Witam, otóż stoję przed wyborem urządzenia wielofunkcyjnego do zastosowania domowego. Głównie do drukowania czarno białego tekstu, jakiś kolorowych prezentacji, trochę skanowania książek itp. Ważne dla mnie jest aby urządzenie to było tanie w eksploatacji, bezawaryjne i posiadało wifi (bez wifi tez sie obejdzie). Nie chce kombinować z jakimiś resetami chipów i tym podobne.
Na oku mam Brothera DCP-J315W. Trochę o nim czytałem i naprawdę rożne opinie mają na jego temat. Jeśli ktoś ma jakaś styczność z ta drukarka proszę o opinie. Szczególnie w tej drukarce spodobały mi się ceny zamienników - na allegro komplet 10 tuszy (4 czarne i po 2 z każdego koloru)wynosi 23 zł. Ktoś z państwa używa/ł tych tuszy? Niby po takich tanich zamiennikach szybko zapycha się głowica.
Chętnie poznam wasze propozycje. Cena maksymalna jaka mogę przeznaczyć to 400zl.
Serdecznie Pozdrawiam :)
Mam J525W, właściwie od kilku miesięcy i korzystam z dolewanych, butelkowanych i zarazem najtańszych zamienników na allegro. Póki co wszystko jest w porządku, bardzo cenię wi-fi, jakość druku jest moim zdaniem jak najbardziej zadowalająca. Drukuję głównie w czerni. Na dzień dzisiejszy jak najbardziej polecam. Nic mi się jeszcze nie zapchało, a jedyne koszty jakie poniosłem to koszty samego urządzenia oraz kartridżów wraz z niecałym litrem atramentu. (za "grosze" z allegro)
Jeżeli chodzi o skanowanie to właściwie za bardzo nie korzystałem. Mogę jedynie napisać: działa.
Ogólnie nie mam za dużego porównania, ale polecam brothera.
Mam J315W i oprócz motania się z instalacją sterów pod wireless ( często mam z tym problemy, nie wiem czy to wina mojej karty sieciowej czy czegoś innego ) to jest to bardzo fajne urządzenie. Tusze tanie, drukuje dobrze... No co tu dużo mówić, bardzo dobry wybór jeśli chodzi o cena/możliwości.
poczytałem sobie jeszcze na innych forach i zdecydowałem się właśnie na ten model. Dzięki wielkie za pomoc.