Chciałbym sie zapytać ile zarabia sie po ukończeniu technik- logistyk oraz ile jeszcze po studiach w tym kierunku .. i jak ciężko o prace ?
Zarobki wiesz zależy od firmy którą znajdziesz, kierunek przydatny oraz potrzebny. Kierunek jak najbardziej polecam, mam znajomego skończył technikum logistyka-spedycja, pracuje w magazynie DHL we wrocławiu zarabia ok 3200zł
Około 1200 zł na rękę w Biedronce.
hah ale ja nie chce za takie ... pracować .. zamierzam po technikum iść na studia w tym kierunku dalej bo wtedy podobnież prawie każda firma mnie przyjmie i duże wyższe zarobki... słyszałem o jakiś modułach co skracają czas studiów o rok .. o co w tym chodzi dokładnie ?
Kolejny student zasili szeregi bezrobotnych, bez sensu tracąc czas na studiowanie. Wczoraj się urodziłeś i nie wiesz, że dyplom to w tym kraju bezwartościowy świstek papieru? Szukaj lepiej od razu jakiejś roboty, bo studia i tak nie pomogą Ci w znalezieniu lepszej pracy, a przynajmniej będziesz miał trochę grosza. Zresztą pamiętaj, że w 2020 roku skończy się kasa z UE i dopiero zrobi się nieciekawie, więc warto już teraz stąd wyjechać póki jeszcze jesteś młody.
Skoro i tak chcesz iść na studia to nie ma sensu marnować dodatkowy rok w technikum.
bo wtedy podobnież prawie każda firma mnie przyjmie i duże wyższe zarobki...
lol