Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Tusk w Drugim Śniadaniu Mistrzów

21.03.2011 15:34
promilus1
1
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Tusk w Drugim Śniadaniu Mistrzów

Premier Donald Tusk kontra rozżaleni „Mistrzowie”
W najbliższą sobotę – specjalne wydanie „Drugiego Śniadania Mistrzów”. Donald Tusk kontra artyści, którzy w ostatnich tygodniach nie szczędzili rządowi i premierowi krytyki. Razem z Marcinem Mellerem szefa rządu będą przepytywać Paweł Kukiz, Tomasz Lipiński i Zbigniew Hołdys. Start programu o 12.00 w TVN24.

Może być ciekawie. Kukiz nie oszczędza ostatnio Tuska, Meller rozpoczął "bunt elit";p Ogólnie to wszyscy byli swego czasu za PO, a teraz są nią mocno rozczarowani. Może być ciekawie.

21.03.2011 16:08
ksips
2
odpowiedz
ksips
138
Legend

Kukiz to już dawno się zafiksował w swoim "katolicko-patriotycznym" świecie - to, że jest bardziej pro PiS niż PO to nie jest kwestia ostatniego czasu ;)

Faktycznie, może być ciekawie :>

21.03.2011 16:25
Herr Pietrus
😃
3
odpowiedz
Herr Pietrus
230
Jestę Grifterę

Faktycznie, Kukiz ... i właściwie nei trzeba juz komentarza. szukje sie wiocha i rzucanie miechem.

21.03.2011 16:31
Backside
👍
4
odpowiedz
Backside
78
Senator

Hej, a gdzie jest Skiba? Pasowałby do tej świńskiej menażerii jak ulał :).

21.03.2011 16:41
hopkins
5
odpowiedz
hopkins
223
Zaczarowany

Herr Pietrus Kukiz jako przykladny katolik nie powinien tego robic...

25.03.2011 19:42
promilus1
6
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

http://rtv.blox.pl/2011/03/W-czym-Zakowski-jest-nielepszy-od-Mellera.html Arystokracja się oburzyła. Jak ostatnio Tusk był u Lisa, to robił z prowadzącym co chciał, a Lis nawet nie myślał naciskać. U Mellera może być tylko lepiej.

25.03.2011 19:52
👍
7
odpowiedz
Raziel
136
Legend

lemmingi szaleją:D

Standardowa sytuacja czyli:

Kukiz powie coś chamskiego do tuska i typowy lordpilot itp. skomentuje - "ale bezczelny pisior, ciemnota i zacofanie".

Hołdys powie coś chamskiego o kaczyńskim i typowy lordpilot itp. skomentuje - "BRAWA ZA ODWAGĘ!!!!"

25.03.2011 20:06
8
odpowiedz
zanonimizowany251643
134
Legend

A Ty Raziel nie umiesz napisać posta bez osobistych wycieczek? Jak gimnazjalista....

25.03.2011 20:07
Klaczki
😍
9
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

A jak to mozna ciagle klamcy wierzyc?

26.03.2011 13:08
ksips
10
odpowiedz
ksips
138
Legend

Kukiz tak jak sądziłem, niezbyt może się pohamować :D

26.03.2011 13:12
Bullzeye_NEO
11
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

klaczki - ktory polski polityk nie jest zatem klamca?

26.03.2011 13:40
12
odpowiedz
zanonimizowany735426
33
Pretorianin

[7]Na razie w tym temacie szaleje tylko jeden leming

26.03.2011 13:43
Klaczki
👍
13
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

[11] On nim jest na pewno.

26.03.2011 13:47
😁
14
odpowiedz
Babiczka
107
Senator

Hołdys jakie ultimatum postawił :D

26.03.2011 13:48
_Luke_
15
odpowiedz
_Luke_
262
Death Incarnate

Kompletnie Tusk mnie nie przekonal.

26.03.2011 13:56
eJay
16
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Przyznam, nie oglądałem bo byłem zajęty, ale czy Tusk dostał:

1. pytanie o zakaz reklamowania usług bukmacherskich w polskim sporcie?
2. pytanie, czemu idzie coraz bardziej w socjalizm, a nie w broszurkowy liberalizm?
3. pytanie, po co była ta szopka z ustawą internetową?

