Witam , mam pytanie jak można uruchomić wszystkie rdzenie w biosie albo komputerze , nie znam sie na tym za bardzo , posiadam procesor amd phenom 2 x6 1040T i wczesniej udawało mi sie to jakos zrobic ze przy włączaniu komputera przy biosie był napis '6 cores are activated ' aktualnie go nie mam i nie wiem jak to zmienić ^
Masz je aktywne automatycznie.
Czyli ze ten brak napisu nic nie zmienia ? dodam ze próbowałem coś zmieniać wmsconfig ale zostawiłem nic nie zaznaczając
Zobacz w menadżerze urządzeń ile masz corów (procesorów). Jeśli jest 6 to wszystkie są aktywne.
W trakcie pracy - rdzenie są wykorzystywane zależnie od potrzeb. Można włączyć użycie wszystkich rdzeni podczas rozruchu komputera:
Start->uruchom->msconfig.exe-> zakładka rozruch->opcje zaawansowane->zaznacz przy Liczba Procesorów i z rozwijanej listy wybierz ilość odpowiadającą ilości rdzeni.
A gdzie dokładniej w menedzerze urządzeń , mógłbym prosić o jakiś screen , nie widzę aby byla tam napisana liczba procesorów , jest moze jakis inny sposób na zobaczenie tego ? .
Rozwijasz procesory i tam ci pisze.
A czym mogą być powodowane skoki np . mam 2 % i nagle 20 % > Dziękuje bardzo za odpowiedzi ^