http://www.pb.pl/2651177,45687,dzien-ktory-wstrzasnie-biedronka
Jeśli obejmie to tez alkohol i papierosy....
Pewnie skończy sie tak, że większość pochowają pracownicy przed otwarciem sklepu dla siebie, znajomych i znajomych znajomych.
Fajki po 5 zl i gorzala tansza o polowe? Juz widze te tlumy :o Przeciez ludzie to tam sie porozdeptuja. Dzikie Biedronki...
W Polsce to nie możliwe, ponieważ jest coś takiego jak ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wg niej sprzedaż towaru poniżej kosztów wytworzenia lub zakupu stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, a to jest już wykroczenie. Nie przejdzie to u nas IMO
no to bedzie wysyp andrzejow z wypchanymi torbami
spoiler start
sam tez ide, a co
spoiler stop
O jak miło, akurat mam do Biedronki z 4 minuty drogi więc zdążę się ustawic w kolejce
W Polsce to nie możliwe, ponieważ jest coś takiego jak ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wg niej sprzedaż towaru poniżej kosztów wytworzenia lub zakupu stanowi czyn nieuczciwej konkurencji
No cóż, polskie prawo nigdy nie było normalne. Ktos mi wytłumaczy co to jest ta nieuczciwa konkurencja.
Dzikie prawo
Japrdl...
U mnie w Lidlu jak są wyprzedaże to ludzie stoją z rana i czekają, aż otworzą. Boje się, co się stanie przy takiej promocji, przecież to będzie apokalipsa :O
W Polsce to nie możliwe, ponieważ jest coś takiego jak ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. Wg niej sprzedaż towaru poniżej kosztów wytworzenia lub zakupu stanowi czyn nieuczciwej konkurencji
Dziki kraj.
i bardzo dobrze, będę w mniejszości, ale popieram taki zapis, trzeba wspierać polskich przedsiębiorców przede wszystkim
A co z "konsumentami" ich to pewnie tylko doić trzeba, nieprawdaż ?
Coś mi się wydaje że promocja nie będzie obejmować produktów akcyzowych.
znowu ludzie porzucą resztki godności i zaczną walkę by zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych,
to jest dopiero smutne
le'maadr
Ale ty jesteś zajebisty, tak bardzo zajebisty.
[11] Konsument w Polsce tak czy siak ma bardzo dobrą pozycję i z większości stron jest "kryty".
le'maadr - Już niedługo będzie można zobaczyć nowe filmiki jak ludzie się biją o tańszy cukier...
Akurat zapis ten jest bardzo dobry. Wbije jakas firma z zachodu z wielkim kapitalem, ustawi dumpingowe ceny na 3-4 miechy, poczeka az konkurencja splajtuje, a potem ustawi cene jeszcze wyzsza, niz to co oferowali konkurenci na poczatku :)
Skoro to ma być nie uczciwa konkurencja to czemu nie dobiorą się do dupy stacjom paliwowym, które robią akcje "paliwo za 2,5zł"?
Jakoś nie słyszałem, żeby któraś stacja beknęła za takie coś.
HuangKaiJie [ gry online level: 5 - Centurion ]
Akurat zapis ten jest bardzo dobry. Wbije jakas firma z zachodu z wielkim kapitalem, ustawi dumpingowe ceny na 3-4 miechy, poczeka az konkurencja splajtuje, a potem ustawi cene jeszcze wyzsza, niz to co oferowali konkurenci na poczatku :)
Aha, aha ....
[20] przecież powyżej napisano wyraźnie, że sprzedaż towaru poniżej kosztów wytworzenia lub zakupu stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, a samo paliwo nie kosztuje przecież tyle, ile płacimy za nie na stacji.
To przebija nawet Steam Summer Sale. Gorzka żołądkowa pół litra za połowę ceny, orzeszki w skorupce paprykowej Akardo...
Muszę zrobić zapas obrazków świętych, żeby odwracać uwagę staruszków i staruszek, którzy oblegają markety z rana, tuż po mszy. Rzucasz obrazek na podłogę, horda emerytów rzuca się na niego, a wtedy ty zbierasz najlepsze produkty do koszyka i pędem do kasy.
