Cześć.
Przeglądam sobie allegro i natrafiłem na niebywale tani samochód.
http://auto_lukomski.otomoto.pl/audi-a4-audi-a4-avant-2-0-tdi-dpfs-C27094533.html
Wygooglowałem firmie:
"Centrum Biznesu" s.c. Artur Łukomski, Urszula Szewczyk
AUTORYZOWANY PRZEDSTAWICIEL
EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU LEASINGOWEGO S.A.
Na aukcji żadnych szczegółów związanych z ofertą. Zastanawiam się na jakiej zasadzie sprzedawane są te samochody. Widać po zdjęciach, że to audi jest z niemiec.
Czy ktoś by rozjaśnił temat?
Nie wiem na jakiej zasadzie to sprzedaja, ale na 99% jest to fura sluzbowa a co za tym idzie przebieg przy tym roczniku to kpina.
Ano kpina, bo on nie ma nawet 189 tysi, ani 289k. Widziałem takie autka za granicą, także obstawiam, że przejechane ma ze 389k.
Nie warto pakować się w takie podejrzane inwestycje.
pewnie po rozmowie telefonicznej okazałoby się że to pierwsza rata :P
Sprawe przebiegu pozostawcie numerowi VIN i historii danego auta. to raz.
Jesli chodzi o ogloszenie to najprawdopodobniej nie ma tego samochodu i opcji jest kilka:
1. uczciwa - nie mamy niestety tego auta ale znajdziemy dla Pana podobne - oczywiscie auto bedzie o wiele drozsze bo to tylko wabik
2. srednio uczciwa - prosze wplacic zaliczke i auto do 14 dni bedzie. Oczywiscie auta nie ma, ale pieniadze na jakis tam obrot sa - to taka piramidka, tylko malo aut na stronie narazie
3. wal - prosze wplacic zaliczke za samochod i on przyjedzie. Ktos wlamal sie na strone komisu, wystawia auta, kasuje kase a pozniej ten autokomis, a raczej klienci zostaja z niczym. Ostatnio bardzo duzo walow jest tego typu, zauwazcie rowniez ogloszenia bez nr tel. jest tylko mail. gosc pewnie odpisze ze nie ma go na miejscu, moze przyjechac ale zeby miec pewnosc masz mu wplacic zaliczke aby nie jechal na darmo. oczywiscie ani auta ani pieniedzy nie bedzie.
Duzo na internecie jest na ten temat, wystarczy poszukac.
No to faktycznie lepiej omijać szerokim łukiem takie ogłoszenia. Eh. na każdym kroku wałki w tej Polsce :P
Tam gdzie sa pieniadze sa i oszustwa.
Chcesz taka A4 B7 w idealnym stanie z malym przebiegiem? Akurat mam do sprzedania taka.
nie tylko w polsce są wałki, wszędzie gdzie się tylko da;P no może nie w plemeniu w dżungli;P
prosze o to Twoje auto:
Wiec mysle ze przebieg i wszystko jest ok. :) Cena tylko lekko inna :)
Jest możliwe kupienie auta poleasingowego za naprawdę dobre pieniądze. Problem w tym, że są one najczęściej sprzedawane wewnątrz, czyli pracownikom danej firmy lub osobom, które mają kontakty z daną firmą leasingową.
Następnie przekręca się liczniki i ładuje do klientów za znacznie wyższą kasę.
Wadą samochodów poleasingowych są przebiegi rzędu około 80-100 tysięcy kilometrów rocznie. Kierowcy raczej nie szanują służbowych samochodów. Z drugiej jednak strony są one na bieżąco serwisowane w dobrych serwisach, często bez patrzenia na koszty, jeśli chodzi o dużą korporację, gdzie osoba decyzyjna nie widzi tych samochodów na oczy.
Miałem okazję jeździć samochodem poleasingowym - na liczniku ponad 700 tysięcy, a wnętrze i stan jak w nowym aucie - wszystko robione na bieżąco, nie było się do czego przyczepić. Nawet fotel wymienili gdy przetarła się tapicerka, co ujęli w książce serwisowej.
