Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Uszkodzona karta graficzna? Nvidia GTX560 SE

29.07.2016 00:48
domin12
1
domin12
101
Run
Image

Uszkodzona karta graficzna? Nvidia GTX560 SE

Podczas przeglądania Internetu nagle moja przeglądarka Firefox podczas przesuwania strony, zaczęła co jakiś czas migotać na czarno i się zawieszać. Myślałem, że to standardowa zawiecha flasha, która po ponownym uruchomieniu przeglądarki naprawi błąd. Po chwili monitory (2) wyłączyły się i po chwili uruchomiły wyświetlając pulpit oraz błąd Nvidia. Uruchomiłem ponownie komputer ponieważ totalnie się zawiesił i po tym "zabiegu" korzystał on już z wbudowanej grafiki a nie GTX560. Odinstalowałem sterowniki oraz zainstalowałem najnowsze sterowniki korzystając z opcji "czysta instalacja". Wszystko niby przebiegało pomyślnie lecz po zainstalowaniu sterowników i restarcie komputera on cały czas korzystał z zintegrowanej grafiki.. Nvidia Experience nie ma możliwości przejścia do zakładki "mój sprzęt" ale jak widać w menadżerze urządzeń karta niby widnieje. Czy jest to możliwe, że po prostu się popsuła bez wcześniejszych objawów ? Co jest jeszcze dziwne.. Firefox wyświetla tylko niektóre strony teraz więc żeby dostać się na to forum musiałem przeprosić IE :/ Firefox wyświetla informację "nieoczekiwana odpowiedź serwera".

post wyedytowany przez domin12 2016-07-29 00:49:55
29.07.2016 21:04
domin12
2
odpowiedz
domin12
101
Run
Image

up ! Mój ekran na jednym monitorze wygląda tak jak na screenie z czarnymi paskami. Po zrobieniu screena wszystko znajduje się w kadrze tak jak to widać na lewym obrazku. Wywaliłem sterowniki do zera z systemu i zainstalowałem najnowsze ale też i starsze lecz bez rezultatu. Jeden monitor nie działa i nawet nie wykrywa go system. Resetowałem BIOS w ustawieniach ale też wyciągałem baterię z płyty lecz to również nie pomogło. W menadżerze urządzeń przy GTX560SE jest wykrzyknik i notka: "System Windows nie może zainicjować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. (Kod 37)"

30.07.2016 00:06
domin12
3
odpowiedz
domin12
101
Run

up ! Jedno i drugie wejście jest sprawne na karcie ponieważ sprawdzałem podłączając monitory osobno.

30.07.2016 09:49
domin12
4
odpowiedz
domin12
101
Run

Problem rozwiązany. Postawiłem wszystko na jedną kartę i wrzuciłem kartę do piekarnika. Po ok. 10min pieczeniu wyjąłem ją z piekarnika i po ostygnięciu złożyłem, nakładając również nową pastę. Teraz wszystko działa ale zapewne to już kwestia czasu kiedy znowu padnie więc lepiej rozejrzę się za czymś nowym.

Forum: Uszkodzona karta graficzna? Nvidia GTX560 SE