26.03.2011 13:59
17
odpowiedz
zanonimizowany42472
108
Legend

Uczestnicy zadawali pytania o to, co ich trapi plus Meller poruszał kwestie z maili widzów. Przy czym same konkretne. Więc dwójka odpada z założenia, jedynka najwyraźniej nikogo nie interesowała, a trójka była choć w innym, niż Twoje, ujęciu.

26.03.2011 14:01
18
odpowiedz
Hajle Selasje
102
Eljah Ejsales

Śmieszne przedstawienie :)

Najzabawniejszy był jak zawsze nadąsany na cały świat Hołdys. Chciałbym zobaczyć spotkanie Tuska np. ze Staniszkis, Gwiazdowskim i jakimś ekspertem od realistycznej polityki zagranicznej, np. Cichockim. Nie byłoby co zbierać po Tusku, a tak swój cel spokojnie osiągnął, bo panowie rozmówcy każdy temat mieli co najwyżej liźnięty, więc w konkrety było się zagłębiać niebezpiecznie, podobnie jak wchodzić w jakąkolwiek polemikę. Ale czy nie o to w tym wszystkim chodziło? IMO Tusk na ich tle wypadł wcale nie najgorzej :D

26.03.2011 14:05
19
odpowiedz
zanonimizowany641653
43
Generał

Najbardziej działał mi na nerwy ten szarlatan, Hołdys. Premier dostał wprawdzie zbiór pytań od widzów na koniec, ale czy będzie raczył tam zajrzeć? Śmiem wątpić.

26.03.2011 14:19
Bullzeye_NEO
20
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

On nim jest na pewno.

nie tak brzmialo moje pytainie

26.03.2011 14:26
promilus1
21
odpowiedz
promilus1
95
Człowiek z Księżyca

Dobry program. Wbrew przepowiedniom antysalonowców, Tusk nie miał łatwo. Wbrew dziennikarskim arystokratom dyskusja została poprowadzona w sposób, jakiego Lis z ferajną powinni się uczyć, zamiast pouczać poczciwego Mellera.

Niby artyści (lekko przeterminowani) a czuć było w ich wypowiedziach i pytaniach "głos ludu" dużo wyraźniej, niż w dziennikarzach - politycznych wyjadaczach. Trochę za długo rozwodzili sie z pytaniami, ale Meller przerywał kiedy trzeba było. Gdy pojawił się temat Smoleńska, to został szybko zgaszony, gdzie indziej trwałby do końca programu. Sporo istotnych pytań sie pojawiło. Z jednymi Tusk sobie poradził np. mówiąc ile on zrobił dla okręgów jednomandatowych w porównaniu do innych partii i organizacji samorządowych, był całkiem przekonywujący, dać ciała zaś w temacie urzędników i zakładania działalności gospodarczej. Szacun - mimo wszystko - za jasne postawienie sprawy w temacie marihuany. Nie kluczył, a jasno powiedział, że jest przeciw legalizacji, ale powstanie ustawa, która będzie mniej restrykcyjna dla palaczy. To tak dla tych, którzy twierdzą, że Tuskowi tylko sondaże w głowie. Wyłapałem też jedno ewidentne kłamstwo, gdy mowa była o dotacjach dla partii. Tusk sie bronił, że chce, ale nie może. Fakty są takie, że gdy było głosowanie o zlikwidowaniu zupełnym dotacji, za która głosował tez PJN, PO pojawiło się w mocno okrojonym składzie, przez co ustawa nie przeszła. Szkoda, że nikt z gości o tym nie powiedział.

Wbrew oczekiwaniom, Kukiz nie był jakimś wilkiem, powiedział zresztą do Tuska zdanie, z którym może się część Polaków identyfikować: "Ja pana lubię, i to jest mój wielki problem". Bo Tusk z łatwością skraca dystans, ładnie mówi i się nie pieni, co w naszej polityce jest dosyć wyjątkowym zjawiskiem. Jest też dużo bliżej ziemi, niż jego główny oponent, który ma wyraźny problem ze zrobieniem zakupów w sklepie samoobsługowym. Nie wiem, czy by wiedział, kim jest w ogóle ten Lipiński:) Lipiński właśnie był najbardziej do rany przyłóż z całego tego towarzystwa. Hołdys trochę bredził z tymi hasłami rewolucyjnymi, o tym że w Polsce nie ma demokracji. Tusk dobrze mu odpowiedział, żeby tamten spojrzał na inne kraje i na samo PO w kontekście innych polskich partii. Pod koniec się zapalił, gdy zaczął nawijać o ARTYSTACH, artyści to artyści tamto, w ogóle nie mają co do garnka włożyć. A ultimatum z "więcej do TVN-u nie przyjdę" było groteskowe. Aż z tego powodu program przedłużyli o 10 minut;D