Wersja:
B8
Koles nawet nie wie ci sprzedaje,
Zax_Na_Max:
Mowisz, ze PL robi sie walki? Jak czytalem to w pracy, w gazecie to myslalem, ze padne - od razu ojczyzna mi sie przypomniala :)))
To ogloszenie z tym samochodem traktuje w tych samych kategoriach.
Cieszcie się, że to i tak nie tego typu numer :)
http://www.wykop.pl/ramka/1008901/bmw-x5-4-8i-2009r-rodzynek-z-ameryki/
dziś samochody z owej firmy pojawiły się na giełdzie samochodowej w Ełku, strasznie mnie zdziwiły ceny bo np golf plus 2009, 2.0 w dislu przebiegiem 61 tys, kosztował tylko 14tys Polskich złotych :O, wie może ktoś coś wiecej o tych autach moze ktos kupił od owego człowieka??
Samochody poleasingowe to dobry chleb "dodany"... Nie jest tak, że zawsze wszystkie takie auta mają milionowe przebiegi. Szczególnie jeśli mówimy o klasie średniej lub wyższej. Sam mam teraz, czytaj zakupiłem, takie dwa autka: 4 letnie z przebiegami 30-40 tys km, którymi jeździli dyrektorzy w pewnym banku i co roku zgodnie umową stawiali się na obowiązkowym przeglądzie w ASO :) W weekend to praktycznie musiałem wyłączyć telefon, bo potencjalni żyć nie dawali ;)
ROZCHWIEJE WASZE WĄTPLIWOSCI. NIGDY NIE WYSTAWIALIŚMY DO SPRZEDAŻY ŻADNYCH AUT. TO SZAJKA OSZUSTÓW PODSZYŁA SIE POD NASZA FIRMĘ I STWORZYŁA NA PORTALU OTOMOTO STRONĘ INTERNETOWĄ, PODAŁA NASZ WŁASCIWY ADRES, ALE LIPNE NUMERY TELEFONÓW, I JESZCZE BARDZIEJ LIPNY ADRES E-MAIL. SPRAWĘ ZGŁOSILISMY NA POLICJĘ, W WYNIKU CZEGO OTOMOTO ZABLOKOWAŁO STRONĘ Z OGŁOSZENIAMI . TERAZ TRWAJA CZYNNOŚCI ZMIERZAJĄCE DO ZCHYTABNIA TYCH OSZUSTÓW. NIESTETY W DOBIE PEŁNEJ KOMPUTERYZACJI - KAZDY Z WAS MOŻE ZOSTAC TAK WYKORZYSTANY. CI KTÓRZY DO NAS SIE DODZONILI - POD PRAWDZIWE NUMERY TEL. DOSTALI PEŁNA INFORMACJĘ.
W MIĘDZY CZASIE ZADZWONIŁ DO MNIE W SOBOTĘ JEDEN CZŁOWIEK - TEZ PRZEDSIĘBIORCA KTÓREGO DANE ZOSTAŁY IDENTYCZNIE WYKORZYSTANE. TAM WSZYSTKO DOBRZE SIĘ SKOŃCZYŁO - OSZUŚCI ZOSTALI ZŁAPANI I UKARANI . MAM NADZIEJE ŻE CI KTÓRZY NAS WYKORZYSTALI TEŻ ZOSTANA SZYBKO ZŁAPANI. PROSZE NIE KOJARZYC Z TĄ SPRAWĄ ANI EFL ANI NAS - BO WSPÓLNIE PADLISMY OFIARAMI OSZUSTÓW.
O WIDZE , ŻE KOMUŚ DOPISUJE HUMOR . MNIE NIE JEST DO ŚMIECHU BO ZSZARGANE ZOSTAŁO NASZE DOBRE IMIĘ. MAM NADZIEJĘ ŻE NIGDY NIE ZOSTANIESZ TAK PPTRAKTOWANY W SIECI JAK MY.
