Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: telefon z dobrym aparatem - co wybrać ?

17.10.2012 22:44
1
focal
85
Konsul

telefon z dobrym aparatem - co wybrać ?

poszukuje jakiegoś używanego telefonu, z dość dobrym aparatem, który przydaje mi sie na studiach, zamiast przepisywać tekst z rzutnika robie sobie zdjęcie i mam czytelniej niż bazgrząc szybko w zeszycie. Obecnie mam Nokie N73 i jak na 3,2 mpx robi dość niezłe zdjęcia, aczkolwiek przydałoby się coś lepszego. Na wydanie mam ok 500 - 600 zł, modele dotykowe odpadają od razu - dla mnie są po prostu nie wygodne. Upatrzyłem Ericcsona K850i. Kiedyś miałem K770 i przyjemnie sie go użytkowało i robil niezłe zdjęcia, więc K850i myśle że będzie ok. Nie siedze w telefonach ale czy taki K850i za ok 350 zł nowy to jest fabrycznie nówka czy po jakiejś regeneracji ? nie wiem może te telefony aż tak staniały, kiedyś patrzyłem to były 3x droższe. Z góry dzieki za wskazówki

17.10.2012 22:48
2
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

Samsung INNOV i8510 lub Sony Ericsson C905.

Lepszego niedotykowego aparatu nie dostaniesz. SE ma nieco lepszy aparat, ale za to nie ma systemu operacyjnego.

17.10.2012 22:52
3
odpowiedz
focal
85
Konsul

te nówki z allegro to są nówki czy jakieś podróby ? nie przeglądałem telefonów ponad pół roku, aż tak staniały ? btw fajny ten C905

17.10.2012 23:01
4
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

Niestety, na te nówki nawet nie patrz. Zauważ, że wszystkie są wysyłane z zagranicy (konkretnie z Chin) i jest to praktycznie kot w worku. Tzn obudowa jest oryginalna, ale co w środku to już tylko chińczycy wiedzą.

Niestety w przypadku tych dwóch modeli wyłącznie używki wchodzą w grę.

17.10.2012 23:07
5
odpowiedz
focal
85
Konsul

no właśnie, 350 zł coś mi sie wydawalo przy malo :/ używke dobrą trafić to też kot w worku. Aczkolwiek dlaczego wszystkie są w okolicach 350 zl, a np dlaczego ktoś nie wystawia nowego orginalu za np 600 ? nie widze takich aukcji, wszystkie są w podobnej cenie. Nie produkują ich juz czy jak ?

17.10.2012 23:46
6
odpowiedz
zanonimizowany580009
49
Pretorianin

Ze swojej strony mogę polecić Nokię N82. Jak na telefon robi bardzo dobre zdjęcia. Kupiłem go właśnie celem przydatności na studiach, do zrobienia na szybko zdjęcia slajdu, kartki papieru, norm, w czytelni... Z porównania to rozkłada spokojnie N72, Samsunga Galaxy Ace 2, Iphone (nie pamiętam, jaki to był) i jakieś cudeńka od Blackberry. Z mojej grupy przewyższał go dopiero aparat cyfrowy. Optyka Carl Zeiss, 5 MP, a z lampą xenon możesz trzasnąć zdjęcie w klubie bez wstydu, że to z telefonu.

Forum: telefon z dobrym aparatem - co wybrać ?