Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Telewizor a gwarancja?

09.06.2012 17:58
1
zanonimizowany592251
25
Legend

Telewizor a gwarancja?

Zauważyłem na swoim TV mały problem, na jasnym tle widać ciemniejsze paski pionowe na ekranie, nie paski jak na zepsutej matrycy tylko leciutkie pionowe cienie. Najgorzej jest na białym, błękitnym i żółtym, nie było tego na początku, czy takie coś podchodzi pod gwarancję?

09.06.2012 18:01
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Komputery?

09.06.2012 18:04
👍
3
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Wyglada na problemy z podswietleniem, raczej podlega pod gwarancje.

09.06.2012 18:09
4
odpowiedz
zanonimizowany592251
25
Legend

[2] zmienione

09.06.2012 18:17
snopek9
5
odpowiedz
snopek9
213
Pogrubiony stopień

Narmo -> czym jest teraz Twoj post? Zwyklym zasmiecaniem forum.
Zminil kategorie i zostalo tylko Twoje komputery? ktore nic nie wnosi do watku.

Co do watku -> no imo podchodzi to pod gwarancje,. Oddawalem raz tv ktory na dole ekranu mial inne kolory niz na pozostalej czesci ekranu i gwarancja zostala uwzgledniona.

09.06.2012 18:35
kapciu
6
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

Snakepit - jeśli masz problemy z gwarancją to zrób tak: ubezpiecz sobie ten tv od zniszczenia. Najlepiej u jakiegoś dużego ubezpieczyciela na zachodnim kapitale.
upewnij sie, że w ubezpieczeniu jest klauzula o szkodach wyrządzonych przez dzieci.

edit - wykasowane. mam nadzieje, że zdążyłeś reszte przeczytać.

09.06.2012 18:41
👍
7
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

kapciu

Pełne ubezpieczenie od zniszczenia można wykupić tylko w dniu i momencie zakupu.

Inaczej kazdy by najpierw "niechcący" zrzucił telewizor a pózniej go ubezpieczył od wczelakiej masci uszkodzen mechanicznych.

ps. Wałek? hmmm niby da się, ale w razie wpadki nikt nie odważy sie połaszczyć na "parę groszy".

09.06.2012 18:45
kapciu
8
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

Stefan - bzdura!

kuzwa, co ja pisze, dobry z ciebie prowokator heh.

może napisza to tak:
możesz sobie legalnie ubezpieczyć CAŁY sprzęt elektroniczny w domu. od wszystkiego. kwestia tylko na jaką wartośc go wyceniasz. im jest wyzsza tym wieksza składka. człowiek przysłany przez ubezpieczyciela ogląda sprzęt, papiery od niego i sie zgadza na taka wartość albo nie.

down. stefan, ale ja jestem juz ubezpieczony :-)

09.06.2012 18:51
👍
9
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

kapciu

To zadzwon np. do donorii która się specjalizuje w ubezpieczeniach i przedłuzonych gwarancjach.

edit
Ubezpieczyć na kwotę u jakiegokolwiek ubezpieczyciela, a ubezpieczyć przełuzając/rozszerzając okres/zakres napraw gwarancyjnych to dwie rózne sprawy więc nie mieszaj :))))
edit2
Super. Ja tez :)

09.06.2012 18:56
kapciu
10
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

stefan - tu masz przykładowe ubezpieczenie: http://www.pzu.pl/produkty/ubezpieczenie-sprzetu-elektrycznego

sam mieszasz bo piszesz: "Pełne ubezpieczenie od zniszczenia można wykupić tylko w dniu i momencie zakupu."
I to jest bzdura.

09.06.2012 19:00
👍
11
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

kapciu nie czytasz...

"Ubezpieczyć na kwotę u jakiegokolwiek ubezpieczyciela, a ubezpieczyć przełuzając/rozszerzając okres/zakres napraw gwarancyjnych to dwie rózne sprawy więc nie mieszaj :))))"

Na dany okres, na kwotę którą chcesz zawsze możesz, ubezpieczyciel się martwi co ze złomem zrobi.

W ramach przedłuzenia/rozszerzenia uprawnien gwarancyjnych mozesz TYLKO W DNIU ZAKUPU.

Niby na jedno wychodzi jednak roznica składek jest diametralnie wyższa w Twoim sposobie.

09.06.2012 19:02
kapciu
12
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

niom, taka różnica, że w moim przypadku nie czekam do końca umowy gwarancyjnej czyli 2 - 5 lat.
i nie płace przez ten okres składek.

09.06.2012 19:05
👍
13
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

W moim mam niższą składke a po okresie gwarancyjnym mogę zastostosować Twój :)

I nie użeram się z ubezpieczycielem o wycenę szkody.

ps. Nie masz zbytnio pojęcia o czym piszesz, ale nie szkodzi też jest fajnie :)

edit
Czego nie płacisz? przeciez składka jest pobierana raz czy to przy przedłuzaniu czy rozszeraniu napraw gwarancynych. Nie bede podawał wartosci np. z donorii ile procent bo to kryptoreklama :)
Naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz. :)

09.06.2012 19:15
kapciu
14
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

też się dobrze bawie gdy czytam co ty piszesz. szczególnie, iz sam sie tak nigdy nie ubezpieczałeś. no to jak to jest. bo wykupic sobie przedłużenie/rozszerzenie gwarancji po cenach jakie dzisiaj panują to frajerstwo.

ale czekaj, wiem, jesteś poczciwy bobek, co to nie lubi za dużo mysleć i kombinować w gąszczu paragrafów przy umowie ubezpieczeniowej. i jeszcze zawracanie głowy jakąs wyceną bleee.
albo nawet nie - wg twojego wielkiego mniemania ty wiesz wszystko i co to ci kapciu będzie opowiadał o jakis tam sztuczkach za pare groszy :)

wiesz co jest najbardziej zabawne? - że sposób ten dokładnie opisał jeden z agentów firmy ubezpieczeniowej.
by mnie zachęcić, do podpisania umowy. haha?

09.06.2012 19:20
😃
15
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Podnieciłes się :)
Spokojnie, szkoda nerwów...

edit
Wiem, widać po poscie [14] - jak nie faktami to wysmiewaniem i aluzjami :)

09.06.2012 19:22
kapciu
👍
16
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

dopiero sie rozkrecam.
poczytaj sobie np. forum www.hdtv.com.pl

Tam masz wszystkie odpowiednie fakty.

down. Dobrze, dam ci ta satysfakcje. Ostatni post nalezy do ciebie. Raduj sie bo mnie przegadałeś! :)

09.06.2012 19:46
😁
17
odpowiedz
zanonimizowany838815
2
Generał

Jak nie tak to tak, jak nie masz zdania to moze ktos bedzie mial zdanie... a co tam ;) stare jak swiat dobre forum o sprzecie a my tu gadka o gwarancji... oj kapciu kapciu... - zapytać sie ktora godzina to powiesz że lubisz lody waniliowe... ;) (co mają lody waniliowe do godziny? no pewnie w sklepie/lodziarni ktos bedzie mial zegarek to mi odpowie ktora godzina)

Forum: Telewizor a gwarancja?