Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Udostępnianie wifi z komputera do laptopa

09.11.2011 22:59
mrgiveman
1
mrgiveman
112
Kadett

Udostępnianie wifi z komputera do laptopa

Sprawa wygląda tak : Mam laptopa i chciałbym odebrać sygnał z mojego modemu który jest podłączony do mjego stacjonranego komputera . W laptopie jest oczywiście wifi , w pc-cie mam kartę sieciową i modem . I tu pytanie : Jak udostępnić sygnał tak , bym mógł odebrać go w laptopie ?

09.11.2011 23:17
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
138
Legend

W laptopie masz kartę Wi-Fi, która będzie się łączyła z siecią bezprzewodową... A jakim urządzeniem zamierzasz tą sieć bezprzewodowa stworzyć? ;>

09.11.2011 23:18
mrgiveman
😉
3
odpowiedz
mrgiveman
112
Kadett

[2] modemem ? ;>

[4] Internet mam na komputerze stacjonarnym , tam też jest podłączony modem . Ach tak , sorry , roztargnienie , oczywiście router jest , on przekazuje połączenie do komputera .

[5] Dokładnie ;)

Udostępniłem połączenie i w lapku coś zaczyna chwytać ale połączenie jest słabe i rwie .

09.11.2011 23:20
wysiak
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Kurcze, ktore urzadzenie ma internet, i jak ma je drugiemu udostepniac?

"Internet mam na komputerze stacjonarnym , tam też jest podłączony modem ."
Ale skad ten komputer bierze ten internet, chyba nie przez ten modem?

Jesli nie, i nie jest to tylko modem, a przynajmniej modemo-router, to sie powinno dac. Jesli nie - nie. Gdybys wypowiadal sie precyzyjnie, i podawal jakiekolwiek szczegoly - chocby model tego urzadzenia wifi - nie trzebaby tak zgadywac.

09.11.2011 23:26
Dym14
5
odpowiedz
Dym14
109
Senator

Jeżeli dobrze go zrozumiałem to przez modem ma neta na stacjonarnym i chce udostępnić neta laptopowi mając dwie karty Wi-Fi - w lapku i stacjonarnym. Jedyne co mi przychodzi do głowy to włączenie udostępniania dla połączenia z netem(modemu?) i zrobienie połączenia ad hoc między kompem i laptopem.

[6] W tym wątku od początku brakuje precyzji i prawdopodobnie autor nazywa "modemem" to, co łączy go z internetem więc dobrze, że nie rozumiesz bo ja też nie xD

09.11.2011 23:29
wysiak
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Dym --> Modem to nie jest karta sieciowa. Ale moze czegos nie rozumiem.

Forum: Udostępnianie wifi z komputera do laptopa