Telewizor z wi-fi
Witam, wybieram się dzisiaj po zakup nowego TV, interesuje mnie telewizor z internetem. Żeby nie mylić pojęć smart tv i jego oprogramowanie które nam pozwala oglądać lub przeglądać np. portale społecznościowe z przeglądaniem dowolnej treści w internecie. Więc ja poszukuję TV z internetem przez który będę mógł przeglądać dowolne treści, potrzebuję pomocy w wyborze pomiędzy LCD,LED na Plazmę pewnie mnie nie stać :/ w grę wchodzi 46", chciałbym aby obraz miał dobry odcień czerni, brak smużenia oraz innych tego typu problemów, pytanie moje jest, czy można kupić dobry TV za 4500zł? jeśli tak to może jakiś konkretny model.
[2] dokładnie :)
Ale z taką kasą masz raczej spore możliwości wyboru
Mam smarta od Samsunga i nie ma problemów z dostępem do treści w sieci, trzeba tylko używać przeglądarki a nie proponowanego softu.
do 4500?
I mówisz że na Plazmę Cię nie stać? A to to co? Gitara?
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p50st60e.bhtml
Jasne, nie jest to Plazma z najwyższej półki, ale na pewno będzie lepsza czerń niż na jakimkolwiek LCD :)
I 100% pewności że nie będziesz się wku@#% przez "backlight bleeding" przy wyłączonym świetle, gdzie będziesz widział plamę w którymś z rogów.
Nie wiem jak teraz jest z występowaniem tego zjawiska ale co Plazma, to Plazma. I żeby nie było, mam Panasa ST20 (bodajże) stary sprzed dobrych 5 lat i wciąż działa lepiej niż niektóre nowe "drogie LCD".
Edit: A sorki, to 50 cali, to raczej będzie "za dużo" :)
Plazm od dawna już nikt nie kupuje, dlatego Panasonic całkowicie zrezygnował z ich produkcji. Spróbuj to potem serwisowac, jak nie będzie części. Zresztą nowoczesne LCD LEDy już jakiś czas temu dorównały jakością obrazu plazmom (nie mówię o tych z najniższej półki na wyprzedażach w hipermarketach), więc kupowanie prądożernego TV nie ma najmniejszego sensu.
Haszon -> Ale co Cię obchodzi serwis? Do czasu gdy masz gwarancję muszą naprawić, albo zwrot gotówki. Po tym czasie jak się zepsuje to zazwyczaj naprawa i tak jest nieopłacalna :)
"kupowanie prądożernego TV nie ma najmniejszego sensu."
Wiesz ze Plazma, w przeciwieństwie do LCD działa na zasadzie "świecącego punktu" a nie podświetlenia matrycy przez cały czas. Więc Plazma tak naprawdę ciągnie tyle samo / może ciut więcej niż LCD. Oczywiście mowa o LCD-LED które nie są "Full-LED". A dwa - ile więcej tego prądu? 5-10 złotych w skali roku, w porównaniu do lepszego jakościowo obrazu to naprawdę tak wiele?
Ja tam mimo wszystko brałbym plazmę, więc mam nadzieję że gdy moja w końcu padnie to wciąż będą dostępne w sprzedaży :)
Zresztą nowoczesne LCD LEDy już jakiś czas temu dorównały jakością obrazu plazmom
Eeee... Nie.
yeef --> Jeśli mam być szczery- i tak nie będziesz korzystał z przeglądarki w TV. Jest to po prostu zbyt niewygodne.
Sam niedawno kupowałem TV, i wybór padł na LG ze Smartem, a w praktyce się tego nie używa.
Ot, jedyne do czego się przydaje, to odtwarzanie filmów z dysku komputera, czy dostęp do całej kolekcji muzyki na podłączonym kinie domowym, bez zabawy w przenoszenie na pendrivie.
Ok, w takim razie kwestię internetu mamy za sobą, teraz powiedzcie mi co brać pod uwagę szukając TV? tak żeby nie kupić byle czego.