No cóż, polskie prawo nigdy nie było normalne. Ktos mi wytłumaczy co to jest ta nieuczciwa konkurencja.
Dzikie prawo
To teraz wyobraź sobie, że do Polski wkracza na przykład Bill Gates i przez 2 lata sprzedaje pieczywo za 1 grosz, w tym czasie upadają wszystkie polskie piekarnie
I przez dwa lata mamy pieczywo za 1 grosz. Ja bym się cieszył, nie wiem jak ty.
Mam wrażenie, że dla was prywaciarze/kapitaliści/przedsiębiorcy czy jak ich tam nazywać to jacyś złowrodzy najeźdźcy, który misją jest zniszczenie, zdeptanie i co tam jeszcze życia szarego, zwykłego konsumenta.
Ja bym sie nie cieszyl, bo ludzie z branzy piekarniczej wyszlyby na ulice, na dodatek po dwoch latach mielibysmy pieczywo po 15 zlotych. Moj przyklad nie jest moze do konca fortunny, ale takie monopole to nic dobrego
Rynek powinien być wolny. Tyle w tej kwestii. Poza tym żaden gigant nie będzie przez 2 lata sprzedawał towaru w takiej cenie, żeby później zbankrutować. To prawo jest absurdalne, równie dobrze można by zabronić sprzedawać rzeczy produkowanych w Chinach, bo są tańsze i odbierają pracę Polakom.
przez 2 lata mielibyśmy pieczywo za 1gr, potem 2 miesiące po 15zł a potem pojawiają się nowe piekarnie i cena się równa
Nie przyszło ci do głowy, że po tych 2 latach polscy piekarze by wskoczyli na rynek i sprzedawali by piezywo za 3 zlote a amerykanski gignt by splajtował? Ludzie pomyslcie troche, olnyrynekw takich syuacjach sie obroni .
SILENTALTAIR, a przez te 2 lata to co ci piekarze by robili? Z czego żyli, z czego płacili za lokal i pracownikom?
<= [23] & [26]
Mam z tych dwóch tekstów Megabeke!
[26] Nie jadłem nigdy mózgów, to mi zalatuje zombiactwem albo kanibalizmem. Zresztą nie kupuję mięsa w marketach. :)
Powyższa dyskusja znakomicie opisuje mechanizmy funkcjonowania rynku! :) Światowi specjaliści powinni się od Was uczyć! ;)
[3] A jak jest promocja 1+1 gratis to co? Przecież jak produkt A kosztuje 10zł, Ty go kupujesz i masz drugi taki sam za darmo to wychodzi 5zł za sztukę.
znowu ludzie porzucą resztki godności i zaczną walkę by zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych,
Kilkadziesiąt złotych? Ja mam zamiar zaoszczędzić kilkaset robiąc roczne zapasy czokoszoków za pół ceny
Meghan (mph)
Ee.. zatrudnią się u zachodniego giganta?? Przecież ktoś musi im ten chleb wypiekać, wątpię, żeby piekł go za granicą i zwoził tirami przez punkty graniczne. Ja rozumie, że jeszcze w ludziach jest wiele z komunizmu, ale żeby, aż tak?
a mloda liberalna polska mówić o sobie w trzeciej osobie?
to co wy tu uprawiać to nie jest liberalizm, to jest kretynizm
Już nie mogę się doczekać monopolu :) Wtedy moje przygraniczne miasto, żyjące z przemytu, z najbiedniejszego w Polsce stanie się najbogatsze :D
Zapytane przez dziennikarzy "Pulsu Biznesu biuro prasowe Jeronimo Martins oświadczyło: "Ze względu na odmienną specyfikę polskiego i portugalskiego rynku nie są planowane działania podobne do akcji promocyjnej sieci Pingo Doce w Portugalii 1 maja. Z okazji otwarcia 2000. sklepu nasi klienci będą mogli jednak liczyć na dedykowaną ofertę produktów w atrakcyjnych, niskich cenach".
Więc dupa z wielkich promocji. Dziki kraj!