Ciekawy program, bez wzajemnego robienia sobie dobrze, jak to bywa gdzie indziej. Mam nadzieję, że kampania w tym roku pójdzie w tę stronę - dyskusje z ludźmi, którzy będą odbiciem wątpliwości większości społeczeństwa. Lepsze to niż bliboardy i spoty (wreszcie zakazane!) Chyba sie przelicze, bo Kaczyński chodzi na zakupy, a Napieralski pewnie juz zamówił tira z jabłkami.

26.03.2011 14:33
22
odpowiedz
zanonimizowany436564
57
Legend

O ile początek zapowiadał się ciekawie, ciekawe pytania pewno długo wymyślane to i odpowiedzi musiały być kiepskie. Potem już były pytanka szablonowe i odpowiedzi schematyczne. Ciekawe ile osób wierzy, że w Polsce autostrady czy drogi ekspresowe buduje się w dwa trzy-lata? To co zbuduje PO, to może zacznie się materializować od tego roku i dalej, bo to co zbudowano do tej pory jest ich zasługą tylko w mniejszej części. I w sumie tematy nie tyle z ludu, co z wyższych sfer. Ogólnie plus za coś innego, ludzie mają już dość Żakowskich i Rymanowskich z monopolem na rozmowy polityczne o wszystkim i niczym. Minus dla premiera z którym może i można podyskutować czy nawet piwo wypić, ale na premiera to on się nie nadaje. Właściwie to momentami było smutno, przytłaczająco i nawet mi go osobiście lekko szkoda.

26.03.2011 14:36
23
odpowiedz
LooZ^
111
Legend

op: Drogi sie buduja dzieki PO, to PO odblokowalo zator w dokumetancji technicznej, ktory sprawil min. Polaczek. Takie sa przynajmniej opinie branzy.

26.03.2011 14:37
Jedziemy do Gęstochowy
😐
24
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
183
KENDO DROGA MIECZA

Z początku nudno było, ale potem jak było o kulturze to się ożywili, przeszkadzało to że Meller nie dawał im dojść do słowa.

26.03.2011 14:52
25
odpowiedz
zanonimizowany42472
108
Legend

Fakty są takie, że gdy było głosowanie o zlikwidowaniu zupełnym dotacji, za która głosował tez PJN, PO pojawiło się w mocno okrojonym składzie, przez co ustawa nie przeszła. Szkoda, że nikt z gości o tym nie powiedział.

Tylko fakt też jest taki, że gdyby przyszli wszyscy ci z PO, którzy mogli, to i tak większości by nie było. Bo oczywiście nie liczymy tych w szpitalu i tego typu przypadki.

26.03.2011 14:52
26
odpowiedz
Bodokan
192
Starszy od węgla

olivierpack ---> żaden premier w takiej dyskusji, by się nie sprawdził. Jestem ciekawy, jak by Twój idol J.k. sobie poradził w takiej dyskusji, jako urzędujący premier.

Zostań lepiej w tematyce militariów, bo o tym Masz pojęcie, a politykę zostaw ;-)

26.03.2011 14:58
😉
27
odpowiedz
zanonimizowany436564
57
Legend

Bodokan = wujek dobra rada? Jak "zostawię", wówczas nie dam się naprowadzić na właściwe tory przez "mających pojęcie", a źle mi chyba nie życzysz? Ale dajmy się wypowiedzieć ludziom na temat bez osobistych uszczypliwości:]

26.03.2011 14:58
Parker
😍
28
odpowiedz
Parker
170
Konsul

Nie wiem czy JK chciałby rozmawiać z ludźmi, którzy nie sięgają mu do pięt jeśli chodzi o polityczny autorytet.

