Zauważyłem na swoim TV mały problem, na jasnym tle widać ciemniejsze paski pionowe na ekranie, nie paski jak na zepsutej matrycy tylko leciutkie pionowe cienie. Najgorzej jest na białym, błękitnym i żółtym, nie było tego na początku, czy takie coś podchodzi pod gwarancję?
Komputery?
Wyglada na problemy z podswietleniem, raczej podlega pod gwarancje.
[2] zmienione
Narmo -> czym jest teraz Twoj post? Zwyklym zasmiecaniem forum.
Zminil kategorie i zostalo tylko Twoje komputery? ktore nic nie wnosi do watku.
Co do watku -> no imo podchodzi to pod gwarancje,. Oddawalem raz tv ktory na dole ekranu mial inne kolory niz na pozostalej czesci ekranu i gwarancja zostala uwzgledniona.
Snakepit - jeśli masz problemy z gwarancją to zrób tak: ubezpiecz sobie ten tv od zniszczenia. Najlepiej u jakiegoś dużego ubezpieczyciela na zachodnim kapitale.
upewnij sie, że w ubezpieczeniu jest klauzula o szkodach wyrządzonych przez dzieci.
edit - wykasowane. mam nadzieje, że zdążyłeś reszte przeczytać.
kapciu
Pełne ubezpieczenie od zniszczenia można wykupić tylko w dniu i momencie zakupu.
Inaczej kazdy by najpierw "niechcący" zrzucił telewizor a pózniej go ubezpieczył od wczelakiej masci uszkodzen mechanicznych.
ps. Wałek? hmmm niby da się, ale w razie wpadki nikt nie odważy sie połaszczyć na "parę groszy".
Stefan - bzdura!
kuzwa, co ja pisze, dobry z ciebie prowokator heh.
może napisza to tak:
możesz sobie legalnie ubezpieczyć CAŁY sprzęt elektroniczny w domu. od wszystkiego. kwestia tylko na jaką wartośc go wyceniasz. im jest wyzsza tym wieksza składka. człowiek przysłany przez ubezpieczyciela ogląda sprzęt, papiery od niego i sie zgadza na taka wartość albo nie.
down. stefan, ale ja jestem juz ubezpieczony :-)
kapciu
To zadzwon np. do donorii która się specjalizuje w ubezpieczeniach i przedłuzonych gwarancjach.
edit
Ubezpieczyć na kwotę u jakiegokolwiek ubezpieczyciela, a ubezpieczyć przełuzając/rozszerzając okres/zakres napraw gwarancyjnych to dwie rózne sprawy więc nie mieszaj :))))
edit2
Super. Ja tez :)
stefan - tu masz przykładowe ubezpieczenie: http://www.pzu.pl/produkty/ubezpieczenie-sprzetu-elektrycznego
sam mieszasz bo piszesz: "Pełne ubezpieczenie od zniszczenia można wykupić tylko w dniu i momencie zakupu."
I to jest bzdura.
kapciu nie czytasz...
"Ubezpieczyć na kwotę u jakiegokolwiek ubezpieczyciela, a ubezpieczyć przełuzając/rozszerzając okres/zakres napraw gwarancyjnych to dwie rózne sprawy więc nie mieszaj :))))"
Na dany okres, na kwotę którą chcesz zawsze możesz, ubezpieczyciel się martwi co ze złomem zrobi.
W ramach przedłuzenia/rozszerzenia uprawnien gwarancyjnych mozesz TYLKO W DNIU ZAKUPU.
Niby na jedno wychodzi jednak roznica składek jest diametralnie wyższa w Twoim sposobie.
niom, taka różnica, że w moim przypadku nie czekam do końca umowy gwarancyjnej czyli 2 - 5 lat.
i nie płace przez ten okres składek.
W moim mam niższą składke a po okresie gwarancyjnym mogę zastostosować Twój :)
I nie użeram się z ubezpieczycielem o wycenę szkody.
ps. Nie masz zbytnio pojęcia o czym piszesz, ale nie szkodzi też jest fajnie :)
edit
Czego nie płacisz? przeciez składka jest pobierana raz czy to przy przedłuzaniu czy rozszeraniu napraw gwarancynych. Nie bede podawał wartosci np. z donorii ile procent bo to kryptoreklama :)
Naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz. :)
też się dobrze bawie gdy czytam co ty piszesz. szczególnie, iz sam sie tak nigdy nie ubezpieczałeś. no to jak to jest. bo wykupic sobie przedłużenie/rozszerzenie gwarancji po cenach jakie dzisiaj panują to frajerstwo.
ale czekaj, wiem, jesteś poczciwy bobek, co to nie lubi za dużo mysleć i kombinować w gąszczu paragrafów przy umowie ubezpieczeniowej. i jeszcze zawracanie głowy jakąs wyceną bleee.
albo nawet nie - wg twojego wielkiego mniemania ty wiesz wszystko i co to ci kapciu będzie opowiadał o jakis tam sztuczkach za pare groszy :)
wiesz co jest najbardziej zabawne? - że sposób ten dokładnie opisał jeden z agentów firmy ubezpieczeniowej.
by mnie zachęcić, do podpisania umowy. haha?
Podnieciłes się :)
Spokojnie, szkoda nerwów...
edit
Wiem, widać po poscie [14] - jak nie faktami to wysmiewaniem i aluzjami :)
dopiero sie rozkrecam.
poczytaj sobie np. forum www.hdtv.com.pl
Tam masz wszystkie odpowiednie fakty.
down. Dobrze, dam ci ta satysfakcje. Ostatni post nalezy do ciebie. Raduj sie bo mnie przegadałeś! :)
Jak nie tak to tak, jak nie masz zdania to moze ktos bedzie mial zdanie... a co tam ;) stare jak swiat dobre forum o sprzecie a my tu gadka o gwarancji... oj kapciu kapciu... - zapytać sie ktora godzina to powiesz że lubisz lody waniliowe... ;) (co mają lody waniliowe do godziny? no pewnie w sklepie/lodziarni ktos bedzie mial zegarek to mi odpowie ktora godzina)