Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: TVP INFO kopiuje TVN24 i POLSAT NEWS

13.02.2014 16:38
luki431
1
luki431
174
Love Hurts

TVP INFO kopiuje TVN24 i POLSAT NEWS

Jak w temacie.TVP INFO kopiuje TVN24 i POLSAT NEWS.Zauważyłem że nasiliło się to jakoś od nowego roku.Niektóre programy TVP INFO to dosłownie kalka tych z TVN24.Nawet już wystrój i kolor studia też niekiedy całkowicie zerżnięty.I tak program "Dziś wieczorem" który pojawił się z początkiem tego roku to nic innego jak wierna kopia tvn-owskiego programu "Fakty po faktach","Minęła dwudziesta" to nic innego jak kalka polsatowskiego "To był dzień",Z dnia na dzień" to wierna kopia "Dzień po dniu" w TVN24."Panorama dnia to z kolei tvn-owski program "Polska i świat".A zaczyna się ten plagiat od rana czyli "Pytanie na śniadanie" to tak naprawdę "Dzień dobry tvn".W niedziele też nie odpuszczają.Od niedawna żeby nie pozostawać w tyle za swoim idolem w TVP INFO możemy obejrzeć szalenie ciekawy program "Woronicza 17" który jest niczym innym jak najbardziej wierną na chama zerżniętą kopią programu "Kawa na ławę".Poranek INFO to konkurencja dla polsatowskiego szrotu "Nowy dzień".
I oprócz tego zaczynają też dorównywać tym wyżej wymienionym komercyjnym stacjom ilosćią reklam.Robi się z tego drugi Polsat.Niedługo po każdym newsie będzie kilkunastominutowy blok reklamowy tak jak to jest obecnie u konkurencji.
Kiedyś tak nie było a od momentu w którym zmienili nazwe z TVP3 na TVP INFO zaczęli systematycznie równać;upodabniać się do tych pseudoinformacyjnych i komercyjnych gó....Mało tego że kopiują programy to ściągają także styl podawania wiadomości a także wprowadzają różne "tvn-owskie sztuczki".Przegląd prasy w TVP INFO teraz odbywa się na tablecie dokładnie tak jak w tvn-ie i polsacie.Możemy też zobaczyć obraz na żywo z gór lub znad morza dokładnie tak jak to jest u konkurencji.
Nie podoba mi się to i momentami już sam nie wiem czy jeszcze oglądam telewizje publiczną czy to już drugi TVN24.
Aaa,żeby nie było że TVN24 jest jakimś tam pionierem tego typu programów w Polsce jak to próbuje wciskać nieświadomym niczego potencjalnym oglądającym to na przykład poranny program "Wstajesz i wiesz" to nic innego jak kopia amerykańskiego shitu "Good morning america".Zresztą większość programów i seriali na wszystkich kanałach TVN-u to też na licencjach amerykańskich.

13.02.2014 16:50
PaputPP
2
odpowiedz
PaputPP
72
Pasazer

i?

13.02.2014 16:55
3
odpowiedz
wlodzix®
120
Zapach starca

No też to zauważyłem a oglądam dość często różne programy informacyjne. Choć akurat w przypadku "Pytania na śniadanie" to chyba TVN ściągnęło pomysł bo PNŚ było wcześniej niż DDTVN. To jest telewizja niestety - wszyscy od siebie ściągają.

od taki przykład jeszcze: paradokumenty. Polsat wymyślił - sukces - TVN wymyśla ukryta prawda czy jakoś tak - TVP też robi swoje paradokumenty. I teraz mamy tego chłamu od liku na każdym kanale.

Albo: Maser Chef na TVN i Top Chef na Polsacie.

Pełno jest tego ściągania. Mnie np. rozwala jak co parę tygodni Wiadomości chwalą się jaką to oni oglądalność większą mają od programów informacyjnych konkurencji tj. Fakty, Wydarzenia.

Polska telewizja wszystko ściąga - jak nie od siebie nawzajem to z zagranicy. Takie mamy standardy niestety. Liczy się tylko oglądalność i kasa. Amen

I jeszcze btw:

TVN24 = SLD
TVP = PO
Super Stacja = SLD/Twój Ruch
TV Republika = PiS
Polsat News = SLD/PO z przewagą SLD

do wyboru do koloru. Tylko czy o to chodzi ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie oczekuj nie wybiórczych informacji.

13.02.2014 16:57
4
odpowiedz
Rick24
137
Generał

luki431: A zaczyna się ten plagiat od rana czyli "Pytanie na śniadanie" to tak naprawdę "Dzień dobry tvn"

Uściślijmy. "Dzień dobry TVN" to tak naprawę kopia "kawy czy herbaty" z TVP. To ona była pierwsza. A TVP i TVP Info to chyba w zasadzie to samo. Więc tutaj akurat nie masz się o co spinać. Jak widać jedni i drudzy na siebie patrzą.

13.02.2014 19:01
5
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

ściślijmy. "Dzień dobry TVN" to tak naprawę kopia "kawy czy herbaty" z TVP. To ona była pierwsza.

Przy założeniu, że historia TV zaczęła się w Polsce latach 90 to masz rację.

13.02.2014 19:11
Glob3r
6
odpowiedz
Glob3r
97
Tots units fem força

O jakim ściąganiu od siebie nawzajem mówisz? Nie wiem czy w tvnach czy polsatach jest cokolwiek, co oni wymyślili. Wszystko jest ściągnięte z zachodnich mediów. Widzą, że jakiś program się sprzedaje, że przyciąga spragnionych takich treści widzów, więc to dają i u siebie. Proste.

13.02.2014 19:23
7
odpowiedz
Zenzibar
17
Generał

Ja z kolei zauważyłem, że wszystkie trzy kanały małpują teleexpress - więcej jest o panu, który wyhodował największą pieczarkę w historii Polski, niż wszystkich wiadomości ze świata.

13.02.2014 19:25
siwy346
😁
8
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

I jeszcze btw:

TVN24 = SLD
TVP = PO
Super Stacja = SLD/Twój Ruch