Jaki polecacie telefon do max 400 zł z przesyłką nowy? myślałem nad nokią x3 lub 6303
dzwonienie sms muzyka dlatego najlepiej z złączem 3.5 mm od czasu do czasu zdjęcie
zapomniałem ze mogę edytować :( sorry i z góry dzięki za porady
EDIT: Zapomniałem dodać tylko nie DOTYKOWY !!!!
[4]QamilekQ
naucz się czytać.
Nie dotykowy powiadasz?
Może Nokia X2-00?
Dużo lepszym wyborem od X2 będzie SE Hazel/Elm.
To praktycznie to samo tyle, że ten pierwszy ma większy ekran i jest rozsuwany. Do 400zł wyrwiesz nówkę(przynajmniej elma, bo Hazel na allegro ciężko złapać, ale w jakiś sklepach z telefonami widziałem parę w twoim budżecie).
Jeśli nie lubisz SE to 6303 będzie dobrym wyborem(ale wersja bez literki "i").
Sony Ericsson Elm
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sonyericsson/elm/
WiFi, aparat 5mpix, flash, niedotykowy, 379 zł + przesyłka.
[5]
spojrz kolego ze tamten post zostal wyedytowany pozniej
Ja posiadam Nokię 6303i i jestem z niej bardzo zadowolony, a dlaczego? Bo ma bardzo dobrą baterię, używam telefonu głównie do muzyki, słucham jej dość długo a bateria wytrzymuje tydzień.
Poza tym budowa tego modelu jest świetna - telefon jest prawie w pełni metalowy, klawiatura alfanumeryczna jest tak rozmieszczona, że przyciski są fajnie oddzielone jeden od drugiego co jest na prawdę dobrym rozwiązaniem szczególnie dla osób piszących dużo SMSów. Naciskanie klawiszy jest bardzo przyjemne i delikatne gdyż przyciski łatwo się "wduszają". Telefon ten ma tradycyjną budowę. Bardzo wygodnie operuje się strzałkami. Hmm dużo jest do opowiadania jeśli chodzi o telefon.
Mój rekord w żywotności baterii to 10 dni!
***PODSUMOWANIE***
PLUSY
- długa żywotność baterii
- świetna obudowa
- 16 mln kolorów
- waga (lekki)
- dobra cena
- dobry aparat fotograficzny (3,2 mpx) z lampą błyskową
MINUSY
(nie wykryłem żadnych)
Polecam ten telefon!
Dzięki za wypowiedzi. Teraz wybieram między Sony Ericsson Elm a Nokią 6303. Co polecacie ? Za nokia stoi to że ma wejśćie 3.5mm mini usb oraz metalową obudowę, a za SE Elm aparat 5 mega pixel oraz WIFI.Wiec co polecacie?
Ja , na twoim miejscu , wybrałbym Sony Ericson Elm.
Fajna obódowa , a komórka (oprogramowanie , wyposażenie itp. ) całkiem przyzwoita . :)
No ja jak już wyżej napisałem proponuję wziąć Nokię. Ten SE może i ma trochę lepszy aparat, no ale kogo tak na prawdę obchodzi aparat w telefonie (bo dla mnie nie ma to zbytnio znaczenia).
Do robienia zdjęć używam oddzielnego aparatu cyfrowego. Miałem niedawno telefon z aparatem 5 mpx i zdjęcia są równie dobre jak te z 3,2.
Jeszcze raz polecam Nokię!
Ja również polecam Nokię 6303. Ma porządną obudowę, jest lekka, a w dodatku ma 3.5 mm mini jacka, który IMHO jest nieodłącznym elementem telefonu, jeśli chcesz na nim słuchać muzyki.
hmmm no ok jednak jestem bardziej za tą nokią :) a jeszcze pytanie do Brokoli faktycznie dobre zdjęcia robi ta nokia ? bo jeśli tak to biorę ją na 100% a zdjęcia dobrej jakości przydały by mi się pod ręką, ponieważ nie mam dobrego aparatu cyfrowego (4.1 mega pixels) tak wiem ze malo ale aprat ten mam 7 lat..
Przed chwilą zrobiłem fotkę tym telefonem i wyszła ładnie.
Aha i jeszcze jedno! Ja posiadam model 6303i (wersja z "i") a ona podobno ma lepszy aparat i lampę Dual LED czy jakoś tak.
No ale mówiąc na marginesie to do zdjęć lepiej jest uzbierać 200-300 zł i kupić sobie oddzielny aparat cyfrowy. Ja mam aparat Samsung ES70 (12 mpx!) którego kupiłem w Media Expert za 279 zł.
tylko w aparacie za 300zl to czy ma 8 czy 12 Mpx to jedno licho
taki malutki ot
Valem
Ja posiadam Samsunga ES70, którego kupiłem za 279 zł. (jak napisałem wyżej) i zdjęcia są zadowalające. A jeśli kolega Piątek555 posiada aparat 4 mpx to po wymianie na 12 mpx zdecydowanie zauważy różnicę.