Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Telefon Dual SIM - pytanie

25.08.2013 20:07
Stra Moldas
😊
1
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Telefon Dual SIM - pytanie

Mam pytanie dotyczące telefonu z modułem Dual SIM. Chcę kupić telefon, interesująca mnie wersja jest właśnie tylko z tym modułem. Będzie on używany przez osobę starszą, stąd pytanie. Jak działa taki aparat z jedną kartą SIM? Wyświetla co chwilę informację "brak karty SIM" na ekranie albo robi problemy podczas dzwonienia? Wymaga większej ilości kliknięć?

Będę wdzięczny za pomoc, bo nie mam pojęcia. :)

25.08.2013 20:11
2
odpowiedz
zanonimizowany698052
36
Chorąży

To o co pytasz to zalezy od konkretnego aparatu. Generalnie z dual simami jest tak ze jak wysylasz sms, albo chcesz do kogos zadzwonic to telefon pyta Cie z ktorej karty sim chcesz skorzystac przy tej czynnosci.

25.08.2013 20:13
Stra Moldas
3
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Jeśli jest jedna karta SIM, to też będzie pytał? Czy automatycznie "przypisze" do pierwszego? Chyba, że w ogóle odmówi posłuszeństwa... :(

25.08.2013 20:14
Browar Drinker
4
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Jeśli chodzi o typowe dualsimowe chińczyki to w opcjach powinien być wybór trybu działania. Tylko pierwsza karta SIM, tylko druga lub obydwie naraz. W dualsimie bodajże Samsunga, modelu nie pamiętam, była natomiast tylko opcja przełączania pomiędzy kartami, bez możliwości równoczesnego działania obydwu kart. Co do problemów z użytkowaniem takiego chińskiego dualsima to do głowy przychodzi mi tylko to, że ma z zasady dwie zielone słuchawki osobne dla każdej z kart i tyle, trzeba pamiętać jaka karta w którym slocie siedzi w zależności z której chce się wykonać połączenie lub napisać smsa.

25.08.2013 20:18
Stra Moldas
5
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

To Nokia 206 jest. Prosty telefon, jest też w wersji na jedną kartę, ale nie w tej wersji kolorystycznej, którą potrzebuję. A różnica w cenie jest żadna.

Forum: Telefon Dual SIM - pytanie