PROSZĘ NIE KRZYCZEĆ
Oczywiście miałam na myśli rozwianie wątpliwości. Nie dziwcie się, że pisałam wielkimi literami , ale chciałam wykrzyczeć wszystkim, to co nas dotknęło. Jeżeli kogoś uraziłam, przepraszam, ale myślę, że zamierzony efekt uzyskałam. Niestety zauważyłam, że niektórym nie zależy w tej dyskusji na metoryce :-(
przechodząc do metoryki (motoryki?)
co tutaj jest do dyskusji? Ktoś wykorzystała wasze dane. Okej. Dowiedzieliśmy się tego z pierwszego posta. Nie jesteście ani pierwszymi ani ostatnimi.
Pani Właścicielka rozchwiała się emocjonalnie i ją poniosło z "metoryką" wypowiedzi ;)
Bezwypadkowy --->
Re: BMW x5 4.8i 2009r - Zielona Góra - nr VIN:5uxfe8c54al311
przez waldziub » 23 Sty 2012 20:50
Witam drodzy miłosnicy BMW X5 M !!! VIN:5uxfe8c54al311690
Ja jestem włascicielem tego cacka które wam spędza sen z powiek ,przybliże Wam historie tego auta wyjasnie wszystko jak było,bez bicia żeby kazdy juz wiedział co i jak !!
auto ukradłem 1 miesiac temu Helmutowi trzy ulice dalej,miejscowy kowal skuł mi numery, a miejscowy głupek wypisał na kolanie akt własnosci a ja poszedłem do urzedu i go zarejestrowałem,działamy wspólnie i w porozumieniu, i takim sposobem sobie jężdzę BMW X5 M 355koni,postawcie nowe posty może któs sie dopatrzy innego odciena lakieru ,może skóry będą trochę jasniejsze chętnie posłucham nowych teori spiskowych, na zdjeciach jest numer rejestracyjny jak któs ma watpliwosci to jest numer zaufania Policji, moze zadzwonic i podzielic sie swoimi spostrzeżeniami,albo dac temat do telewizji bedzie ciekawie........
znajdzie sie odwazny??? ja sie Tu podpisuje swoim nazwiskiem .........
auta BMW sprowadzam i remontuje juz z 20 lat ,wiem gdzie ma byc kazda srubka,kazdy plastik w aucie, szczeliny ustawiam suwniarką!!, potrafi ktoś z Was ustawic szczeliny w aucie ,drzwi błotniki,lampy? trzeba miec lata praktyki [BAD]!!!! żeby robic takie rzeczy!!!auto remontowałem 7 miesiecy( w marcu przypłyneło a w pazdzierniku zostało zarejestrowane!! w ASO BMW wydałem na czesci i serwis kilkadziesiat tysiecy zł i mam na to rachunki!!!!! Niech zadzwoni jeden debil albo drugi do ASO BMW Zielona Góra i zapyta szefa Serwisu
o auta które są z mojej ręki o opinie a potem niech napisze tutaj na forum i niech przeprosi ...znajdzie sie taki????????
Piszecie to z zazdrosci ,że któs ma pasję i się realizuje, że mozna porzadnie zrobic i bezpiecznie jezdzic,a Ty jezdzisz pewnie E34 albo ''rekinem" gdzie progi gniją i zalepiasz szpachlem do kolejnego przeglądu,[BAD] są warte te wasze opinie,zajmijcie się chłopcy lepiej nauką w szkole,to może cos wniesiecie ciekawego do społeczenstwa
Pozdrawiam
Waldemar B.
Wszystko fajnie Panie Waldemarze B., tylko po co w aukcji to kłamstwo - samochód bezwypadkowy? Jeżeli chce Pan dalej robić ulepy, to proszę je robić, tylko na aukcji proszę sprawę rzetelnie przedstawić, pokazać fotki z przed "stłuczki parkingowej". Na pewno znajdą się tacy, którzy kupią prawie nowe BMW bo spotkaniu z tirem...
Konstrukcja tego BMW jest mocno naruszona i dlatego ten egzemplarz nadaje się tylko na złom.
[32] Ale Pan Waldek na pewno wszystkie części, łącznie z całą ramą kupił w ASO BI EM DABLJU, a z tego rozbitka wziął tylko tapicerkę bagażnika.
Ale trzeba zacząć od tego, że to BMW z opisem ma niewiele wspólnego. M, to może widziało na lawecie przed tym samym salonem :)