Witam. Próbuję połączyć laptopa z komputerem stacjonarnym przez Wireless WiFi Adapter. Używam programu Connectify na Windows 7 64 bit. Używam Eset Smart Security. Połączenie jest, lecz nie ma dostępu do Internetu. Connectify pokazuje UPnP not running. Co narazie zrobiłem:
Centrum sieci i udostępniania, Zmień zaawansowane ustawienia udostępniania, Włącz odnajdowanie sieci.
Panel sterowania/narzędzia administracyjne/usługi/Host urządzenia UPnP
Włącz usługę "Dostawca grupy domowej"
Niestety połączania dalej nie ma. Mam kartę sieciową: Realtek PCI GBE Family Controller.
Bardzo proszę o pomoc.. kiedyś udało mi się utworzyć połączenie Ad hoc i był dostęp do Internetu a teraz go nie ma :/
Bardzo proszę kogoś mądrzejszego o pomoc...
zainstalowałem program UPnP tester i pokazał: "No UPnP device available". Jak zrobić żeby było UPnP available?
Wiesz w ogóle, do czego służy ta funkcja? Na komputerze tego pewnie nie włączysz, bo zazwyczaj takimi rzeczami zajmuje się router. Poza tym nie blokuje to dostępu do internetu.
Prawdopodobnie na komputerze stacjonarnym nie włączyłeś udostępniania połączenia internetowego.
Włączyłem na karcie realtek udostępnianie internetu od samego początku dlatego nie wiem już co mogę zrobić.. kiedyś mi się udało zrobić takie połączenie, nie było z niczym problemów. teraz jakieś krzaki wyskakują i nie wiem jak z tym sobie poradzić.
Inna sprawa. Karty sieciowe, które podajesz, są niekompatybilne ze sobą. Jedna jest kablowa (Realtek), a druga podobno bezprzewodowa (chociaż jaka jest dokładnie powiedzieć nie można, bo nie podałeś modelu ani nawet producenta. Wireless WiFi Adapter oznacza dokładnie Bezprzewodowy Adapter WiFi).
na komputerze stacjonarnym jest Karta sieciowa realtek PCI GBE Family podłączona kablem do neta z Aster. Do tego komputera podłączam TP-Link Wireless G USB Adapter jako rozgałęziacz Internetu. na Laptopie również jest karta sieciowa realtek RTL8139 Family Fast Ethrnet NIC oraz Karta 802.11g Mini Card Wireless.
próbowałem zrobić sieć ad-hoc o nazwie WIn7. na komputerze stacjonarnym wyskakuje w sieciach "WIn7" Dostęp do internetu. na laptopie wyskakuje WIn7 "połączono" ale jest to sieć niezidentyfikowana i ma brak dostępu do sieci. proszę, niech znajdzie się choć jeden mędrzec który mi pomoże ;) jeszcze przyszło mi coś do głowy: czy Aster mógł jakoś wyłączyć mi dzielenia Internetu?
Podłączyłem kabel od Internetu z modemu do laptopa i niestety wyskakuje "sieć niezidentyfikowana" i Internetu brak. Sam już nie wiem, może wina leży po stronie Aster i nie mogę dwóch komputerów przełączać aby miały Internet..