26.03.2011 15:01
29
odpowiedz
zanonimizowany786505
0
Konsul

Nie wiem czy JK chciałby rozmawiać z ludźmi, którzy nie sięgają mu do pięt jeśli chodzi o polityczny autorytet.

No popatrz, nie chcialby z nimi rozmawiac, a ostatnio nawet na zakupy "sam" poszedl z karta mamusi, ze niby troszczy sie o losy zwyklych ludzi. ;)

26.03.2011 15:01
30
odpowiedz
Bodokan
192
Starszy od węgla

olivierpack ---> żartowałem przecież, wiem, że polityka jest Twoją drugą naturą :-)

26.03.2011 15:34
31
odpowiedz
lon
71
Pretorianin

ma ktos link do calosci na youtubie

26.03.2011 15:52
Belert
32
odpowiedz
Belert
182
Legend

Ja pana lubię, i to jest mój wielki problem". Bo Tusk z łatwością skraca dystans, ładnie mówi i się nie pieni, co w naszej polityce jest dosyć wyjątkowym zjawiskiem. Jest też dużo bliżej ziemi, niż jego główny oponent, który ma wyraźny problem ze zrobieniem zakupów w sklepie samoobsługowym.

dokladnie :)

Sama debata toczyla sie spokojnie i jakis szczegolnych przelomow nie było.
Na pewno Tusk sobie niezle poradzil i chcialbym zobaczyc na jego miejscu JK.

26.03.2011 16:27
Klaczki
33
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

Bullzeye_NEO moje rowniez :)

26.03.2011 16:35
👍
34
odpowiedz
zanonimizowany767769
4
Generał

Oglądałem z ojcem, z wielkim zainteresowaniem, zwłaszcza, że 10 minut przed nastąpiła awantura z serii "czym rząd Tuska jest lepszy od Kaczyńskiego, proszę o fakty" i nawet pitolenie o tym, że TVN jest nieobiektywny, nie to co Rzeczpospolita. Ech, nie spodziewałem się usłyszeć bzdur największych forumowych debili z ust własnego ojca, na szczęście po "śniadaniu" ojciec przyznał, że Tusk wypadł bardzo dobrze i chyba nawet przekonał go do siebie.

Ja od początku będący prorządowy, choć jestem rozczarowany obrotem sytuacji, i tak nie widzę innej opcji niż poparcie PO, choć robię to niechętnie, ponieważ nie ma w Polsce konserwatywno-liberalnej partii, którą tworzą poważni ludzie, a odzwierciedlałaby moje, powiedzmy republikańskie poglądy.

Tusk kolejny raz pokazał, że jest facetem z głową na karku i powiem szczerze, że cieszę się, że rządzi naszym krajem. Jest to na pewno najlepszy Premier z najlepszym rządem jaki mieliśmy (choć osobiście w miarę świadomie pamiętam tylko te od czasu Buzka) i dziś wypadł po prostu świetnie.

26.03.2011 17:42
Bullzeye_NEO
35
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

[33]

nie zadales pytania konkretnie mi, ja za to tobie - tak

26.03.2011 18:20
Gallain
36
odpowiedz
Gallain
38
MPO Squad Member

Gdzie można obejrzeć to śniadanie mistrzów? Jakiś link?

26.03.2011 18:27
37
odpowiedz
zanonimizowany450986
0
Pretorianin
26.03.2011 18:42
Klaczki
38
odpowiedz
Klaczki
104
In Search Of Sunrise

Nie wiem, nie wszystkich po prostu znam ;) pomijajac to, ze kazdy z nas klamie, moje pytanie odnosilo sie bardziej do tego, ze nikt inny (przynajmniej z moich odczuc) nie wykrzykiwal takich wielkich zapowiedzi o lepszej Polsce by zylo sie lepiej, oczywiscie wszystkim, niz Pan Premier. No i zmiany mamy, jakie- kazdy widzi. Zaczyna sie 4 rok rzadow, a tu zamiast lepiej, co raz gorzej. Pomozcie uwierzyc, ze cos zmieni sie w koncu na lepsze :)

26.03.2011 19:23
Bullzeye_NEO
39
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

problem jest w tym, ze zarowno po i pis rzadzilyby w taki sam sposob

a sld jeszcze gorzej

26.03.2011 20:11
Klaczki
40