Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: W jaka gre zagrac multiplayer na PC ? Jesien 2014

04.10.2014 09:29
1
zanonimizowany1035686
1
Junior

W jaka gre zagrac multiplayer na PC ? Jesien 2014

Witam

Szukam jakiejs gierki do pogrania ze znajomymi ale tez samemu . Tematy gier ktore mnie interesuja to samochodowki (niekoniecznie wyscigi) , strzelanki , gry typu sandbox - w sumie to nie wiem w co chcialbym zagrac moze latwiej bedzie jak napisze w co juz gralem. Oczywiscie gry na PC szukam. Jezeli chodzi o moj komputer to mysle ze pogram sobie w najnowsze tytuly bez problemu .
- Pól roku gry w MTA (Gta Sa multiplayer ) na serwerze rpg real life prace itp
-2 lata gry w Minecraft :)
-2 Lata gry w World of tanks
- Rok gry w Burnout Paradise The Ultimate Box
-Do teraz gram raz na 2 tygodnie np w : CS:GO , ETS2MP
-Gralem w lola ale jakos mnie nie wciaga
- Warthunder tak samo jak z lolem
- Rok grania w Test drive unlimited 1 i 2
-Rok grania w Farming Simulator 2011
-Sporadycznie BF4 i BF3
-Ukonczylem Saints Row 3 i 4 , Gta SA i 4

I dalej nie pamietam juz , serwie takie jak Skyrim , Wiedzmin nie interesuja mnie

Prosze o jakies propozycje gier

Niedlugo wychodzi TheCrew i Gta5 na pc ale chcialbym pograc w cos teraz

04.10.2014 09:40
2
odpowiedz
zanonimizowany1034644
0
Centurion

Daruj sobie MTA i RPG, real life czy inne pierdoły. Spróbuj zagrać na RP, np. devgaming bądź ls-rp.net. To drugie jest na SA:MP. Spędziłem na roleplay w GTA San Andreas jakieś pięć lub sześć lat. Dla najprzyjemniejszych doświadczeń polecam zagrać jednak na ls-rp.com. Tam poziom roleplay jest dużo większy niż na polskich serwerach, gdzie narodowa mentalność jest najgorsza (przekłada się na ograniczoną rozgrywkę RP, np. przestępcami mogą być tylko członkowie organizacji, a nie każdy jak zechce. Na .com oparte jest to na levelach, im dłużej grasz, tym więcej masz praw), chyba że polactwo Ci nie przeszkadza. Na .com potrzebny będzie angielski, ale znam osoby, które wbiły się tam bez znajomości języka, a teraz ogarniają go jak nigdy.

04.10.2014 09:53
preDratronIX
3
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

[..]Na .com oparte jest to na levelach, im dłużej grasz, tym więcej masz praw[..] - bzdura. Może na samym początku, gdy jest się na pierwszym poziomie - ma się większą ulgę, ale tekst w stylu "większy level - więcej praw" jest nie na miejscu. Tam jest każdy traktowany na równi, a jak ktoś jest nowy to ma prawo do popełnienia błędu, ale gdy przekroczy granicę to nie kończy się za dobrze dla delikwenta.

Jedyne "prawa" jakie mogą mieć osoby o wyższym poziomie doświadczenia jest możliwość aplikowania do różnej maści frakcji, ale zazwyczaj wymagany poziom nie jest ciężki i czasochłonny do osiągnięcia, max. tydzień, w zależności od ilości przegranych godzin dziennie (chyba, że posiadasz inna postać o wyższym poziomie, to możesz aplikować drugą postacią już na 1-szym poziomie).

Polskie serwery RP raczej nie cieszą się dobrą renomą, ze względu na opisane wyżej "polactwo" i typowe na tego typu serwerach zachowania (które są o dziwo dopuszczalne) pokroju "szukam gangu" itp. Polskie serwery stanowczo odradzam, a jedynym sensownym wyjściem będzie tutaj zagraniczny wariant LS-RP. Trzeba jednak choć średnio ogarniać język angielski w pisaniu (w mowie w sumie też, ale to zależy od frakcji, w której chcesz grać), jednak nie licz na to, że native-speakerzy grający na tym serwerze nauczą Cię wiele, bo oni też robią błędy (bo kto będzie używał formalnego języka w grze? :) ), tak więc lepiej samemu szlifować język.

Grałem tam przez ~3,5 roku z przerwami i nie żałuję, że tam grałem. Jeżeli trafi się na grupkę przyzwoitych ludzi, to oprowadzą Cię po serwerze i pomogą w wielu sprawach.

04.10.2014 09:58
4
odpowiedz
zanonimizowany1034644
0
Centurion

Miałem raczej na myśli to, że jeśli mamy większy poziom, to możemy kogoś chociażby okraść. Pod warunkiem, że ta druga osoba też osiągnęła jakiś próg. O takich prawach mówiłem. Może samo sformułowanie było złe, ale m.in. to chciałem przekazać.

Też na .com lata grałem. Czas niestracony. Wiele można było się nauczyć. Społeczność złożona z wielu narodowości, ale to spory plus. Zawsze poznasz jakichś ludzi. Każdy z miłym nastawieniem.

04.10.2014 10:01
preDratronIX
5
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

[4] - a no to racja. Takie drobne prerogatywy w zależności od poziomu doświadczenia istnieją, ale to też działa w drugą stronę, tj. nie można okradać osób na 1 poziomie (tj. nie muszą przekazywać pieniędzy).

No i oprócz tego jest bardzo dużo ciekawych skryptów, które umilają grę (możliwość ubioru, reinwentaryzacji mieszkania, itp.)

04.10.2014 10:02
6
odpowiedz
zanonimizowany1035686
1
Junior

Dodam jeszcze ze lubie gdy na serwerze jest duzo graczy

Jezeli chodzi o MTA gralem przez 9 miesiecy na Pylife i troche mi sie to znudzilo
Devgaming widzialem ale malutko ludzi troche tam jest a tego lsrp jeszcze nie probowalem dzisiaj ogarne to

04.10.2014 10:35
preDratronIX
7
odpowiedz
preDratronIX
88
Generau

Jak lubisz sporą liczbę graczy na serwerze to raczej się nie zawiedziesz ls-rp.com, bo tam teraz gra co najmniej 450 graczy jednocześnie. Rekord z ostatnich dni to 600.

04.10.2014 10:38
8
odpowiedz
zanonimizowany1035686
1
Junior

A jakies inne gry niz gta ?

04.10.2014 10:52
9
odpowiedz
zanonimizowany1034644
0