Telefon z dobrym aparatem za 600-800zł? Lumia, iPhone czy może jednak Droid?

Mobile
Odpowiedz
07.01.2015 18:44
Deton
😉
1
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

Telefon z dobrym aparatem za 600-800zł? Lumia, iPhone czy może jednak Droid?

Przymierzam się pomału do zmiany telefonu. Obecnie mam całkiem fajnego Andka HTC One SV,
jednak chciałbym coś z lepszą jakością zdjęć. Zależy mi też na stosunkowo dobrej baterii i płynności. Może być używany.

Po wstępnym rozpoznaniu ciekawą opcją wydaje się być Nokia Lumia 735.
Nigdy nie miałem jednak WP i nie wiem z czym to się je. Ale nie mam nic przeciwko spróbowaniu czegoś nowego. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym telefonem albo ogólnie Windows Phone 8.1?

W tej cenie można też dostać iPhone 4s, zdjęcia na pewno robi lepsze, podoba mi się i zawsze chciałem mieć iPhona, jednak tutaj może być problem z baterią przy nowym iOS. No i 4s już chyba trochę trąci myszką?

Został jeszcze Android. Tylko nie mam pojęcia co by w tej cenie warto było kupić, żeby się przesiadać z mojego obecnego telefonu. Nie ma chyba w tej półce jakiś super aparatów foto, ale może się mylę?

Czekam na propozycje, jakieś uwagi i z góry dzięki GOLowicze!

07.01.2015 18:46
mohenjodaro
2
odpowiedz
mohenjodaro
127
285 właściwy ranking

Lumia 735 jest rewelacyjna - może nawet model roku 2014 w kategorii cena/jakość.
Windows 8.1 ani nie jest tak dobry jak np. iOS, ani tak zły jak twierdzą fani Androida. Do 99% zastosowań telefonu wystarczy z duża górką, a przy tym działa o wiele płynniej i wygląda lepiej niż Android.

07.01.2015 23:11
Deton
3
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

Teraz zacząłem rozważać 920 i 925. Mają lepszy aparat, jednak nie wiem czy warto się pchać w starsze modele. Jednak system ten sam no i to byłe flagowce, a nie budżetowe konstrukcje.
Ktoś ma wyżej wymienione i mógłby coś o nich napisać?

08.01.2015 10:58
4
odpowiedz
Domsiek
62
Konsul

Luma 920 to bardzo solindy smartfon. Przez 2 lata uzytkowania nic sie nie stalo, wciaz chodzi plynnie i nie denerwuje mnie w przeciwienstwie do galaxy s3 ktorym po roku musialem pieprznac o podloge:/ nie podoba mi sie jednak menu w lumii tak wiec polecam obejrzec sobie na youtube filmiki z telefonami i wybrac ten ktory podchodzi Ci do gustu

08.01.2015 12:27
5
odpowiedz
zanonimizowany792019
8
Pretorianin

Iphone

spoiler start

według mnie srajfon

spoiler stop

4S kosztuje na przecenach tysiak.

08.01.2015 20:11
Deton
6
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

Windows Phone w teorii mi się podoba, jestem ciekawy jak to działa.
W Lumii 920 trochę odstrasza "cegłowatość", ale nie wykluczone, że się skuszę.

iPhona chyba sobie kupię nowego, jak mnie będzie stać. 4S to chyba już nie to. No i zależy mi też na baterii.

A co z Androida? Rozważałem LG G2 mini, ale po samplach zdjęcia nie są specjalnie lepsze niż w moim więc chyba szkoda zachodu. Jakieś inne propozycje?

08.01.2015 20:58
7
odpowiedz
Domsiek
62
Konsul

Do Wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, do lumii na pewno tez, nawet do jej ciezaru (180g!!!):p

08.01.2015 21:17
Deton
8
odpowiedz
Deton
215
Know thyself

To może jeszcze pytanie o tą 920. Jak wygląda prędkość jej działania? Nie wiesza się, nie muli, wszystkie aplikacje się sprawnie uruchamiają, działają? Na grach mi nie zależy.
I ile mniej więcej bateria trzyma?

09.01.2015 12:44
9
odpowiedz
Domsiek
62
Konsul

Moze troszke slabiej niz w iphone, ale jest naprawde satysfakcjonujaco, nawet po dwoch latach. Na gry raczej nie ma co liczyc:/

Forum Mobile
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl