Uzależnienie od alkoholu

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
07.07.2013 03:48
1
odpowiedz
zanonimizowany930053
0
Legionista

Uzależnienie od alkoholu

Witam, jestem uzależniony od alkoholu. Mówię o tym tutaj dlatego że w realnym świecie nie chcę. Nie mogę wytrzymać bez alkoholu tygodnia, codziennie pije piwo, wino, wódę. Próbowałem zrobić taki tydzień bez alkoholu ale zawsze upadałem po 2-3 dniach. Bez alkoholu czuje się niespełniony i świat jest szary. Ukrywam to przed znajomymi i rodziną. Ostatnio byłem na pewnej imprezie, wszyscy byli pijani i nie mogli stanąć na nogach, a ja po tym wszystkim jeszcze poszedłem do sklepu i kupiłem wino poczym obudziłem się koło śmietnika bez koszulki i z narysowanym kut*sem na policzku. Co najgorsze zazwyczaj pije sam, oglądając TV. Zaczęło ode mnie śmierdzieć alkoholem, strasznie się postarzałem, niektórzy nawet na ulicy nazwali mnie żulem gdyż przestałem dbać o ubranie. Kiedy przychodzi do mnie rodzina to chowam butelki po wódce do szafy żeby nie widzieli. Prawie wyleciałem ze studiów, gdyż raz przyszedłem po wódce i winie na wykład, po prostu nie mogłem się powstrzymać. Znajomi powoli przestają się ze mną spotykać gdyż mówią że śmierdzę wódą i że jestem jakiś przymulony. Po wypiciu dużej ilości wódy czy wina za to strasznie mnie bierze i odprawiam różne cyrki na ulicy. Raz zostałem zawieziony na izbę wytrzezwien i zapłaciłem mandat za dewastowanie osiedla i spanie w piaskownicy z butelką wódy w ręce. Przez alkohol nie mam hajsu bo to wszystko jest drogie, ale i tak nie mogę przestać pić, raz zabrakło mi kasy a rodzice nie chcieli mi dać, to poszedłem pijany do sklepu i chciałem ukraść, ale ktoś mnie nakrył i uciekłem, po drodze powodując wypadek na ulicy. Tylko moja dziewczyna wiedziała że moje picie wódy piwa i wina nie jest normalne i rzuciła mnie mówiąc że nie będzie siedzieć w jednym domu z żulem. Przez picie nie dbam o dom, jest u mnie straszny burdel i śmierdzi, nikt do mnie nie chce przychodzić. Boje się że niebawem wyląduję pod mostem razem z innymi żulami, Nie mogę przestać myśleć o alkoholu. Co proponujecie mi zrobic ?

07.07.2013 03:53
2
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Prawie wyleciałem ze studiów, gdyż raz przyszedłem po wódce i winie na wykład, po prostu nie mogłem się powstrzymać.

Koooochany, dla kogo te bajki...

07.07.2013 03:53
3
odpowiedz
Montera
63
Legend

3/10, bo się trochę naprodukowałeś :)

07.07.2013 04:00
😒
4
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Idź spać i nie męcz tymi prowami. Wyszedłeś z wprawy, o ile kiedykolwiek ją miałeś.

07.07.2013 06:34
Maziomir
5
odpowiedz
Maziomir
39
Senator

Było by miło gdybyś znalazł jakieś wsparcie - uzależnienie od Internetu i ludzkiej uwagi jest również odchyleniem.

07.07.2013 10:57
6
odpowiedz
zanonimizowany626335
17
Generał

Jeżeli masz problem z uzależnieniem od alkoholu to zgłoś się do jakiejś przychodni z AA. Oni już tam Ci pomogą. Na jakąś terapię wyślą. Jakieś tabletki jak trza będzie. Żyjemy w XXI wieku. Są sposoby na wyjście z nałogu.

07.07.2013 11:03
7
odpowiedz
koksu121313
0
Konsul

Byłem uzależniony od napoi typu Red bull
piłem po 5 dziennie
kasa szła jak chol....
postanowiłem jednego dnia skończyć z tym
1 dnia wybiłem tyle tego że mi nie dobrze było
następnego dnia myśląc energy drinkach robiło mi się nie dobrze
teraz piję 1 tygodniowo
zrób tak z alkoholem
Alkoholizm to straszna sprawa uważaj żebyś nie skończył jak żul

07.07.2013 11:59
😱
8
odpowiedz
zanonimizowany827077
0
Generał

Kurcze, tego fresz lame to jakieś desperacje w nocy biorą. Zawsze późno po północy jakieś bzdury wypisuje. Rano go to nienapada

07.07.2013 12:09
Nerka
😈
9
odpowiedz
Nerka
167
Generał

Proponuje iść na piwo

07.07.2013 12:28
HETRIX22
10
odpowiedz
HETRIX22
216
PLEBS
Wideo

Ishi przypominam ci o czasach kiedy sam o nim dobrze mówiłeś :D jak na tym filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=T_EMqxE_cmM

07.07.2013 12:41
maly_17a
11
odpowiedz
maly_17a
174
Senator

[8] bo może jeszcze naprany i zamiast iść w kimę, to siedzi i dzieli się emocjami :P

07.07.2013 13:09
Davidian
12
odpowiedz
Davidian
188
Generalissimus

Kup lustro już nigdy nie będziesz pił sam.

07.07.2013 13:26
emil kuroń
13
odpowiedz
emil kuroń
68

Prawie wyleciałem ze studiów

chyba z gimnazjum... słabo 1,5/10.

07.07.2013 13:28
14
odpowiedz
koksu121313
0
Konsul

13
mi też ludzie nie wieżą
dzisiaj na studia każdy debil może dostać się na studia nie każde ale jakieś zaoczne
cosinusy itp to tak

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl