Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Taśma termoprzewodząca ?

06.11.2012 20:23
SULIK
1
SULIK
262
olewam zasady

Taśma termoprzewodząca ?

Witam was w kolejnym cyklu z kategorii, mam problem z kompem ;)

Tym razem szukam "taśmy termo przewodzącej", nie chodzi mi o pastę, ale właśnie o samoprzylepne coś, o miękkości ciepłej plasteliny i delikatnie lepkiej, można to zamontować np. na radiator który przykręcony jest nad dużą ilością małych "kostek" elektroniki.
Pasta się tam nie nadaje z prostego powodu: niema możliwości na tak małych elementach nałożyć pastę tak, aby nie zabrudziła styków "kostek", a tym samym aby nie doszło do spięcia.
Miałem coś takiego na jednym radiatorze, ale zdarłem, bo wyglądało na zabrudzone i stare i pomyślałem, że zastąpię to pastą, niestety chwilę po zerwaniu uświadomiłem sobie, że pasta termo przewodząca może przewodzić prąd, a ja nie jestem w stanie nałożyć jej tak, aby to się nie stało.

Zasadnicze więc pytanie gdzie taką "taśmę" kupić, ile orientacyjnie może kosztować i jak się nazywa takie coś ?

06.11.2012 20:24
2
odpowiedz
zanonimizowany858626
26
Senator

Pasta się tam nie nadaje z prostego powodu: niema możliwości na tak małych elementach nałożyć pastę tak, aby nie zabrudziła styków "kostek", a tym samym aby nie doszło do spięcia.

użyć pasty nie przewodzącej prądu jak większość na rynku

taśma, wujek google, 3 sekundy - http://www.patmedia.pl/sklep/catalog/3m-dwustronnie-klejaca-tasma-termoprzewodzaca-30x30x013mm-p-262.html

06.11.2012 20:27
wornock
3
odpowiedz
wornock
127
FC Internazionale

Szukaj pod nazwą termopad.

06.11.2012 20:53
SULIK
4
odpowiedz
SULIK
262
olewam zasady

InGen - dzięki, słowo "taśma" przyszła mi na myśl dopiero podczas pisania tego wątku :)

wornock - dzięki

Forum: Taśma termoprzewodząca ?