Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Uszkodzona lodówka tuż po zakupie

13.04.2015 21:25
1
smokinnhobo
78
czolgista

Uszkodzona lodówka tuż po zakupie

Cześć!

Kupiłem lodówkę samsunga z opcją zamiany kierunku otwierania drzwi. Dostałem lodówkę z nieszczelną uszczelką drzwi chłodziarki - na szczycie drzwi i w najniższym punkcie uszczelka nie dolega do lodówki przez co tworzą się prześwity.

Druga sprawa - drzwi zamrażarki są luźne w płaszczyźnie góra - dół. To jest jakieś 0,5 cm.

Czy to tak powinno wyglądać? Uszczelka chłodziarki chyba nie dopasuje się do lodówki podczas użytkowania? I te drzwi zamrażarki chyba też nie tak? Myślę nad reklamacją ale chcę się przygotować do tego, co o tym sądzicie?

13.04.2015 21:28
Dryf Wiatrów Zachodnich
2
odpowiedz
Dryf Wiatrów Zachodnich
143
Generał

Nie, Nie do konca, Tak, To dobry pomysl

Przeswitow na pewno nie powinno byc, reklamuj.

13.04.2015 21:53
kubaro
3
odpowiedz
kubaro
64
Konsul

Oczywiście, że na reklamację oddaj.

13.04.2015 23:44
4
odpowiedz
Haszon
136
Senator

W żadnym wypadku nie reklamuj, tylko oddaj w ramach niezgodności towaru z umową.

14.04.2015 04:25
szympek1818
5
odpowiedz
szympek1818
56
Generał

Do reklamacji

14.04.2015 07:50
wata_PL
6
odpowiedz
wata_PL
207
Ogniomistrz

Tylko niezgodnosc towaru zadaj zwrotu pieniedzy, samsung to nieuczciwa firma.
Kupilem nowy Tv samsung byl problem polegajacy na tym ze tv sam sie wyl i wl w roznych porach czasem 1 raz na 1 dzien czasem 20 razy na godzine.
1.Reklamacja przyjechal serwis w domj wymienili mi plyte glowna dalej to samo.
2.Druga reklamacja wymienili pilot
3.Trzecia zaczeli wymieniac wszystkie czesci zostawili tylko obudowe(poprosilem o wymiane na taki sam model ale sprawny nie mozemy tego zrobic bo nie wykrlismy usterki)
4.Tv przez 30dni chodzil nonstop i podobno nie zresetowal sie ani razu pytam serwisanta a kto go ogladal odpowiedz: ochrona obiektu dali moj tv na cieciowke pelen profesjonalizm!
Po 4 miesiacach 4 reklamacjach kupilem nowy tv i przez 4m nie moglem z niego korzystac...co zrobilem poprosilem znajomego elektryka o pomoc przyniosl kabelek laczacy tv z gniazdkiem za 15zl i dziala! Nakrecilem film jak Tv sie wyl i opisalem cala sytulacje nagranie jest na youtube ma duzo obejrzen taka sympatyczna reklame im zrobilem

14.04.2015 12:50
7
odpowiedz
Haszon
136
Senator

Dokładnie, nie słuchaj głupich rad o reklamacji, bo będą Ci przyjeżdżać i naprawiać. A nie ma pewności, że im się to uda, więc możesz się z nimi męczyć przez wiele miesięcy. Musisz oddać w ramach niezgodności towaru z umową, dostajesz pieniądze i kupisz jakąś porządną lodówkę.

14.04.2015 21:01
8
odpowiedz
smokinnhobo
78
czolgista

Przyjechał serwis, który stwierdził, że lodówka jest do wymiany. Czekam na nową

14.04.2015 21:05
9
odpowiedz
zanonimizowany956494
25