuj teraz póki sa jeszcze z ekranami oled.