Witam,
szukam dobrego TV 37-42 cale który zastąpi mi obecnie monitor led 24 cale.
Czy siedzenie przy tv LED 37-42 cale męczy bardziej oczy (niż przy siedzeniu przy monitorze 24 cale) czy też nie ?
I czy ktoś korzysta na tym forum z TV jako monitora ?
zastanawiam się nad czymś takim:
http://allegro.pl/samsung-ue40eh5000-gwarancja-samsung-polska-i2753462799.html
jakieś sugestie, rady?
TV ma mi zastąpić monitor (gry, internet) i jednocześnie służyć jako TV.
To szukasz dobrego czy najtańszego? :) Jeśli to pierwsze to zastanów się nad ES6800, jak to drugie to bierz cokolwiek, tylko później nie marudź na 50Hz i jakość obrazu.
Nie wyobrażam sobie codziennego korzystania z obrazu większego jak 24". Rozdzielczości większej i tak nie będziesz miał, a siedzenie blisko ponad metrowego ekranu jest strasznie niewygodne i męczące.
Używam czasem telewizora, ale tylko do oglądania zdjęć bądź seriali. Przy innych czynnościach, po pewnym czasie staje się to szalenie niewygodne. Jedyne rozwiązanie to siedzenie dalej, to z kolei męczy wzrok przy czytaniu. Tak źle, tak niedobrze.
Radzę nie kombinować, a ewentualny zakup i podłączenie telewizora traktować fakultatywnie.
Jako pulpit rozszerzony owszem, jako jedyne źródło obrazu - nie polecam.
Czyli jednak kupowanie telewizora jako monitora nie wchodzi w grę ?
Trudno, to się zastanowię nad dobrym TV tylko do oglądania TV :) i ewentualnie w przyszłości do PS4.
Thx za odpowiedź.
Bzdura, nic nie jest męczące i niewygodne. Ja mam pc podpiętego pod zwykłego lcd 32 cale samsunga i w życiu nie wróciłbym na jakieś 24 cale. Stoi normalnie na stole w odległości mniej niż 1 metr od oczu (jak monitor). Net ogląda się rewelacyjnie, nie wspominając o grach. Polecam.
Również, jak Bazylisheq korzystam z TV LCD 32" podpiętego do kompa, który stoi normalnie na biurku. Do ekranu mam zazwyczaj ok. 60-70 cm od głowy. Też nie wyobrażam sobie powrotu do wielkości monitorów komputerowych.